Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Bubla Bůčková píše: Časem… Rozuměj narodili se mi dva kluci
už dva?
@Venetia píše:
proč bych v partnerském vztahu nebo když chci vyrazit s kamarády měla jezdit na dovolenou s rodiči? Nehledě na to, že každý nemá tolik dovolené nebo volného času.
to mi přijde dost smutný, když si někdo nedokáže najít žádný den na to, aby udělal rodičům radost. Rok má 365 dnů, takže to, že si člověk nenajde čas na výlet s rodiči, je jen trapná výmluva.
@Venetia píše:
už dva?
Ne Oriska má dva. Já jsem se takto agresivní stala hned po prvním
ale já mám vyřešeno, do Itálie do apartmánu s nima za 30 let jezdit nebudu.
@lucenka píše:já přece nenapsala , že žádný
to mi přijde dost smutný, když si někdo nedokáže najít žádný den na to, aby udělal rodičům radost. Rok má 365 dnů, takže to, že si člověk nenajde čas na výlet s rodiči, je jen trapná výmluva.
@Bubla Bůčková píše:
Ne Oriska má dva. Já jsem se takto agresivní stala hned po prvnímale já mám vyřešeno, do Itálie do apartmánu s nima za 30 let jezdit nebudu.
pro mně děsivá představa, takhle jezdit s tchyní a to jsem s ní žádný problém neměla.
Návštěva bohatě stačí, ale trávit dohromady delší čas musí být na nervy.
@Venetia píše:
pro mně děsivá představa, takhle jezdit s tchyní a to jsem s ní žádný problém neměla.
Návštěva bohatě stačí, ale trávit dohromady delší čas musí být na nervy.
S tím prostě mamka syna musí počítat. Maximálně může být mile překvapena.
@Venetia tak to si ale odporuješ. Na předchozí stránce jsi psala, že když muž dospěje a najde si partnerku, tak už by se žádné výlety s rodiči konat neměly.
@Bubla Bůčková píše:
S tím prostě mamka syna musí počítat. Maximálně může být mile překvapena.
Proč by s tím měla počítat? Jenom proto, že na světě je pár pošahaných ženských, co na tchyni žárlí a nesnesou, aby jejich partner jel na výlet se svými rodiči nebo aby s nimi někam jeli všichni společně ![]()
@lucenka píše:
Já tedy nevím, Sama jsi strčila fotra do domova seniorů a trčíš ve Vietnamu už více jak půl roku a máš plány cestovat po světě. Takže si jen tyhle diskuzi nevidíš do tlamy a plácáš si zbytečně játra.
@samá práce píše:
Já tedy nevím, Sama jsi strčila fotra do domova seniorů a trčíš ve Vietnamu už více jak půl roku a máš plány cestovat po světě. Takže si jen tyhle diskuzi nevidíš do tlamy a plácáš si zbytečně játra.
Já nikoho nikam nevystrčila. A pokud by táta na tom byl zdravotně dobře, tak bych cestovala i s ním. Tak jako cestuju s mamkou, babičkou, tchyní ![]()
@lucenka píše:
Já nikoho nikam nevystrčila. A pokud by táta na tom byl zdravotně dobře, tak bych cestovala i s ním. Tak jako cestuju s mamkou, babičkou, tchyní
@lucenka píše:
do domova pro seniory jsem chodila pravidelně několik let, teď v něm mám tátu. A ani jeden z těch lidí, které jsem navštěvovala, ani třeba jejich spobydlících nebyl/není nesvéprávný.
A u té babičky jsi jí roušky mohla zařídit ty. JEště před tím, než se dostala do nemocnice. O tom, že se v Číně objevil nebezpečný vir se ví od ledna. Takže jsi na to jako její příbuzná měla dost času. TAk neházej vinu na stát, že jí nezaříl roušku.
Tohle jsi psala 3.6.2020 v koronovirusu stránka 3728. Kdybys aspoň nebyla tak hloupá. ![]()
@samá práce píše:
Tohle jsi psala 3.6.2020 v koronovirusu stránka 3728. Kdybys aspoň nebyla tak hloupá.
Ale já vím, že tam.je. ale nikoho jsem nikam nevyšoupla. Ale představ si, že se ti lidi rozhodli tam jít sami. Ale to je pro tebe asi těžký pochopit.
Je to mamánek a nejhorší tchyně jsou ty, co nemají vlastní život. Že nemá partnera by nevadilo, ale zjevně nemá ani žádné kamarádky, koníčky. Považuju za dostatečné, když jí občas, třeba jednou za 14 dní navštívite, přítel jí může pravidelně zavolat, jednou za půl roku jí vzít na výlet je taky o. k. Ale rohle vypadá, že by tě čekalo soužití ve 3 a vy dvě spolu budete bojovat o přízeň chlapa. Pokud fungují super hezké vzájemné vztahy, je možné i jet na společnou dovolenou, ale tohle nevypadá na ten případ. On by si prostě každý měl uvědomit, že tchyně/snacha jsou úplně cizí lidé, kteří by se pravděpodobně nikdy nesetkali, natož aby se úzce stýkali, takže není dobré to přehánět a lámat přes koleno.
@lucenka píše:
Já nikoho nikam nevystrčila. A pokud by táta na tom byl zdravotně dobře, tak bych cestovala i s ním. Tak jako cestuju s mamkou, babičkou, tchyní
A máš partnera? Kamarádky? Pokud ano, cestujete i s tchánovci nebo preferuješ jen svou rodinu?
@ZuzaM píše:
A máš partnera? Kamarádky? Pokud ano, cestujete i s tchánovci nebo preferuješ jen svou rodinu?
Myslím, že pokud umíš číst, tak v citaci máš odpověď
a cestuji i s přáteli.
@lucenka Prober se. Já s rodiči problém nemám, ale na výlety a dovolené s nimi fakt nejezdím. Ani sourozenci. Všichni máme svůj život a své přátele.