Výhra ve sportce

Anonymní
13.5.14 15:47

výhra ve sportce

Zdravím, chtěla bych vědět jak by jste se kdo zachoval v takové situaci: Žijete na větší vesnici kde vás všichni znají, vaše rodina je- přítel, malé dítě a rodiče vaše, partnera, spousta tetiček a strýců, pak jejich děti, abych nezapomněla tak ješte vaše babička s dědečkem ze strany obou rodičů, jak vaše tak i partnera. Omlouvám se jestli to je nesrozumitelné. Vsadili jste si ve sportce a zjistili jste že vaše výhra je 14837000 kc. Do čeho by jste investovali a jakým způsobem, aby se to nerozkřiklo a nezpůsobilo to více škody než užitku a radosti. A taky jak by jste to rodině řekli- jestli vůbec řekli. Když by jste někomu chtěli něco koupit (auto třeba) jak mu ho dát a zachovat si jistotu že se o výhře nikdo nedozví. Nikdo jako sousedi atd. Důvěřovali by jste vlastní rodině i v takové situaci? Nebáli by jste si postavit dům, koupit nové auto, nově se obléknout atd atd? I kdyby jste svůj domov milovali sebevíc, už by jste v těch místech asi dál žít nemohli…kvuli lidem.
Každý si přeje spoustu peněz ale uvažovali jste o tom hlouběji?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4425
13.5.14 15:50

Neřekla bych to nikomu ;) Bylo by to těžký, ale i když rodině věříš sebevíc, ty peníze to každopádně změní a nebyla bych si jistá, jestli k lepšímu či horšímu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1398
13.5.14 15:51

Proč já nemůžu mít takové starosti :zed: ale chápu, že s ohledem na to, co je výše popsáno, to nemusí být jednoduché…hlavně já bych to nevydržela neříct rodině :D

Příspěvek upraven 13.05.14 v 15:52

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6244
13.5.14 15:51

Asi bych se odstěhovala a utrácela pomalu, postupně. Vše se dá časem nějak vysvětlit, třeba lepší prací partnera, vyšším příjmem…atd. Ale nemůžu soudit přesně tuhle situaci. Mám na světě už jen bratra, mamku a přítele. Se širším příbuzenstvem se nestýkáme a žijeme sice na malém městě, ale lidi tu moc přátelští nejsou. :mrgreen: Ale neřekla bych to ani mamě, ani bratrovi…mamka neudrží jazyk za zuby a bratr by ze mne akorát začal tahat peníze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3175
13.5.14 15:53

Neříkala bych to nikomu, nevidím k tomu důvod :nevim: A vždy se dá říct, že jste si vzali půjčku nebo tak něco. A ta částka je sice vysoká, na druhou stranu to nejsou desítky miliónů, takže když si něco necháte bokem a něco zainvestujete, tak to lze vždy nějak udělat, aby jste to nemuseli nikomu říkat. Drby na vesnici jsou rychlejší než chřipka :D

Edit…teď koukám, že jsem přehlídla jednu nulu…tak to už jsou fakt hezký peníze. Ať už to řeknete nebo ne okolí, tak si je hlavně užijte. A gratuluji :kytka: :potlesk:

Příspěvek upraven 13.05.14 v 15:56

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9024

Koupit byty ve vetsim meste a pronajímat. Z toho bývá zisk.
Asi bych se poradila se svým finančním poradcem, kteremu duveruji.
Investovat do zlata, nebo stříbra.
Asi bych se rodině svěřila, jenže má rodina neni Tva rodina.
At je Tvé rozhodnuti správné a možná bych raději tuto diskuzi nechala adminy smazat, aby si Tě někdo nevystopoval. Přeji hodne štěstí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9994

Nikomu bych to neřekla. Seklo by to se mnou na místě. Taková výhra není nic pro mě :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
319
13.5.14 15:54

Osobne bych priznala castku ve výši opravy domu, noveho auta apod. tedy investic, ktere budou videt…zbytek bych zainvestovala napr. do nejake nemovitosti mimo vasi vesnici

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2111
13.5.14 15:55

Pošli je mně, já už to břímě nějak ponesu… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5702
13.5.14 15:55

Pokud bych to řekla, tak jedině těm nejbližším, tzn. rodičům a sourozencům, ale nikdy bych neřekla částku. Dům postavit můžeš, nikdo nemusí vědět, že jste se třeba nezadlužili, auto si taky můžeš pořídit, dneska je leasing zcela běžná věc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3803
13.5.14 15:56

Taky bych to nikomu neřekla. Dala dětem pěníze na účty abych měla jistotu že se jednou budou mít dobře. A dům, auto? tak asi uvažuje každý a pak se peníze rozletí ani nevíte jak a nemáte nic. A nedej bože začít rozhazovat, to pak dojdou a člověk spadne do situace že na to nemá čeho si užíval a je problém. Třeba pokud je potřeba auto? nikdo neví jestli je za hotové nebo na leasing, dům? pokud potřebuji řešit bydlení nikdo neví jestli mám hypošku… Ale proč něco měnit když jsme v pohodě. A%t si postaví děti až dorostou až dospěj kde chtějí a tak bych to směřovala.
Takhle bych zvažovala já a třeba je to hloupé :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5420
13.5.14 15:56

Neřekla bych to nikomu, Sazka nikomu nesní říct, kdo vyhrál. Normálně bych to dala na účet a postupně a nenápadně začala třeba s opravami baráčku, nebo pak pustila mezi známé povýšení partnera, pak třeba navléct jakoby prodej auta a koupě nového, postupně dávat menší dárky, než hned darovat auto a tak. Jakmile to někam pustíš, i v rodině, vždy je šance, že se někdo prokecne, pak tam budeš mít zástupy „najednou super kamarádů“ a nebo budete špatní, že jste všechny neobdarovali.. Pomalinku pozvolna, rozděli peníze dětem na studia, spoření a tak, prostě pomalu nenápadně z toho hezky žít..Nebo si v jiném městě kupte nemovitost a pronájímejte. 14 mega není dle mého zas tolik, byla bych opatrná aby se to moc nerozuteklo..Jo a jinak gratuluji :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3175
13.5.14 15:57
@enyf píše:
:lol: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9994
13.5.14 15:57
@enyf píše:
:mrgreen: tuším, že zakladatelka je ale nemá ;)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5847
13.5.14 15:59

Tez bych to nikomu nerekla a pokud chces investovat tak nemovitosti pozemky neake cenne papiry? A pokud bych utracela urcite pomalu tzv auto bych asi nikomu nekoupila nevim je to moc videt max jako prispela neakou castkou s tim tady jsme vam nasetrili treba k vanocum udelejte si radost obleceni bych si klidne koupila neprehnela bych to a dum si muzes postavit koupit ci byt ale urcite jinde nez tam odkud pochazis i kdyz nevim jakym zpusobem by se to vyresilo v pribuzenstvu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová