Výhra ve sportce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13.5.14 15:59

Taky bych přiznala jen nějakou menší částku, klidně dům v blízkém okolí s tím, že je třeba na hypotéku, auto na lesing atd atd. V žádném případě ale neinvestuj do žádného zlata a akciií a podobných blbin, kde tě vždycky někdo oškube, i banka. Až budeš mít peníze na účtu, ihned tě bude atakovat banka, ať investuješ do různejch fondů, akcií apod. Ihned je vypoklonkuj a tohle nikdy nedělej. Pokud investovat, tak jedině do pozemků, kde je zhodnocení v čase největší. Na finanční poradce se vykašli, ti tě taky navedou někam, kde budou mít zisk hlavně oni, chce to selskej rozum a rozvahu a hlavně sama za sebe bez různejch rádobyrádců ve finančním sektoru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.5.14 16:00

@Paoloska :palec: vypadá to logicky jako názor na modelovou situaci nikde není psáno, zda vyhrála nebo ne.

• Citovat
  • Upravit
190
13.5.14 16:00

Já kdybych vyhrála 16 milionů, napřed bych pomohla rodině, i když ji rozhodně nemam velkou jak píšeš ty, akorát prarodiče, tetu a strejdu, jim bych přispěla určitou částkou (dejme tomu 500 tisíc každému), vím že by to potřebovali, dál bych si vybrala místo, kde je mým snem žít (pro mě Nový Zéland), tam bych si pořídila a vybavila dům, přestěhovala, koupila auto, dala něco stranou na žití než bychom se zabydleli a našli práci, a zbytek dala na spořící účet pro dceru :) O jak to by byly krásné starosti :lol: i když asi realita je jiná než si to jen představovat. Držím palce :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
13.5.14 16:01

Celou částku bych nepřiznala ani nejbližší rodině. Ale nějaký finanční obnos bych jim všem dala (všem stejný).
Jinak bych se snažila peníze neutrácet za blbosti (třeba kupovat nové auto, když současné je ještě v dobrém stavu). A spíš vymyslet, kam je uložit, aby vydělávaly a bylo s tím co nejmíň starostí.

Edit. možná bych skutečnou nebo dost přibližnou částku přiznala bráchovi. Dokáže držet jazyk za zuby a vyzná se v investicích, takže bych ho nejspíš požádala o radu.

Příspěvek upraven 13.05.14 v 16:04

• Citovat
  • Upravit
140240
13.5.14 16:01

Taky bych nikomu nic neřekla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.5.14 16:02

Neřekla bych to nikomu, ani rodině. snad jen nejbližší (rodiče). jakmile by se toto rozkřiklo, uvidíš, kolik lidí najednou přijde s nataženou rukou a pokud řeknete NE, tak to bude dělat zlou krev. zvlášť na dědině.
bydlení si zařiďte bez ohledu na lidi, přece se kvůli nim nebudete stěhovat někam, kde třeba nechcete být, ale jenom proto, aby vás tam nikdo neznal.
s nikým do debat o penězích bych se nepouštěla, velkým zvědavcům na přímou otázku bych řekla, že jsem si zkrátka našetřila.
u takové částky už bych kontaktovala i nějakého finančního poradce, který vám doporučí, kam něco z toho investovat a jak si to vůbec celkově rozvrhnout.
ono to ze začátku vypadá jako neuvěřitelná suma, ale věř mi, že se dá i neuvěřitelně lehce utratit ;)

jinak gratuluji k výhře :kytka:

• Citovat
  • Upravit
7323
13.5.14 16:03

Já bych to nikomu neřekla, z toho by byly akorát velký problémy a rozepře v rodině. Kdybych takovou sumu vyhrála, postavila bych si dům, dala do pořádku dům rodičů a jinak nic :) Věnovala bych něco určitě na charitu. Vlastně bych zbytek peněz někam uložila a žila bych stejně jako doposud. V podstatě mi nic nechybí (tím není myšleno, že mám všechno :) ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kies
13.5.14 16:03

Za 14 mega si v Praze nekoupis ani barak :mrgreen: Ale hezka vyhra. Urcite bych to nikde nevytrubovala a koupila bych si, ci bych uznala za vhodne ja, a ne to, aby si nekdo neco o me nerikal…

• Citovat
  • Upravit
50166
13.5.14 16:06

Nikomu bych to neřekla, max rodičům, ale pokud to nejsou žvanilové :D Peníze bych investovala do bydlení, ale ve větším městě, kde mě nikdo nezná. Na vesnice by se to rozkřiklo hned, sousedům by určitě přišlo divné, že máte nové auto nebo barák ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30556
13.5.14 16:07

Já bych přiznala tak max tři mega…nejbližším bych něco dala a zbytek bych tvrdila, že je na leasing, hypotéku apod. a investovala bych něco do nemovitostí, něco do svého podnikání a zbytek na nějaký spořící účet :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
13.5.14 16:10

Rodině bych to řekla, musela bych nějak ospravedlnit, proč jim kupuji tak nákladné dary. Bylo by mi jedno, jestli by se to dozvěděli nějací cizí lidé, proč by mě to mělo nějak trápit? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
13.5.14 16:11

Rodině bych to asi nevydržela neříct..a okolí v anonymní Praze bych řešit nemusela :lol: akorát že tolik nikdy nevyhraju, takže smůla, řeším kraviny :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rokris
13.5.14 16:13
@Bubiii píše:
Koupit byty ve vetsim meste a pronajímat. Z toho bývá zisk.
Asi bych se poradila se svým finančním poradcem, kteremu duveruji.
Investovat do zlata, nebo stříbra.
Asi bych se rodině svěřila, jenže má rodina neni Tva rodina.
At je Tvé rozhodnuti správné a možná bych raději tuto diskuzi nechala adminy smazat, aby si Tě někdo nevystopoval. Přeji hodne štěstí.

Přesně tak. To by bylo rázem „kamarádů“ s nataženou dlaní. :pankac:

• Citovat
  • Upravit
4009
13.5.14 16:20

Zaplatila bych dluhy chlapovych rodicu :zed:. Mym rodicum bych teda taky dala ten mlionek. Poridila bych si statek s oveckama, kozama, konema a myslim, ze bych to jeste musela dofinancovat hyposkou, ze by mi zech 14 nestacilo :lol:

Edit : jo a kamaradi s natazenou dlani by mi nevadili. A pokud by to nebyli mi kamaradi, ve kterych mam teda jasno, tak by jim ze me stejne nic nekaplo.

Příspěvek upraven 13.05.14 v 16:22

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
13.5.14 16:21

Jak uz tu padlo - uplne nejblizsim (rodicum) bych rekla celou castku, vsem dalsim uz jen podstatne mensi. tim bych vysvetlila treba nakup auta nebo exotickou dovolenou. proste abych se nemusela skryvat uplne, ale zas co je komu do toho, kolik penez to fakt je.
pak podelit rodice a par nejblizsich, at uz financne nebo dary. zajistit si pekne bydleni a zbytek ulozit na horsi casy.

ono taky zalezi, kdo to vyhraje. u nekoho s naprumernymi prijmy a vyssim zivotnim standardem si toho ani lidi moc vsimnout nemusi (pokud si teda nekoupi hned ferrari), u obycejnejsi rodiny to skryvat pujde jen tezko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová