Výlety a tchyní

Napsat příspěvek
Velikost písma:
109424
3.7.20 14:03
@lucenka píše:
@Venetia v mém okolí jezdí s rodiči na nějaký výlet/dovolenou všichni.@ZuzaM asi to nějak nechápu. Jaký je rozdíl mezi tím, když jednou měsíčně stráví na návštěvě u tchyně 4 hodiny a nebo ty 4 hodiny stráví někde mimo obydlí tchyně na výletě? To se tak snachy bojí, že by je mohl někdo vidět společně? :think:

každý má to okolí takové specifické :D svůj k svému

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
3.7.20 14:04
@Venetia píše:
troufnu si napsat, že většina žen by nechtěla takovou tchyni

Jistě, většina zdejších hvězd by tchyni nejradši viděla na hřbitově. Akorát pak by jim neměl nejspíš kdo hlídat děti :think:

• Citovat
  • Upravit
22242
3.7.20 14:06
@divine woman píše:
Proč bych měla v 50 jezdit na výlet se svými sedmdesátiletými rodiči? Není to úchylné?

S mým otcem a dvěma strýci (staří mládenci) trávíme každý rok dva týdny v kuse plus nespočet jednodenních výletů v zimě na běžky nebo v létě na turistiku.

S rodiči mého muže jezdíme každý rok v zimě na týdenní lyžovačku příp. v létě někam k moři… už téměř dvacet let …. a třeba u moře jsme teprve loni byli poprvé s dětmi sami, jen ve čtyřech.

Až dosud jsem netušila, že se chováme úchylně :think: :think:

To samozřejmě nesouvisí se zakladatelkou, tam asi bude největší problém v mamánkovství partnera, který nejspíš tak nějak neví, co vlastně chce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6444
3.7.20 14:09
@lucenka píše:
@Venetia v mém okolí jezdí s rodiči na nějaký výlet/dovolenou všichni.@ZuzaM asi to nějak nechápu. Jaký je rozdíl mezi tím, když jednou měsíčně stráví na návštěvě u tchyně 4 hodiny a nebo ty 4 hodiny stráví někde mimo obydlí tchyně na výletě? To se tak snachy bojí, že by je mohl někdo vidět společně? :think:

A proč by tam měla trávit 4 hodiny?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32939
3.7.20 14:12
@lucenka píše:
To je výkon hodný pochvaly, že ještě v 15 jezdil s rodiči na dovolenou. Asi mám jiné rodinné vazby, ale to mi přijde normální a ne noc s čím se člověk musí chlubit. Naopak by mě mrzelo, kdyby během střední školy nestrávil s rodinou žádnou dovolenou. Ale tak ono se pak asi líp cestuje, když rodiče jeho neúčastí na dovolené ušetří :potlesk:
A sice získal toulavé boty, ale nějak nedostal to nejdůležitější. Úzké rodinné vazby, když vše potřebuje úplně odpoutat od rodiny. Ale z tvýho popisu mám pocit, že jsi jedině ráda, že tě nebude obtěžovat na dovolené a výletech.

:mrgreen: Ty zase jedeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
3.7.20 14:12
@ZuzaM píše:
A proč by tam měla trávit 4 hodiny?

Tak na 5 minutovou návštěvu asi jezdit nebude. My třeba když jedeme ke tchyni na návštěvu, tak u ní býváme minimálně od rána do večera.

• Citovat
  • Upravit
32939
3.7.20 14:14
@divine woman píše:
@lucenka A já tebe. My spolu vycházíme dobře. Proč bych měla v 50 jezdit na výlet se svými sedmdesátiletými rodiči? Není to úchylné?

8o V mým okolí úplně běžná věc. Dokonce jezdí občas společně i na dovolenou. Nikdy by mě nenapadlo je mít za úchyláky. 8o :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6444
3.7.20 14:19
@lucenka píše:
Tak na 5 minutovou návštěvu asi jezdit nebude. My třeba když jedeme ke tchyni na návštěvu, tak u ní býváme minimálně od rána do večera.

A proč ne? Tak to asi máte jinak, každý má holt jiné vztahy. Proč by se tam nemohla zastavit na kafe a zase jet?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6444
3.7.20 14:20

Koukam, že jsou tu dva nesmiřitelné tábory, ti, co jezdí na výlety s rodiči a ti, co nejezdí. :-))))) Obě skupiny odmítají pochopit, že někdo to má prostě jinak. Někde ty vztahy a vzájemné porozumnění takové super nejsou, ani s vlastními dětmi, natož s přivdanými/přiženěnými. Asi nemá cenu ty s odlišným názorem napadat, že je to úplně špatně. Každý ať si to dělá, jak jim to vyhovuje, ovšem zakladatelce to nevyhovuje, tak to holt řeší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
3.7.20 14:24
@ZuzaM píše:
A proč ne? Tak to asi máte jinak, každý má holt jiné vztahy. Proč by se tam nemohla zastavit na kafe a zase jet?

Takže tchyně hezký uvaří kafe, snacha ho do sebe kopne a zase se měsíc neuvidí :palec: to musí být krásná návštěva :potlesk: určitě bych takovou snachu zvala pravidelně, co by hned pospíchala, aby co nejdřív vypadla.

• Citovat
  • Upravit
109424
3.7.20 14:25
@lucenka píše:
Jistě, většina zdejších hvězd by tchyni nejradši viděla na hřbitově. Akorát pak by jim neměl nejspíš kdo hlídat děti :think:

já jsem psala, že jsem s tchyni žádný problém neměla…jezdili jsme skoro každou neděli na návštěvu, když byly děti malé. Nijak zvlašt nehlídala. Za mně ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109424
3.7.20 14:27
@lucenka píše:
Takže tchyně hezký uvaří kafe, snacha ho do sebe kopne a zase se měsíc neuvidí :palec: to musí být krásná návštěva :potlesk: určitě bych takovou snachu zvala pravidelně, co by hned pospíchala, aby co nejdřív vypadla.

A co by tam dělala, jestli se tím myslí sama, bez tvého syna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6444
3.7.20 14:31
@lucenka píše:

Ty jsi prostě úplně neschopná pochopit, že dokonce ani některé tchýně nestojí o to, aby tam snacha trávila hodiny,, někdy si ani nemjí co říct, nemají stejné zájmy. je to přece úplně stejné jako s návštěvou přátel, já je ráda vidím, ale teda nechtěla bych aby tady byli 4 hodiny, stejně tak to děláme i my na návštěvě. Ale jinak máš pravdu, pokud je tchyni málo, že tam snacha přijde na kafe, tak ať si tam teda sedí sama. :-) U tebe je prostě jasná neschopnost udělat nějaký kompromis. Už dopředu je mi líto tvé potenciální snachy/zetě, pokud se nebudou chovat jak chceš ty, tak jim to dáš pěkně sežrat.:-)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
3.7.20 14:35
@Venetia píše:
A co by tam dělala, jestli se tím myslí sama, bez tvého syna.

Třeba si povídala. A já teda měla za to, že nikdo po zakaldatelce nechce, aby se s tchyní stýkala o samotě. Takže by jich i na té návštěvě bylo víc, tak jako na tom výletě.

• Citovat
  • Upravit
lucenka
3.7.20 14:38
@ZuzaM píše:
Ty jsi prostě úplně neschopná pochopit, že dokonce ani některé tchýně nestojí o to, aby tam snacha trávila hodiny,, někdy si ani nemjí co říct, nemají stejné zájmy. je to přece úplně stejné jako s návštěvou přátel, já je ráda vidím, ale teda nechtěla bych aby tady byli 4 hodiny, stejně tak to děláme i my na návštěvě. Ale jinak máš pravdu, pokud je tchyni málo, že tam snacha přijde na kafe, tak ať si tam teda sedí sama. :-) U tebe je prostě jasná neschopnost udělat nějaký kompromis. Už dopředu je mi líto tvé potenciální snachy/zetě, pokud se nebudou chovat jak chceš ty, tak jim to dáš pěkně sežrat.:-)))

Tak tady ta tchyně evidentně i se snachou ty hodiny trávit chce. My tedy obvykle jsme na návštěvě tak dlouho, dokud si máme co říct.
A ano klidně přiznám, že snacha, která by přišla na rychlé kafe, a hned od začátku by na ní bylo vidět, že je tam jen proto, že musí a že se to snaží co nejvíc urychlit, by mi vadila a asi bych ji domů moc často nezvala.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová