Výhra ve sportce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
13.5.14 16:23

Není proč gratulovat, jen mě napadlo že lidi co vyhrajou to vůbec nemusí mít v životě jednoduché.

• Citovat
  • Upravit
72725
13.5.14 16:26
@Anonymní píše:
Zdravím, chtěla bych vědět jak by jste se kdo zachoval v takové situaci: Žijete na větší vesnici kde vás všichni znají, vaše rodina je- přítel, malé dítě a rodiče vaše, partnera, spousta tetiček a strýců, pak jejich děti, abych nezapomněla tak ješte vaše babička s dědečkem ze strany obou rodičů, jak vaše tak i partnera. Omlouvám se jestli to je nesrozumitelné. Vsadili jste si ve sportce a zjistili jste že vaše výhra je 14837000 kc. Do čeho by jste investovali a jakým způsobem, aby se to nerozkřiklo a nezpůsobilo to více škody než užitku a radosti. A taky jak by jste to rodině řekli- jestli vůbec řekli. Když by jste někomu chtěli něco koupit (auto třeba) jak mu ho dát a zachovat si jistotu že se o výhře nikdo nedozví. Nikdo jako sousedi atd. Důvěřovali by jste vlastní rodině i v takové situaci? Nebáli by jste si postavit dům, koupit nové auto, nově se obléknout atd atd? I kdyby jste svůj domov milovali sebevíc, už by jste v těch místech asi dál žít nemohli…kvuli lidem.
Každý si přeje spoustu peněz ale uvažovali jste o tom hlouběji?

nikde bych to neřekla, koupila si dům, dala po milionu rodičům, ségře, bráchovi. A s příslibem toho, že budou držet pusu.. pak bych vybavila barák, založila dobrý spořící nebo termínovaný účet a hotovo. Nic víc netřeba. Hlavně bych to nikde neříkala, lidi jsou potvory, by začali chodit, že chtějí půjčit atd.. :zed: a mmchdm, gratuluju. Ono je to fajn, když člověk nemá fin. starosti. A 14 mega není tak málo, určitě něco zůstane pro strýka příhodu ;)

Příspěvek upraven 13.05.14 v 16:28

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.5.14 16:26
@Anonymní píše:
Není proč gratulovat, jen mě napadlo že lidi co vyhrajou to vůbec nemusí mít v životě jednoduché.

to si zase já nemyslím, protože tou výhrou se jim výrazně zjednoduší život a je jenom na nich, jak s tím vším naloží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31289
13.5.14 16:29

Příliš bych se nechlubila, už vůbec né s částkou. Maximálně bych řekla „na opravu domu a auta to stačilo“ ;)
Tím si zajistíš, že ti nikdo nebude stepovat u vrat s prosíkem…
Já bych tedy asi byla štědrá a po nejbližší rodině bych část peněz podělila s přísným přílibem mlčení :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
800
13.5.14 16:30
:)

Příspěvek upraven 19.05.14 v 17:01

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
800
13.5.14 16:34

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
13.5.14 16:34
@enyf píše:
Pošli je mně, já už to břímě nějak ponesu… :mrgreen:

tak nějak :mrgreen:

já bych si už poradila a neřekla bych to asi nikomu (max.tak v rodině a i tam jen někomu a ini by mi stejně nevěřili :lol: ) ale rozhodně bych nedávala hned výpověd´ a už vůbec nezačala rozhazovat ;)

jinak ono to taky s člověkem může hodně zamávat a jsou lidi co jim to opravdu zničilo život…

Peněz má být tak akorát ani moc ani málo - jinak se na ně myslí víc než je zdrávo ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
13.5.14 16:41
@hBod píše:
Proč by by tě to mělo trápit? By jsi poznala jací umí být lidi dotěrný svině a je jedno v které zemi žiješ, bez výjimky, nikomu bych niv nedal, nikomu bych nic neřekl :)

Tak já zas tolik přátel nemám, takže by mi nedělalo problém podělit i přátele ;) Rodina je samozřejmostí, máme dobré vztahy.
A nějaký cizí člověk by přeci po mně nechtěl peníze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.5.14 16:50

@Fjodorka a proč by nechtěl? Lidi jsou opravdu svině, začnou závidět, budou ti dělat peklo. Třeba ti jen tak otráví psa, nebo začnou vyhrožovat, vydírat..nikdy nevíš k jakému psychoušovi se tohle dostane. Kdo by třeba byl schopnej za bílého dne vletět s pistolí do přísně střežené banky, hm? Nezapomínej kde žiješ.

• Citovat
  • Upravit
8780
13.5.14 16:53

Řekla bych to jen nejbližší rodině s tím, že si nepřeju, aby se o tom šířili. Koupila bych rozumně velikou nemovitost, rodinné, ale ne drahé auto a ostatním tvrdila, že je na hypotéku a leasing. Finančně bych vypomohla rodičům a sestře, která je na tom blbě. Rozjela bych podnikání a založila nějakou užitečnou neziskovku (holt srdcovka :mrgreen: ) a část peněz investovala do rozumného investičního portfolia…
Jó to se to plánuje :roll: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
13.5.14 16:53
@Anonymní píše:
@Fjodorka a proč by nechtěl? Lidi jsou opravdu svině, začnou závidět, budou ti dělat peklo. Třeba ti jen tak otráví psa, nebo začnou vyhrožovat, vydírat..nikdy nevíš k jakému psychoušovi se tohle dostane. Kdo by třeba byl schopnej za bílého dne vletět s pistolí do přísně střežené banky, hm? Nezapomínej kde žiješ.

to je trochu moc hysterický :think: lidi budou závidět, ale zase takových psychošů tolik není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
13.5.14 16:56
@Anonymní píše:
@Fjodorka a proč by nechtěl? Lidi jsou opravdu svině, začnou závidět, budou ti dělat peklo. Třeba ti jen tak otráví psa, nebo začnou vyhrožovat, vydírat..nikdy nevíš k jakému psychoušovi se tohle dostane. Kdo by třeba byl schopnej za bílého dne vletět s pistolí do přísně střežené banky, hm? Nezapomínej kde žiješ.

Tak já jsem typ člověka, který nezamyká byt, když odchází, kabelku nechávám v nákupním vozíku, telefon v hospodě na stole a tak, takže mě takovéhle scénáře prostě nenapadají, mně se tyhle věci nestávají. Já když nechám peněženku v obchodě u pokladny, tak tam za půl hodiny pořád je. Je fakt, že mi v životě nikdo nic neukradl, nijak závratně neošidil a také že se nemám pořádně o co bát, moc toho nemám :lol: Takže si to fakt neumím představit, že by mi nějaký cizí člověk jen tak škodil, mně to přijde jako sci-fi :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8780
13.5.14 16:57
@Anonymní píše:

Myslím, že 14 milionů zase není tak veliký majetek, aby se kvůli němu cizí lidi zbláznili. Závidět sice budou, ale to by záviděli, i kdyby si člověk postavil pěkný barák za těžce vydřené prachy a cenu velkého zadlužení. Horší je rodina, tam hodně záleží na vztazích..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.5.14 16:59

Pritelovo rodičům bych koupila byt a auto a jim i částku priznala, nejsou zavistivi. Mojí matce bych koupila taky byt, tam bych ale nešla s pravdou ven kolik jsme s přítelem vyhráli. Vyplatila bych bráchu z bytu v kterem bydlíme, nechala bych si postavit baracek 5+1 by bohatě stačilo, brachovi bych taky priznala mnohem menší částku, jinak by chodil s nataženou dlaní a říkal dej když máš :roll: Po prestehovani bych v bytě nechala udělat rekonstrukci a byt pronajala. Ostatním sourozencum bych dala nějakou korunu až se odstehuji od matky. Přítel by si mohl otevřít nějakou opravnu pc a mobilů, vyzná se v tom a případný krach by nás nezrujnoval. Zbytek někam investovat, viděla bych to na další 2 byty, děti máme 3, tak aby měli jednou kam složit hlavu o zbytek ať se postarají sami. Takže když to sečtu vyplacení brachy 450.000,– 4× byt 2.000000,– auto 300000,– rekonstrukce 300.000,– baracek (severocesky kraj) 3.000000,– (snad je to tedy reálné :nevím: 5×100.000,– pro sourozence = 6.550000,– Mám to dobře vymyšlené, ještě mi chybí vyhrát :mrgreen:
Anonym Iva

• Citovat
  • Upravit
800
13.5.14 17:00

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...