Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jistě, jen jsem teď myslela čistě na zakladatelku, jak by si zachránila kůži. Ale v první řadě promluvit s přítelem, neodkládat to. Ať víš o co jde a o kolik peněz. ![]()
Anonymní píše:annaaaaa píše:ALe preci nemuzu vystehovat sveho pritele??
A ještě, dneska přece můžou vzít majetek z bytu, kde se dlužník zdržuje. I když tam nemá bydliště a nechodí mu sem pošta. Podle zákona na to nárok mají, a ty pak musíš prokazovat, že zabavené věci byly tvoje, což jde kolikrát těžko.
Asi bych vážně řešila odstěhování přítele. Čekáš miminko, je to hrozné, ale exekuce jsou ještě horší, zažila jsem to.![]()
c b tomu rekla dcera
to proste nejde. ani nema kam jit
byl blbej kdyz byl mladej
Ono je to hnusný, ale musíš si vybrat co je menší zlo. Vystěhovaný přítel, nebo vystěhovaný byt??
V každým případě bych si nechala od rodičů nebo kamarádů na všechny věci co máš doma a nemáš k nim doklad, že jsou opravdu tvoje napsat darovací smlouvu. Tím nic nezkazíš.
Nov Brně jsou dvě partičky vymahačů, které tráví celé dny v posilovně a všeobecně se o nich ví, co dělají, kdyý jim člověk zaplatí…
Zjednodušeně řečeno tvůj přítel může i dostat pěknou nakládačku. Ale až po několikerém předchozím upozornění. A nebývá na to pěkný pohled.
Tak jak píšou hoklky,stímhle si moc nezahrávat.nebo se rovnou přítele zeptej kde co má.Já bydlím vedle mé sestry a ta je příšerně zadlužená.Minulý čtvrtek u nás zastavilo fáro na dvoře a vylezli dva chlapi,začali na mě chrlit,že dlužím,že mám exekuci na barák ať to koukám navalit ty prachy a já se rozbrečela jak na mě vylítli.Až po době jsem byla schopná říct,že já vůbec nejsem ten koho hledaj.Ani se neoptali jak se jmenuju a nic.Rovnou vyhrožovali.Tak to řeště co nejdřívě.Jsou to fakt hajzlíci,a snad už nikdy nebudu mít tu čest je potkat ![]()
Nemuzu si snim ted promluvit, skoro nebyva doma je pracovne vytizen
nevim presne kde co nebo komu dluzi. vedela jsem o tom od zacatku kdyz jsme spolu zacali bejt, ale ja to znej netahala vim, ze to byli hlouposti z mladi
jak sem napsala znam ho od videni a dnes tu byl a schanel se po pritelovi. tak sem v zapeti zjistila, ze si ho nekdo (nevim jestli spolecnost ci osoba) najal aby vymahal dluh ktery neni zrovna malej.
Anonymní píše:
Nemuzu si snim ted promluvit, skoro nebyva doma je pracovne vytizennevim presne kde co nebo komu dluzi. vedela jsem o tom od zacatku kdyz jsme spolu zacali bejt, ale ja to znej netahala vim, ze to byli hlouposti z mladi
jak sem napsala znam ho od videni a dnes tu byl a schanel se po pritelovi. tak sem v zapeti zjistila, ze si ho nekdo (nevim jestli spolecnost ci osoba) najal aby vymahal dluh ktery neni zrovna malej.
Proboha holka! A seš si jistá, že je opravdu ,,pracovně vytížen,,?? Víš co je to za práci??
To je těžké tohle řešit virtuálně, neznáme ho ani jedna, ale můj radar mi říká, pryč od něho… ![]()
peggy.sl píše:Anonymní píše:annaaaaa píše:ALe preci nemuzu vystehovat sveho pritele??
A ještě, dneska přece můžou vzít majetek z bytu, kde se dlužník zdržuje. I když tam nemá bydliště a nechodí mu sem pošta. Podle zákona na to nárok mají, a ty pak musíš prokazovat, že zabavené věci byly tvoje, což jde kolikrát těžko.
Asi bych vážně řešila odstěhování přítele. Čekáš miminko, je to hrozné, ale exekuce jsou ještě horší, zažila jsem to.![]()
c b tomu rekla dcera
Ono je to hnusný, ale musíš si vybrat co je menší zlo. Vystěhovaný přítel, nebo vystěhovaný byt??
V každým případě bych si nechala od rodičů nebo kamarádů na všechny věci co máš doma a nemáš k nim doklad, že jsou opravdu tvoje napsat darovací smlouvu. Tím nic nezkazíš.
o darovaci smlouve slysim poprve.
muzes poradit jak na to??
Anonymní píše:
Nemuzu si snim ted promluvit, skoro nebyva doma je pracovne vytizennevim presne kde co nebo komu dluzi. vedela jsem o tom od zacatku kdyz jsme spolu zacali bejt, ale ja to znej netahala vim, ze to byli hlouposti z mladi
no a kolik dluží? pro někoho je hodně i 50 tisíc.
peggy.sl píše:Anonymní píše:
Proboha holka! A seš si jistá, že je opravdu ,,pracovně vytížen,,?? Víš co je to za práci??
To je těžké tohle řešit virtuálně, neznáme ho ani jedna, ale můj radar mi říká, pryč od něho…
Samozrejme vim co dela, znam celou jejich partu je to normalni delnik a hlavne slusne vychovanej kluk. v tomhle fakt ani malicko nepochybuji.
Anonymní píše:Anonymní píše:no a kolik dluží? pro někoho je hodně i 50 tisíc.
50 by bylo jeste malo, to bude urcite mnohem vic.
Zakladatelko, ono se říká - kdo chce kam, pomozme mu tam. A já si taky myslím, že sis tímto vztahem pěkně naběhla.
Když to vezmu čistě matematicky, tak pojem „Blbosti z mládí“ neexistuje. Penále a úroky narůstají pořád. A vymahače zajímá hlavně matematika.
Jura007 píše:
Zakladatelko, ono se říká - kdo chce kam, pomozme mu tam. A já si taky myslím, že sis tímto vztahem pěkně naběhla.
Když to vezmu čistě matematicky, tak pojem „Blbosti z mládí“ neexistuje. Penále a úroky narůstají pořád. A vymahače zajímá hlavně matematika.
Nabehla nebo nenabehla to je jedno nechci resit svuj vztah. ptala jsem se uplne na neco jineho.
Anonymní, to je mi tě líto. Můj exmanžel udělal milionové dluhy, až během manželství, ale vím, co jsou to exekutoři. Zůstala jsem sama s dětma. Pak jsem po rozvodu narazila na dva, co o mě měli zájem, prostě pech, oba dlužili. Na jednom z nich taky visel pomahač. Od takových dál. Pokud má jednou dluhy a řádně nesplácí, pak jsou z toho průšvihy. Ta starší dcera je taky jeho? Buď ráda, že nejste manželé, to bys do toho spadla i ty. Pozor na to, vím, že je to šok, ale v první řadě mysli na sebe a svoje děti. Je to kruté. Kde je přítel, když je tak pracovně vytížen? Proč to nesplatil? Promiň, ale mysli na sebe a na děti. ![]()
Ale pokud to neni exekutor tak bych se darovaci smlouvou apod.nezabyvala. Ten nepujde po pracce,tv, radiu,mikrovlnce…pokud by se dostal k vam domu,tak jedine neco rozmlatit ( veci ci usta priteli) …majetek bych resila jen v pripade exekutora a ne vymahace…
Zakladatelko preji at se to vyresi co nejlepe
a nejdrive
Anonymní píše:peggy.sl píše:o darovaci smlouve slysim poprve.Anonymní píše:annaaaaa píše:ALe preci nemuzu vystehovat sveho pritele??
c b tomu rekla dcera
V každým případě bych si nechala od rodičů nebo kamarádů na všechny věci co máš doma a nemáš k nim doklad, že jsou opravdu tvoje napsat darovací smlouvu. Tím nic nezkazíš.![]()
muzes poradit jak na to??
Je to jednoduché. Ke každé věci, která má nějakou větší hodnoutu si od někoho tobě blízkého necháš podepsat papír, že ti jí buď darovaly nebo půjčily. Tím se ochráníš od zabavení. Je to vyzkoušené a funguje to.