Vydrží 12leté dítě šest hodin samo doma?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15575
6.3.16 11:16

Úplně v pohodě vydrží, já byla sama doma (ne sice tak dlouho) od 10 let. Ale asi bych třeba jednou-dvakrát v týdnu pohlídala, nebo každý den na hodinku, dvě, alespoň večer, udělat třeba večeři :nevim: A jednou v týdnu na celé odpoledne něco podniknout :nevim: tak bych to udělala já. Jinak bych holce napsala seznam věcí, co musí každý den udělat, ať se na hodinku zabaví (škola, úkoly, domácí práce) a pak nějaký program no…
Ještě mě napadlo nechodíš někam cvičit? Že by si vzala holku s sebou, bude mít nějaký pohyb a nebudeš tak „zanedbávat“ své koníčky :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30994
6.3.16 11:24

12 lete dite uz je samostatna jednotka, co jezdi sama do skoly a po vsech kroucich. Pokud se sestra boji, ze se bude nudit, tak at mu sezene nejaky sportovni oddil. Uprimne, 12leteho bych uz zabavovat jako teta nechtela, to neni 6 lete dite, ktere je za zabavu vdecne. Ten 12 lety uz radsi bude sam. 6 hodin je hodne, ale hlavni napln casu ditete ma zaridit sestra, ne ty. Takze sestre bych prosbu o hlidani zamitla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1883
6.3.16 11:44

V 10-ti jsem lítal bůhví kde venku i sám, nikdo nevěděl kde a mobily nebyly. Tož tak :pankac: Vše podmíněno jen včasným příchodem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.3.16 17:22
@Anonymní píše:
@MilijonDolarBejby Já děti nemám. My si v rodině taky pomáháme. Já ségře dost pomáhám finančně. Mám něco našetřeno z dřívějška. Jen začínám mít pocit, že jsem moc v jejich vleku. Tím, že neumím říct ne, tak udělám vše, co ségra chce, i když se mi to nelíbí.@zvidavajanca sestra peníze nemá, takže kroužek neklapne.

Ajo… No tak to taky není úplně dobre. Zase pokud si najde lépe placenou práci, ulevi se ti finančně :) ale každý den do 8 večer aby byla sama, to je blbý

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
blabla123
6.3.16 18:29

Od první třídy jsem bývávala při nemocích sama doma, takže si myslím, že 12ti leté dítě by to mohlo též zvládnout, kort když je to na pár hodin denně.

• Citovat
  • Upravit
6661
6.3.16 23:12

Nikdo neříká, že to má být každý den. Kde to některé berete? :nevim: Má chodit na ranní a odpolední, směny se tedy budou střídat. A jinak - 12 leté dítě to samo doma už zvládne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5950
6.3.16 23:24

Vydrží. A co se týče těch kroužků, co třeba skaut nebo podobný oddíl? Na pololetí to stojí doslova pár korun a zabere to víc času než většina standardních kroužků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13714
6.3.16 23:39

12 letý vydrží doma i přes noc, odpoledne určitě, navrch se postará o zvířata, nakrmí, vezme na procházku a když je joooo hodnej, tak zvládne občas i 18m mrně na půl hodiny. :-)

Ale mělo-li by to být pravidelně, stále, taky bych do toho zahrnula nějaký kroužek a občasnou kontrolu, je-li to možný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.3.16 10:20

Neexistuje univerzalni rada. Ve 12 letech jsem v beznych dnech byla 5 h bez dozoru, na krku 10ti leteho brachu. O prazdninach jsem k nemu navic hlidala 6ti letou sestrenku a nekdy i dvoulete mimino. Nekdyi dalsi male deti. Kdyz byla mamka sluzebne mimo domov na vikend nebo i 14 dnu, normalne jsem obstarala domacnost, tatka jen prihlizel…Vetsina spoluzacek v te dobe byla ale naprosto nesamostatna…

(Nejsem zakladatelka)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí