Přehnaná empatie

4658
12.5.14 11:38

přehnaná empatie

Holky,
já nevím, zda nevyhledat cvokaře, v šestinedělí nejsem, ani nejsem těhotná. Ale vše si hrozně beru. Jedné kamarádce dnes zemřel otec, je mi z toho hrozně! Druhá leží už přes týden v porodnici a jedna lékařka jí tam vysloveně deptá a já mám sto chutí tam jet a říct jí co si o ní myslím. Vím, že to vůbec nejsou moje problémy a určitě mi ted řeknete, že se mám starat o sebe, ale já si prostě nemůžu pomoct. Když vidím někoho brečet mám sto chutí ho obejmout, i když je to úplně cizí člověk..nevím, asi nejsem normální

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13837
12.5.14 11:41

Mám to stejně. Cítím to takhle od porodu. A ještě dělám takovou práci, kde je těch emocí a osobních příběhů hodně moc a to je teprve masakr. Mně je špatně i z toho, když slyším houkat sanitku. A celkem normální si přijdu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
12.5.14 11:41

Vzdyt je to hezky, lepsi nez byt nejaka hydra :lol: :hug:

• Citovat
  • Upravit
4658
12.5.14 11:42
@Hadumi píše:
Mám to stejně. Cítím to takhle od porodu. A ještě dělám takovou práci, kde je těch emocí a osobních příběhů hodně moc a to je teprve masakr. Mně je špatně i z toho, když slyším houkat sanitku. A celkem normální si přijdu :lol:

uff :-) to jsem ráda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
12.5.14 11:45
@dendule4 píše:
uff :-) to jsem ráda

ja mam takovou kamaradku, proste to ma povahou. Seberou ji veci, nad kteryma treba ja mavnu rukou. A proto ji mam rada. Dalsi nase spolecna kamaradka obcas tyhle stesky nemuze vydejchat, tak ji rikam, ze to ma proste v povaze a at to neresi

• Citovat
  • Upravit
7204
12.5.14 11:51
@Hadumi píše:
Mám to stejně. Cítím to takhle od porodu. A ještě dělám takovou práci, kde je těch emocí a osobních příběhů hodně moc a to je teprve masakr. Mně je špatně i z toho, když slyším houkat sanitku. A celkem normální si přijdu :lol:

přesně tak.

Po porodu je to hrůza (myslím že to bude navždy, po porodu jsem 20 m.). Skoro brečím u každých zpráv, sanitky mě dostávají a tak vůbec. Prostě jsem se změnila a to jsem byla dřív docela cinik :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4986
12.5.14 11:51

@dendule4 a byla jsi takova vzdycky? Ja jsem zacala byt citlivejsi v tehotenstvi a neco z toho mi zustalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
12.5.14 11:59

@dendule4 kdyz ja tohle mam taky..a ber uto jako dar, protoze vetsina lidi jsou studeni cumaci a pokud se ti neco deje, daji od tebe ruce pryc…je to narocne, ale beru to jako dar…urcite tim mnohym lidem poslouzis..ze snimi citis ze je obejmes.. :kytka: :kytka: :kytka:

• Citovat
  • Upravit
22614
12.5.14 12:07

Já to mám zase naopak - dřív jsem se dojímala a brečela nad kravinama. těhotenství a šestinedělí bylo masakr, to se na mě někd zle podíval a já brečela. Dokonce mě v prvním šestinedělí rozbrečelo i to, že muž došel domů a zeptal se, jak jsme se měli :oops: :mrgreen: Ted jsem pro změnu docela dost cynická, nebrečím, nedojímám se..
Ale teda jednu věc nevydejchám nikdy - zprávy o únosu nebo snrti dětí. Nedávno byl dokument o 2.sv.válce a tam obrázem mrtvých dětí - mimina i cca 3-5let… hrůza, mám doma 3,5letou a 5měsíčního a bylo mi z toho pěkně blbě :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1567
12.5.14 12:11

Já jsem přehnaně citlivá po dětech, tzn už 6let :-D
Dřív jsem byla celkem „tvrďák“, ale teď mě rozhodí téměř vše. Brečím u zpráv, pohádek, při olympiádě jsem ořvala každou naši medaili :lol:
A taky bych chtěla spasit svět… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
674
12.5.14 14:04

@dendule4
Podle mě je to skvělá vlastnost. (v dnešní době…)
Jen pozor na rozlišování, kam tu empatii vkládat. Někomu může pomoci, ale někdo toho může jenom využívat. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
12.5.14 14:07
@babice píše:
@dendule4
Podle mě je to skvělá vlastnost. (v dnešní době…)
Jen pozor na rozlišování, kam tu empatii vkládat. Někomu může pomoci, ale někdo toho může jenom využívat. ;)
:potlesk: :palec:
  • Citovat
  • Upravit
5635
6.3.17 13:55

@dendule4
Ja jsem takova odjakziva. A obcas toho placiciho cloveka i obejmu :lol:.
Prijde mi to lepsi, nez byt chladna. Jeste-ze pracuji s lidmi, tam se vydovanim s ochotou a empatii. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5635
6.3.17 13:56

Ted koukam, ze je to stara diskuze.Tak uz te muj nazor asi moc nezajima :mrgreen:
Omlouvam se…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
7.3.17 09:51

srdce na pravém místě

Jen více lidí jako jste vy. Se srdcem na pravém místě. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová