Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@lucenka píše:
@Venetia v mém okolí jezdí s rodiči na nějaký výlet/dovolenou všichni.@ZuzaM asi to nějak nechápu. Jaký je rozdíl mezi tím, když jednou měsíčně stráví na návštěvě u tchyně 4 hodiny a nebo ty 4 hodiny stráví někde mimo obydlí tchyně na výletě? To se tak snachy bojí, že by je mohl někdo vidět společně?
každý má to okolí takové specifické
svůj k svému
@Venetia píše:
troufnu si napsat, že většina žen by nechtěla takovou tchyni
Jistě, většina zdejších hvězd by tchyni nejradši viděla na hřbitově. Akorát pak by jim neměl nejspíš kdo hlídat děti ![]()
@divine woman píše:
Proč bych měla v 50 jezdit na výlet se svými sedmdesátiletými rodiči? Není to úchylné?
S mým otcem a dvěma strýci (staří mládenci) trávíme každý rok dva týdny v kuse plus nespočet jednodenních výletů v zimě na běžky nebo v létě na turistiku.
S rodiči mého muže jezdíme každý rok v zimě na týdenní lyžovačku příp. v létě někam k moři… už téměř dvacet let …. a třeba u moře jsme teprve loni byli poprvé s dětmi sami, jen ve čtyřech.
Až dosud jsem netušila, že se chováme úchylně
![]()
To samozřejmě nesouvisí se zakladatelkou, tam asi bude největší problém v mamánkovství partnera, který nejspíš tak nějak neví, co vlastně chce.
@lucenka píše:
@Venetia v mém okolí jezdí s rodiči na nějaký výlet/dovolenou všichni.@ZuzaM asi to nějak nechápu. Jaký je rozdíl mezi tím, když jednou měsíčně stráví na návštěvě u tchyně 4 hodiny a nebo ty 4 hodiny stráví někde mimo obydlí tchyně na výletě? To se tak snachy bojí, že by je mohl někdo vidět společně?
A proč by tam měla trávit 4 hodiny?
@lucenka píše:
To je výkon hodný pochvaly, že ještě v 15 jezdil s rodiči na dovolenou. Asi mám jiné rodinné vazby, ale to mi přijde normální a ne noc s čím se člověk musí chlubit. Naopak by mě mrzelo, kdyby během střední školy nestrávil s rodinou žádnou dovolenou. Ale tak ono se pak asi líp cestuje, když rodiče jeho neúčastí na dovolené ušetří
A sice získal toulavé boty, ale nějak nedostal to nejdůležitější. Úzké rodinné vazby, když vše potřebuje úplně odpoutat od rodiny. Ale z tvýho popisu mám pocit, že jsi jedině ráda, že tě nebude obtěžovat na dovolené a výletech.
Ty zase jedeš.
@ZuzaM píše:
A proč by tam měla trávit 4 hodiny?
Tak na 5 minutovou návštěvu asi jezdit nebude. My třeba když jedeme ke tchyni na návštěvu, tak u ní býváme minimálně od rána do večera.
@divine woman píše:
@lucenka A já tebe. My spolu vycházíme dobře. Proč bych měla v 50 jezdit na výlet se svými sedmdesátiletými rodiči? Není to úchylné?
V mým okolí úplně běžná věc. Dokonce jezdí občas společně i na dovolenou. Nikdy by mě nenapadlo je mít za úchyláky.
![]()
@lucenka píše:
Tak na 5 minutovou návštěvu asi jezdit nebude. My třeba když jedeme ke tchyni na návštěvu, tak u ní býváme minimálně od rána do večera.
A proč ne? Tak to asi máte jinak, každý má holt jiné vztahy. Proč by se tam nemohla zastavit na kafe a zase jet?
Koukam, že jsou tu dva nesmiřitelné tábory, ti, co jezdí na výlety s rodiči a ti, co nejezdí.
Obě skupiny odmítají pochopit, že někdo to má prostě jinak. Někde ty vztahy a vzájemné porozumnění takové super nejsou, ani s vlastními dětmi, natož s přivdanými/přiženěnými. Asi nemá cenu ty s odlišným názorem napadat, že je to úplně špatně. Každý ať si to dělá, jak jim to vyhovuje, ovšem zakladatelce to nevyhovuje, tak to holt řeší.
@ZuzaM píše:
A proč ne? Tak to asi máte jinak, každý má holt jiné vztahy. Proč by se tam nemohla zastavit na kafe a zase jet?
Takže tchyně hezký uvaří kafe, snacha ho do sebe kopne a zase se měsíc neuvidí
to musí být krásná návštěva
určitě bych takovou snachu zvala pravidelně, co by hned pospíchala, aby co nejdřív vypadla.
@lucenka píše:
Jistě, většina zdejších hvězd by tchyni nejradši viděla na hřbitově. Akorát pak by jim neměl nejspíš kdo hlídat děti
já jsem psala, že jsem s tchyni žádný problém neměla…jezdili jsme skoro každou neděli na návštěvu, když byly děti malé. Nijak zvlašt nehlídala. Za mně ok.
@lucenka píše:
Takže tchyně hezký uvaří kafe, snacha ho do sebe kopne a zase se měsíc neuvidíto musí být krásná návštěva
určitě bych takovou snachu zvala pravidelně, co by hned pospíchala, aby co nejdřív vypadla.
A co by tam dělala, jestli se tím myslí sama, bez tvého syna.
@lucenka píše:
Takže tchyně hezký uvaří kafe, snacha ho do sebe kopne a zase se měsíc neuvidíto musí být krásná návštěva
Ty jsi prostě úplně neschopná pochopit, že dokonce ani některé tchýně nestojí o to, aby tam snacha trávila hodiny,, někdy si ani nemjí co říct, nemají stejné zájmy. je to přece úplně stejné jako s návštěvou přátel, já je ráda vidím, ale teda nechtěla bych aby tady byli 4 hodiny, stejně tak to děláme i my na návštěvě. Ale jinak máš pravdu, pokud je tchyni málo, že tam snacha přijde na kafe, tak ať si tam teda sedí sama.
U tebe je prostě jasná neschopnost udělat nějaký kompromis. Už dopředu je mi líto tvé potenciální snachy/zetě, pokud se nebudou chovat jak chceš ty, tak jim to dáš pěkně sežrat.:-)))
@Venetia píše:
A co by tam dělala, jestli se tím myslí sama, bez tvého syna.
Třeba si povídala. A já teda měla za to, že nikdo po zakaldatelce nechce, aby se s tchyní stýkala o samotě. Takže by jich i na té návštěvě bylo víc, tak jako na tom výletě.
@ZuzaM píše:
Ty jsi prostě úplně neschopná pochopit, že dokonce ani některé tchýně nestojí o to, aby tam snacha trávila hodiny,, někdy si ani nemjí co říct, nemají stejné zájmy. je to přece úplně stejné jako s návštěvou přátel, já je ráda vidím, ale teda nechtěla bych aby tady byli 4 hodiny, stejně tak to děláme i my na návštěvě. Ale jinak máš pravdu, pokud je tchyni málo, že tam snacha přijde na kafe, tak ať si tam teda sedí sama.U tebe je prostě jasná neschopnost udělat nějaký kompromis. Už dopředu je mi líto tvé potenciální snachy/zetě, pokud se nebudou chovat jak chceš ty, tak jim to dáš pěkně sežrat.:-)))
Tak tady ta tchyně evidentně i se snachou ty hodiny trávit chce. My tedy obvykle jsme na návštěvě tak dlouho, dokud si máme co říct.
A ano klidně přiznám, že snacha, která by přišla na rychlé kafe, a hned od začátku by na ní bylo vidět, že je tam jen proto, že musí a že se to snaží co nejvíc urychlit, by mi vadila a asi bych ji domů moc často nezvala.