Výlety a tchyní

Napsat příspěvek
Velikost písma:
lucenka
3.7.20 02:21
@yocheved píše:
Tak odstřihnout úplně ne, ale 1× měsíčně mi přijde trochu dost. Holt se maminky musí smířit s tím, že jejich děti s nima v různých fázích života netrávi stejný množství času 8)

A jak často tedy v dospělosti má povolený syn vidět svou matku, když 1× měsíčně je dost? :think: a ano netráví spolus stejně času, ale ten jeden den v měsíci by snad se svým rodičem strávit mohl. To není nějak moc.

• Citovat
  • Upravit
6445
3.7.20 07:36

Starsi syn je dospely, ted odmaturoval, jde studovat do jineho mesta VS, tento tyden si byl zaridit s kamarady spolubydleni. V lete ma brigady a program s pritelkyni. Na spolecny program ho nenutim uz dlouho, na dovolene s nami jezdil jeste pred tremi roky, obcas prijede na chatu, jdeme do divadla nebo na koncert. Ted citim, ze se odpoutava uplne a je to tak v poradku. Na skole ho budeme samozrejme podporovat, ale kdy prijede domu a jak bude travit svuj volny cas, je ciste na nem. Je samostatny a zodpovedny. Urcite nebudeme jezdit spolecne na vylety. Ac nejsem pritel hromadnych dovolenych, umim si predstavit ze by s nami jeste parkrat jeli do nejake vzdalenejsi destinace, ale spis ocekavam ze vyrazi sami. Cestovanim stravil cele detstvi a dospivani, predpokladam ze je dostatecne nakazen toulavyma botama.

Mladsimu je 14, spolecne traveny cas jeste vyzaduje, tak mu ho dopravame, rychle to utece.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
3.7.20 07:43
@Ijen píše:
Starsi syn je dospely, ted odmaturoval, jde studovat do jineho mesta VS, tento tyden si byl zaridit s kamarady spolubydleni. V lete ma brigady a program s pritelkyni. Na spolecny program ho nenutim uz dlouho, na dovolene s nami jezdil jeste pred tremi roky, obcas prijede na chatu, jdeme do divadla nebo na koncert. Ted citim, ze se odpoutava uplne a je to tak v poradku. Na skole ho budeme samozrejme podporovat, ale kdy prijede domu a jak bude travit svuj volny cas, je ciste na nem. Je samostatny a zodpovedny. Urcite nebudeme jezdit spolecne na vylety. Ac nejsem pritel hromadnych dovolenych, umim si predstavit ze by s nami jeste parkrat jeli do nejake vzdalenejsi destinace, ale spis ocekavam ze vyrazi sami. Cestovanim stravil cele detstvi a dospivani, predpokladam ze je dostatecne nakazen toulavyma botama.Mladsimu je 14, spolecne traveny cas jeste vyzaduje, tak mu ho dopravame, rychle to utece.

To je výkon hodný pochvaly, že ještě v 15 jezdil s rodiči na dovolenou. Asi mám jiné rodinné vazby, ale to mi přijde normální a ne noc s čím se člověk musí chlubit. Naopak by mě mrzelo, kdyby během střední školy nestrávil s rodinou žádnou dovolenou. Ale tak ono se pak asi líp cestuje, když rodiče jeho neúčastí na dovolené ušetří :potlesk:
A sice získal toulavé boty, ale nějak nedostal to nejdůležitější. Úzké rodinné vazby, když vše potřebuje úplně odpoutat od rodiny. Ale z tvýho popisu mám pocit, že jsi jedině ráda, že tě nebude obtěžovat na dovolené a výletech.

• Citovat
  • Upravit
6445
3.7.20 08:15
@lucenka píše:
To je výkon hodný pochvaly, že ještě v 15 jezdil s rodiči na dovolenou. Asi mám jiné rodinné vazby, ale to mi přijde normální a ne noc s čím se člověk musí chlubit. Naopak by mě mrzelo, kdyby během střední školy nestrávil s rodinou žádnou dovolenou. Ale tak ono se pak asi líp cestuje, když rodiče jeho neúčastí na dovolené ušetří :potlesk:
A sice získal toulavé boty, ale nějak nedostal to nejdůležitější. Úzké rodinné vazby, když vše potřebuje úplně odpoutat od rodiny. Ale z tvýho popisu mám pocit, že jsi jedině ráda, že tě nebude obtěžovat na dovolené a výletech.

Jsi trapna a hnusne ironicka jako vzdy. Hlavne jak jsi prispevek jeste dopsala, abys mi jeste vic vysvetlila jak delam vsechno spatne. Nic o nas nevis, tak si svoje pocity strc nekam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
3.7.20 08:25
@Ijen píše:
Jsi trapna a hnusne ironicka jako vzdy. Hlavne jak jsi prispevek jeste dopsala, abys mi jeste vic vysvetlila jak delam vsechno spatne. Nic o nas nevis, tak si svoje pocity strc nekam.

Ne nevím o tobě nic. Ale přijde mi strašný, když se rodič vytahuje tím, že dítě se musí odpoutat. Jako by pro něj přestali existovat. Ale tak každý vyrůstal v jiném rodinném modelu. Někde jsou ty rodinné vazby užší, někde ne.

• Citovat
  • Upravit
2144
3.7.20 09:50
@lucenka píše:
A jak často tedy v dospělosti má povolený syn vidět svou matku, když 1× měsíčně je dost? :think: a ano netráví spolus stejně času, ale ten jeden den v měsíci by snad se svým rodičem strávit mohl. To není nějak moc.

Tak nejspíš jak sám chce, ale když mu zakl. řekne, ať s ní někam vyrazí, že ona si udělá svůj program, tak nechce. Tak ho má za maminkou odvléct za nohu? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106439
3.7.20 10:34
@lucenka píše:
Třeba proto, že je to hezký a že jsou na to zvyklý? :think:

jsou zvyklí v dospělosti jezdit s maminkou na výlety? Tak měli nejdřív dospět a pak až si hledat přítelkyni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106439
3.7.20 10:35
@lucenka píše:
A jak často tedy v dospělosti má povolený syn vidět svou matku, když 1× měsíčně je dost? :think: a ano netráví spolus stejně času, ale ten jeden den v měsíci by snad se svým rodičem strávit mohl. To není nějak moc.

tak nějak dle možností a zájmu všech?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106439
3.7.20 10:42
@Ijen píše:
Starsi syn je dospely, ted odmaturoval, jde studovat do jineho mesta VS, tento tyden si byl zaridit s kamarady spolubydleni. V lete ma brigady a program s pritelkyni. Na spolecny program ho nenutim uz dlouho, na dovolene s nami jezdil jeste pred tremi roky, obcas prijede na chatu, jdeme do divadla nebo na koncert. Ted citim, ze se odpoutava uplne a je to tak v poradku. Na skole ho budeme samozrejme podporovat, ale kdy prijede domu a jak bude travit svuj volny cas, je ciste na nem. Je samostatny a zodpovedny. Urcite nebudeme jezdit spolecne na vylety. Ac nejsem pritel hromadnych dovolenych, umim si predstavit ze by s nami jeste parkrat jeli do nejake vzdalenejsi destinace, ale spis ocekavam ze vyrazi sami. Cestovanim stravil cele detstvi a dospivani, predpokladam ze je dostatecne nakazen toulavyma botama.Mladsimu je 14, spolecne traveny cas jeste vyzaduje, tak mu ho dopravame, rychle to utece.
je běžné nebo aspon dřív bývalo , že pubertáci a dospělí už se na ty dovolené s rodiči moc neženou , raději vyrazí s kamarády .My byli na posledních taky už bez dětí .
@lucenka píše:

Člověk dospívá, má vlastní život, přátele, partnery s kterými chce trávit čas… uzké vazby se musí rozšiřovat, protože do volného času se toho musí vejít mnohem víc než když je dítě a čas s maminkou je ten top.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6439
3.7.20 10:45

S tchýní jedině nahoru na Macochu. Tam to docela klouže, stačí mít štěstí. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
3.7.20 10:53
@Venetia píše:
jsou zvyklí v dospělosti jezdit s maminkou na výlety? Tak měli nejdřív dospět a pak až si hledat přítelkyni.

takže jakmile si člověk najde parntera, tak už nesmí jet na výlet/dovolenou se svými rodiči? 8o Uff ještěže jsem vyrostal v jiném rodinném prostředí a lidi, které mám kolem sebe to mají stejně jako já.

• Citovat
  • Upravit
lucenka
3.7.20 10:55
@Venetia píše: Člověk dospívá, má vlastní život, přátele, partnery s kterými chce trávit čas… uzké vazby se musí rozšiřovat, protože do volného času se toho musí vejít mnohem víc než když je dítě a čas s maminkou je ten top.

i tak se tam dá najít čas na výlet/dovolenou s rodiči, pokud v té rodině mají fungující vztahy ;)

• Citovat
  • Upravit
26747
3.7.20 10:58
@Anonymní píše:
Ahoj Žiji s přítelem, problém je v tom že jeho matka nemá partnera :roll: Tudíž je závislá na synovi. Neustále mu volá co dělá atd :zed:. Pritelovi je mámy lito se vším se jí svěřuje :roll: Přítel ji nabízí výlety a společné chvile :pocitac: Já to tak nechci a říkám mu ať jede s mámou sám. ON na to že je to blbý jet s ní sám co si o něm lidi pomyslí :roll: My dvě se moc nemusíme a po chvíli by byl konflikt. Přítel je pak naštvaný že nechci jezdit nikam s jeho mámou Když si naplanuju sama pro sebe program tak chce přítel semnou na mámu prdi
On ji hrozně lituje a mě zase nechce ztratit :roll: nevim jak z toho ven

Najdi si někoho jiného… Huš huš!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
3.7.20 10:59
@Oriseka píše:
Hele byla jsem v podobne situaci a taky me to stvalo, ale s odstupem casu a vekem uz to vidim trochu jinak. Je hezke, ze ji nabizi vylety a spolecne chvile. Najdete nejaky prijatelny komproromis. Asi nema dost volneho casu, aby ho travil zvlast s mamkou a zvlast s vami. Zkuste si najit k sobe trochu cestu a alespon spolu ve slusnosti vydrzet. Tchyni podporovat v zajmovych aktivitach a v pratelstvi s dalsimi lidmi, aby mela vlastni zivot.
Časem… Rozuměj narodili se mi dva kluci :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106439
3.7.20 11:02
@lucenka píše:
i tak se tam dá najít čas na výlet/dovolenou s rodiči, pokud v té rodině mají fungující vztahy ;)
@lucenka píše:
i tak se tam dá najít čas na výlet/dovolenou s rodiči, pokud v té rodině mají fungující vztahy ;)

proč bych v partnerském vztahu nebo když chci vyrazit s kamarády měla jezdit na dovolenou s rodiči? Nehledě na to, že každý nemá tolik dovolené nebo volného času.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová