Vyhřezlá ploténka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13739
13.11.19 15:15
@romik0013 píše:
Holky dekuju :hug: sem z toho spatna, ze sem to furt odkladala a odkladala, nic neresila, nepripoustel a takhle sem dopadla… @lenajs tak to mame asi stejny, ja sem se v noci jak me to prdlo zrovna 2× tak postavila z postele, kdyz mala zaknourala..a nebylo to poprvy..zvedlaa sem se tak blbe bezne :zed:

Tak já měla ulehčenou tu fázi nic neřeším, vše odkládám…ano, záda bolela, ale ta bolí každého…bolela mě i noha, ale to jsem přisuzovala namoženému svalu ze cvičení. A pak to jednoho dne prdlo a následoval kolotoč nemocnice, rehabilitace, zlepšení, zhoršení. Operaci neberu jako konec, ale jako nový začátek. Možnost zase začít normálně fungovat a žít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
13.11.19 15:37
@lenajs píše:
Tak toto nebylo nutné…pak má člověk věřit doktorům :,(

A co na tom není pravda? Pokud vím, tak ano, pokud to neprezezujes, posílíš a udržuješ, tak si tělo poradí samo. Ale musíš cvičit a natáhnout páteř tak, aby se ten útlak zmenšil a tím se mohla regenerovat i ta plotýnka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13739
13.11.19 15:40
@P4ja píše:
A co na tom není pravda? Pokud vím, tak ano, pokud to neprezezujes, posílíš a udržuješ, tak si tělo poradí samo. Ale musíš cvičit a natáhnout páteř tak, aby se ten útlak zmenšil a tím se mohla regenerovat i ta plotýnka.

To přece nebylo na tebe, ale na Pudloslavu a její ironický výkřik do tmy o bílých krvinkách :hug:
Já samozřejmě věřím, že jde zvládnout výhřez ploténky i konzervativně za pomoci rehabilitace, sama jsem se o to pokoušela. Ale je to opravdu hodně individuální, SM systém jsem také cvičila, bohužel ho díky nefunkční noze neustojím. Ale po operaci se k němu chci určitě vrátit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33022
13.11.19 15:43

@lenajs Ty asi nevíš, kdo je Pudoslava že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13739
13.11.19 15:59
@Tom-Jerry píše:
@lenajs Ty asi nevíš, kdo je Pudoslava že?

Právě že vím, přečetla jsem všechny její příspěvky na toto téma. Nevyvracím a nezpochybňuji její odbornost, i když s ní v mnohém nesouhlasím. Jen tato její konkrétní poznámka mi prostě přišla mimo, zejména v případě, kdy se na ni někdo obrátí s prosbou o radu a dočká se ironické poznámky. Tak si chování lékaře nepředstavuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33022
13.11.19 16:09

@lenajs Nemyslím si, že by to byla ironická poznámka. A to že s ní nesouhlasíš ty neznamená, že to není pravda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13739
13.11.19 16:13
@Tom-Jerry píše:
@lenajs Nemyslím si, že by to byla ironická poznámka. A to že s ní nesouhlasíš ty neznamená, že to není pravda.

Jé tak to je super. Tak jsem se konečně dozvěděla, jak vyřešit ten výhřez. Ony ho ty bílé krvinky fakt sežerou? Moc díky :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9491
13.11.19 16:21
@lenajs píše:
Jé tak to je super. Tak jsem se konečně dozvěděla, jak vyřešit ten výhřez. Ony ho ty bílé krvinky fakt sežerou? Moc díky :lol:

no, ale ona je to asi pravda, prostě to napsala laicky. Já měla výhřez taky, větší než zakladatelka, nepomohly ani infuze a hospitalizace. Propustili mě s tím, že buď se to vstřebá, nebo operace. No, vstřebalo se to úplně samo, za měsíc na kontrole mi řekl neurolog(ne Pudlosava :mrgreen: ),že si s tím tělo prostě poradilo samo, doslova že to bílé krvinky sežraly. Takže asi na tom něco bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
13.11.19 16:22

@lenajs vždyť je to pravda, kdo myslíš že ten útlak zmenší? Právě ty krvinky. Jinak SM se dá cvičit i na židli. Je to dělané i pro ty, kteří nemůžou stát

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33022
13.11.19 16:23
@lenajs píše:
Jé tak to je super. Tak jsem se konečně dozvěděla, jak vyřešit ten výhřez. Ony ho ty bílé krvinky fakt sežerou? Moc díky :lol:

Víš co, než budeš z někoho dělat blbce, tak si o tom něco přečti, nebo se zeptej odborného lékaře, pak to třeba pochopíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13739
13.11.19 16:26

Tak se tedy omlouvám všem včetně Pudloslavy…vyznělo to opravdu ironicky a ne, nikdy jsem to neslyšela. Moje chyba, zkusím si dohledat informace. Aneb chybami se člověk učí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1990
13.11.19 17:31

@renap kezby to byl i muj pripad :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
13.11.19 17:49
@romik0013 píše:
@renap kezby to byl i muj pripad :palec:

No, musíš cvičit a té páteři pomoci, aby se uvolnila. Hlavně tím, že zpevnis svaly kolem, core atd. A potom se uvolní těm útlak a může se to vstřebat. Ale ne vždycky je to tak snadné. Když už je poškození velké, tak je třeba to řešit operací a nebo už se to prostě nevrátí a bolí. Mamce doktor řekl, že třeba nervům dávají max rok, možná i míň a potom už zůstanou poškozené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1990
14.11.19 08:55

Holky nezkouseli ste Wobenzym? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
15.11.19 10:51

@romik0013 Úplně upřímně, já to měla taky hodně specifické - 12,5mm na kolik už netuším snad také na 8mm, a na rovinu, dnes bych už při sebemenším útlaku nervů kmitala na operaci. Neříkám, že pomůže každému, je to i o štěstí na mudr, na druhou stranu, ikdyž jsem se k mudr dostala brzy, snažila jsem se přesně 6týdnů o konzervativní léčbu, ale trošku špatně, nicméně, i ten útlak už stačil poškodit nerv. Mé tetě stačili 3 měsíce, a nerv už odumřel, naštěstí tělo je chytré, a tak některé spoje dorostly během 5 let s jinými nervy - ikdyž ani mudra nechtěla věřit, ale výsledky prostě má i vyšetření to potvrzuje, také i když je kvůli tomu v 40 letech v invalidním důchodě, tělo si s tím dost poradilo, nicméně není bez omezení a záda se jí hodně ozývají (u ní už k operaci nedošlo, bylo pozdě, a ještě má problém s postavením páteře, a mají strach že by ji operace více ublížila než pomohla, přitom je to taky dlouhá hubená krasná ženská,

Dnes to je 2 roky po operaci. První rok jsem pajdala, měla každý den a každou noc bolesti, záda stále cítila, nevěřila jsem, že bude líp nebo jinak. Další rok bolesti menší, noha zase o fous lepší. A dnes? Funguji jako běžný smrtelník, na záda si dávám pozor, snažím se cvičit a být na ně opatrná. Když jsem nemocná, nebo psychicky a fyzicky unavená nebo mám špatný den, cítím, že mě tam něco zase trochu tlačí, stačí si ale zacvičit, dát se do klidu, a nohu cítím mnohem lépe. Stále cítím to místo operace, jak mě táhne, ale nijak se nešětřím, když dodržuji hygienu zad. Tupost stále pozoruji v nekterých částech nohy, palec mne dodnes už tolik neposlouchá, při chůzi v pantoflích tahám trochu špičku nohy, zakopávám o ni. V noci dostávám do nohy někdy křeče, ale pomáhá, že stále beru vitamín B, sem tam hořčík, ale mám strach z dalšího možného těhu. Ale jinak jsem v pořádku.

A ne všem se to vstřebá, a ne všem se to hlavně vstřebá včas. Dopročuji cvičení dle ACT terapie - u této metodě se páteř v podstatě „roztahuje“ a plotýnky získávají potřebný prostor, obratle si správně sesedají.

Hodně štěstí!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast