Vyhřezlá ploténka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
jvy
5
8.10.20 14:49

Jaké lázně?

Prosím, poradili byste, které lázně jsou vhodné na problém vyhřezlých plotének (indikační seznam VI/3). Na neurochirurgii mi doporučili lázně (operaci ne) ale ne žádné konkrétní. V indikačním seznamu se orientuji, tato diagnóza se léčí téměř všude. Vím, že základem je rehabilitace, ale co přírodní zdroje? Je vhodnější voda jodobromová nebo sirná? A co bahno (slatina)? Dříve se lázně specializovaly na konkrétní zdravotní diagnózy, teď mi připadá, že všichni dělají všechno a to není dle mého dobře. Moc děkuji za radu.
 Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
4.1.24 08:22

Bolest zad

Já marodím už od května a mám za sebou řadu rehabilitaci, injekceB12,kapacky, cvičení a teď nastupuju do nemocnice opět na kapacky, byla jsem dost aktivní pak mi začala brnět noha od stehna po lýtka. A pak už to šlo do kyčle to už jsem nemohla chodit skoro vůbec a jednou ráno jsem nevstal. odvezli mne na vyšetření tam mi řaekli že to kyčel není ať jdu na neurologii, jako do prosince mne ani neposlal na CT ani na žádný další vyšetření jen samé cvičení a rady že se s tím musím naučit žít a že mám změnit práci. Nakonec mne na CT poslal primář z RHB.Moje prakticka lékařka mi řekla že mám vyhrizlou ploténku ať jdu na neurologii domluvit se co dál. a opět jen řeči že mám změnit práci že rehabilitaci cvičit a poslal mne domů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
459
5.4.24 18:12

@Pudloslava prosím, jaké máš zkušenosti s rázovou vlnou? Může to k něčemu být?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
5.4.24 18:19
@Kristyna19866 píše: Více

nemam zadne, neděláme to. Pasivní metody - docasny efekt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48
17.4.24 16:13

@Pudloslava
Zdravím všechny, také se chci přidat se svým příběhem a trochu poradit? Záda jsem řešila na rehabilitacích už od roku 2011, občas bolely nohy, ty řeším i na cévním, ale vždy stačily rehabilitace a nemusela jsem žádné léky, ani neschopenku. Práci mám sice sedavou, ale často se při ní mohu hýbat, takže si to hlídám. Také jsem cvičila atd. Letos v lednu šok, bolela mne levá noha, trochu pro mne nové brnění mezi nohama, tak jsem šla na rehabilitaci, klasika. Byla jsem ale kvůli brnění poslána na MRI, po výsledku hned odeslána do neurochirurgické ambulance pro konzultaci termínu operace. Zde rozhodnuto, že to není akutní úplně, ale dán termín na březen, s tím, že jsem ještě mladá (48 let), že je to plné vody? a že se může vstřebat. Připadala jsem si jako hypochondr, když na mě koukli s otázkou, víte v jakém stavu sem lidi chodí? Rehabilitační mne tedy po tom, co na neurochirurgii rozhodli, že nemusím hned na operaci, poslala na lůžkové na CT navigovaný obstřik paraspinálně i kořenově kortikoidy i ozonem. Teď je to dva měsíce. Nález zněl „Rozsáhlý intervenovaný prolaps plotny L5/S1 21 mm LL, až 10 mm VD a 17 mm KK s částečně kalcifikovaným povrchem, absolutně stenosující páteřní kanál, komprimující durální vak a intrakanalik. oddíl kořene S1 vlevo.“ Reakce kamaráda, se divím, že vůbec chodíš.
Teď pomalu rehabilituji se svojí cvičitelkou, kterou znám přes 10 let a na rehabilitačním. Správné posazení těla a správný dech… A stále načítám a zjišťuji co a jak. Nechci si svůj stav zhoršit, to, co se při plotýnce objevuje, se u mě občas také vyskytlo, ale vždy jen na čas a dalo se to bez léků vydržet. Vím, že mám štěstí, že při takovém nálezu chodím a nemám takové klinické problémy, jako popisujete, ale co vím o nálezu, víc se bojím cokoli dělat a moc na to myslím. Na operaci samozřejmě zatím nejdu a uvidím, co dál. Bojím se, že tím, že mé projevy mého těla nejsou tak limitující a zvykla jsem si na ně, že přehlédnu zhoršení? Každý mi říká něco jiného a já si to musím přebrat… Tak budu ráda za názor a zkušenosti. Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
18.4.24 14:33

@nufula to je pořádný macek
a jaká je otázka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48
19.4.24 19:11

@Pudloslava Může se i tento nález vstřebat? Zmenšit? A vím, že to zní divně, ale mé potíže nebyly tak velké a tak se už dopředu bojím, že to přeženu s pohybem a bude hůř.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
20.4.24 07:32

@nufula ano, muze. Uz je to venku, pohybem to nezhorsis, spravnym drzenim tela muzes uvolnit tlak na zen koren S1. Hlidej si moceni (to te asi poucili) a kdyby noha slabla, tak se jim taky hlas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1548
20.2.25 08:56

Dobré dopoledne. Pročítám příspěvky a potřebovala bych také poradit. Pracuji jako sanitář v lékárně, takže tahání těžkých beden s léky brzo ráno. Nicméně se zády jsem měla problémy již při minulém zaměstnání (úředník téměř 20 let - hned po škole). Často mě bolívala hlava a blokovala se mi krční páteř. Po rozvodu (před 3 lety) mě začala zlobit i bederní páteř. Postupně se to zhoršovalo a kolovalo - krční, bederní a pořád dokola. Následně mi začala trpnou pravá ruka, brnění, slabost, bolest ramene, lokte. Byla jsem neuroložkou vyslána na MR a s výsledky jsem byla odeslána na neurologii. Nicméně jsem se v té době probudila a nemohla chodit. Bolest vystřelovala do pravé půlky zadku až po koleno, noha jemně necitlivá ale začala jsem mít problémy s vyprazdňováním - jak na velké tak na malé a omlouvám se za termín ale i neschopnosti orgasmu. Paní doktorka mne opět vyslala na MR tentokrát beder ikdyž jsem na ni byla před dvěma lety a podle nálezu se vše zhoršilo. Do toho jsem měla v pátek autonehodu, kdy do mě napálil řidič ze zadu v plné rychlosti a opět límec, bolest hlavy, a ztuhlost celého krku. Je tady někdo, kdo měl postižené obojí jak krční tak bederní a jak se to řešilo? Jak na krční tak i bederní mám chondrózu a forasteminozu, na obou protruze dvou plotének, na krční navíc osteofyty. Na EMG také nález, chronická radikulopatie C6,C7,C8. Bolesti mám hrozné, je mi 40 a připadám si tak na 70 a jsem z toho nešťastná. Paní Pudoslava - mohla bych Vám napsat soukromou zprávu? Děkuji a přeji všem krásný den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí