Vyhazov z továrny, máte někdo podobnou zkušenost?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
101424
5.12.25 11:23
@Takyjedna píše: Více

Tak nejspíš potrebuji akorát brigadnika do vanoc, na to je lepší ten sikovnej mladoch, on bude mit ktatkodobou brigadu a oni pomoc, kterou potrebuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8612
5.12.25 12:29

Fakt nevycvičí, pracuji s lidmi, mám velmi početné týmy (i když ne u pásu ve fabrice, jde o činnost na PC, ale i tam mám pozice tzv. pro cvičené opice - tím se nechci nikoho dotknout) a prostě ne a zpravidla to poznám už velmi brzy, pak dávám sice nějaké šance ještě, abych nebyla za tu zlou, ale z 99 % už to stejně nemá cenu a s těmi lidmi se nakonec musím rozloučit. A většinou je to jak přes kopírák, stejné chování, stejné výmluvy a obhajoby, prosby… ale skutek utek :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8603
5.12.25 14:12

@zrcadlo ano, vyber chápu a souhlasím s nim, taky bych si do firmy vybrala schopnější zaměstnance. Ale vyhodit někoho na základě toho, ze na pohovoru nezvládne v časovém limitu neco, co vidí poprvé, nebo ze po 3 dnech neco nedělá nejrychleji… kazdy nekdy začínal, první dny jsou vzdycky těžký, az uz seš šička nebo doktor. Trocha lidskosti nikomu jeste neublížila. Od toho podle me je zkušební doba. Po tech 2 az 3 měsících uz poznáš, jestli je clovek nemehlo nebo mel jen pomalejší start.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101424
5.12.25 14:19
@Midaku píše: Více

No, tak, ze tam nekoho nechces mnohdy poznas i driv, nez po 3 dnech…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10809
5.12.25 14:20
@Midaku píše: Více

Tak kdyz toho cloveka potrebujes jako brigadnika na mesic, tak nebudes cekat 3 mesice. A i ve 3 dnech ten potencial odhadnes, kdyz mas jednoho sikovneho a druhemu to nejde. Proste to neni prace pro ni, muze byt dobra v necem jinem.
Ja bych u pasu byla asi taky leva, zubar a chirurg by ze mne taky nebyl dobry. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.12.25 13:46

Tak mi přišla zpráva, že prý vedení se rozhodlo, že všem brigádníkům je ukončen pracovní poměr.
Já už smlouvu ukončenou mám a paní mi říkala, ať si z toho nic nedělám, že nejsem zdaleka jediná.

• Citovat
  • Upravit
2933
27.12.25 03:09

To možná naučí, jenže někdy není čas čekat. Zvlášť pokud je to málo složitá pásová výroba. Jestli dotyčný nestíhá normu nebo dělá chyby, tak to ale firmu stojí vždy peníze. To lidi zezdola často nevidí. Na konci toho řetězce stojí totiž obvykle zákazník, který může taky uplatnit docela slušné pokuty za nedodání včas nebo má firma prostě velmi přísné normy (zase protože zákazník a konkurence).
Nebylo nic jednoduššího se při výstupu zeptat, z jakého důvodu jí už nedají další směny. Teď už jsou to jen spekulace, jestli zakladatelka byla opravdu tak neschopná nebo třeba jen přišli o nějakou zakázku, tak ji už prostě nepotřebovali. Mě to spíš připadá, že se firma snažila najít její potenciál na různých stanovištích, ale holt to nikde nebylo ono. Jedna věc je jak vnímá zakladatelka svou rychlost a kvalitu práce a druhá, jak to vnímá zaměstnavatel. To ale neznamená, že v jiné fabrice jí to třeba nepůjde líp. Může se chytit jinde a pokud jí na té konkrétné fabrice záleží, tak se tam za půl roku nebo rok zase přihlásitm už s nějakou praxí z provozu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.12.25 10:25
@Amassakoul píše: Více

Za rok doufám, že budu mít dodělanou VŠ a najdu si práci v oboru. Už mám jinou brigádu a nikdo neříkal, že bych byla špatná.

• Citovat
  • Upravit
2933
27.12.25 15:46
@Anonymní píše: Více

V tom případě nevím, proč již nenabíráš zkušenosti v oboru formou brigád už teď a zahrabáváš se někde v rychlém občerstvení a ve fabrice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat