Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@89Luca píše:
@PeBa12 no myslím si, že v rámci slušného jednání ji taky určitě může snacha říct vlastní názor a ne jen kejvat jak slepice (bez urážky).
Ale však samozřejmě. Každý má právo na svůj názor. Ale člověk by měl zvážit kdy si ten názor prosadit a kdy by to bylo naprosto zbytečný. Zas se pouštět do křížku kvůli každé blbosti jen protože si chci prosadit vlastní názor je asi trošku mimo.
@PeBa12 no o tom žádná, proto by to člověk měl umět vyhodnotit v dané situaci jestli je dobré mlčet nebo říct svůj názor (ale to platí všeobecně při komunikaci s kýmkoliv).
@89Luca píše:
@PeBa12 no o tom žádná, proto by to člověk měl umět vyhodnotit v dané situaci jestli je dobré mlčet nebo říct svůj názor (ale to platí všeobecně při komunikaci s kýmkoliv).
To je pravda. Ale bohužel hodně lidem tahle schopnost chybi. Poslední dobou se setkávám s lidma co mají svůj názor na všechno a všechno tak musí komentovat nedej bože vyvracet, že tak to není a je to tak a tak
![]()
Domluvila bych nějaká pravidla typu společný výlet s tchyní 1× měsíčně. To tě nezabije.
Nedovedu si představit, že by mě kluk kvůli partnerce úplně odstřihl ze společných akcí. S mamkou jsem zvyklá jezdit na výlety a doufám, že mě kluk taky někdy někam vezme.
@Anonymní píše:
Ahoj Žiji s přítelem, problém je v tom že jeho matka nemá partneraTudíž je závislá na synovi. Neustále mu volá co dělá atd
. Pritelovi je mámy lito se vším se jí svěřuje
Přítel ji nabízí výlety a společné chvile
Já to tak nechci a říkám mu ať jede s mámou sám. ON na to že je to blbý jet s ní sám co si o něm lidi pomyslí
My dvě se moc nemusíme a po chvíli by byl konflikt. Přítel je pak naštvaný že nechci jezdit nikam s jeho mámou Když si naplanuju sama pro sebe program tak chce přítel semnou na mámu prdi
On ji hrozně lituje a mě zase nechce ztratitnevim jak z toho ven
celkem typické… u nás podobně, akorát se to týká jiného rodinného příslušníka ![]()
@PeBa12 píše:
Rozepře mezi tchýní a nevěstou nemůžou nikdy dopadnout dobře. Buď se kvůli ní brzo začnete hádat, nebo se přítel kvůli tobě přestane s maminkou bavit (a později ti to může vyčítat a hlavně to pak bude vyčítat sobě) nebo se kvůli ní rozejdete. Každopádně žádný scénář nekončí happy endem. Pokud chceš šťastný konec musíš zatnout zuby a s tchýní začít vycházet. Podle toho co píšeš si ještě dost mladá, radila bych ti začít se chovat zodpovědně a dospělé a pokud ti tchýně řekne něco co se ti nelíbí tak to nekomentuj, přejdi to a změn téma. Pokud nezačneš aapon trochu s tchýní fungovat nikdy ti to s přítelem nemůže vyjít…
a zatnout zuby má být ten štastný konec? Pro koho?
Není lepší si to vyříkat rovnou?
@PeBa12 píše:
Ale však samozřejmě. Každý má právo na svůj názor. Ale člověk by měl zvážit kdy si ten názor prosadit a kdy by to bylo naprosto zbytečný. Zas se pouštět do křížku kvůli každé blbosti jen protože si chci prosadit vlastní názor je asi trošku mimo.
neustále sebou někam brát tchyni tedy rozhodně nepovažuju za blbost a už vůbec, že s níon nechce jet sám a potřebuje k tomu doprovod.
@lucenka píše:
Domluvila bych nějaká pravidla typu společný výlet s tchyní 1× měsíčně. To tě nezabije.
Nedovedu si představit, že by mě kluk kvůli partnerce úplně odstřihl ze společných akcí. S mamkou jsem zvyklá jezdit na výlety a doufám, že mě kluk taky někdy někam vezme.
na doufání máš ještě hodně času
Zakladatelko a jak to bylo předtím? Jezdili na výlety spolu nebo po tom tchýně prahne, až když je její syn s Tebou??
@Oriseka píše:
Tak ja tedy jezdim se svoji matkou casteji nez 1-4krat do roka na vylet a doufam, ze se svymi syny budu jezdit taky casteji. Ja mela tchyni treba pomerne starou a v ne zrovna dobrem zdravotnim stavu-nevime, jak to ma zakladatelka. Na spolecne vylety jsme jezdili, ikdyz jsem ji taky zrovna nemusela, ale samo na vic vyletu jsme jeli jen spolu. Nakonec jsme meli vztahy dobre.
Tak moje tchýně s námi chtěla jet i na líbánky. Fakt to byla katastrofa ![]()
@Veveří píše:
Tak moje tchýně s námi chtěla jet i na líbánky. Fakt to byla katastrofa
to bylo jak ze špatný komedie. ještě byste mohli na těch líbánkách vést diskuzi, kdo je v životě muže důležitější, jestli manželka nebo maminka
jako v Homolkovejch
@Venetia píše:??? Já sem nenapsala ani řádku o tom jestli a jak často sebou někam brát tchýni. Nějak nechápu tvoji reakci na můj komentář
neustále sebou někam brát tchyni tedy rozhodně nepovažuju za blbost a už vůbec, že s níon nechce jet sám a potřebuje k tomu doprovod.
@ospalámyš píše:to bylo jak ze špatný komedie. ještě byste mohli na těch líbánkách vést diskuzi, kdo je v životě muže důležitější, jestli manželka nebo maminka
jako v Homolkovejch
Měli jsme tehdy jet do Alp na lyže a tchyňka tehdy ještě i s tchánem že pojedou s námi a že když budeme na jednom pokoji, bude to i levnější. Tehdy jsem se fakt zoufalstvím rozbrečela a dostala z toho průjem, fakt
Manžel to sice zachránil, ale rodiče se urazili. Vždyť to mohlo být tak výhodné! Prý netušili, že by se mě to mohlo dotknout ![]()
@Venetia píše:
a zatnout zuby má být ten štastný konec? Pro koho?
Není lepší si to vyříkat rovnou?
Ano vyříkat si věci ohledně společného soužití aby to pro obě strany bylo snesitelné je potřeba už na začátku, ale hádat se kvůli každé blbosti jen protože mám jiný názor než tchýně je asi blbost ne?
@ospalámyš píše:to bylo jak ze špatný komedie. ještě byste mohli na těch líbánkách vést diskuzi, kdo je v životě muže důležitější, jestli manželka nebo maminka
jako v Homolkovejch
Jo i tato diskuze se vedla
prý maminka ho zná déle jak já, tak z toho je jasné, že rodiče jsou na prvním místě a já na pěkném druhém
Jako dneska jsme už rozvedení, ale pořád je na co vzpomínat
jeho maminka ovšem prudí i jeho druhou manželku