Vydědění dcery,

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1847
24.6.20 10:15

Dobrý den, paní zakladatelko. Když chcete, napište mi soukromou zprávu, já byla nedávno u právníka a krom jiného řešila podobné. Pro Vás specifický problém Vás návštěva právníka také nemine, ale dám Vám rady, co jsem zjistila, abyste mohla uvažovat dál :) - to ještě předtím, než půjdete za právníkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.6.20 08:31

Vydědění je relativně extrémní záležitost, ty dluhy by taky musely být nějaké extrémní. Domluv se s někým z rodiny, na koho přepíšeš ten byt. To je běžná věc… V normálních rodinách se majetek řeší dlouho před smrtí, protože proč cpát prachy vyžírkám notářům a měsíce čekat :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.6.20 12:48
@Jan Exekuovaný píše:
Vydědění je relativně extrémní záležitost, ty dluhy by taky musely být nějaké extrémní. Domluv se s někým z rodiny, na koho přepíšeš ten byt. To je běžná věc… V normálních rodinách se majetek řeší dlouho před smrtí, protože proč cpát prachy vyžírkám notářům a měsíce čekat :poblion:

mám jenom tu jednu dceru a od ní nezletilou vnučku vnučku. Jiné příbuzné ne.
kdyby dcera neměla exekuce, tak věřím, že by pracovala. Je to několik set tisíc dluhu
nejvíc dělají úroky.

• Citovat
  • Upravit
28.6.20 16:53
@Anonymní píše:
mám jenom tu jednu dceru a od ní nezletilou vnučku vnučku. Jiné příbuzné ne.
kdyby dcera neměla exekuce, tak věřím, že by pracovala. Je to několik set tisíc dluhu
nejvíc dělají úroky.

Tak to přepsat na vnučku, to je asi logické řešení… Úroky jsou šílené a sám to znám dobře, kdy úroky + virtuální náklady exekutorů a advokátů převyšují jistinu dluhu v násobcích.

Sám jsem si musel zařídit, abych oficiálně v ČR nic nevydělal…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Wof
48
29.6.20 11:23

Osobně bych to řešil darovací smlovou a klidně bych určil opatrovníka než vnučka dovrší 18ti let. Vydědění nebude tak jednoduché a dle mého zdlouhavé a závěť bych nepsat, protože existuje,,neopominutelný dědic´´ do čehož se dcera počítá a může být spolumajitelkou bytu i když z nemšího podílu, ale i tak by to byl do budoucna problém. Díle tu existuje i riziko, že vnučka nakonec nedostane byt. Stačí aby soud po dědctví určil opatrovníka (nemůže to být spoluvlastník podílu) např. druhou babičku u notáře se sepíše dohoda kde by majetek připadl na dceru a ta by měla povinost po dovršení 18ti let vnučky vyplatit vnučku do 3 let- po-té dohada zaniká pro promlčení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel