Vymahač - zkušenosti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
18305
29.6.11 13:30

Já bych se na místě zakladatelky bál jedné možnosti. Je málo častá, ale bývá.
Pokud dojde k nějaké neochotě nebo jiné chybě u tvého přítele ohledně placení, nakonec se rozejdete a on dál nebude platit, může i v budoucnu jít ten vymahač (nebo jiný) taky po tobě. Třeba stylem: „Tvůj ex neplatí. Tak co s tím uděláš?“ „Já? Nic. Moje dluhy to nejsou. Takže nic platit nebudu“. „Nebudeš??? Ale budeš. Pokud nechceš, aby se tvým dětem něco stalo…“

Je dobré si uvědomit, že na určité situace je zákon krátký. A pak musíš mít v ruce NĚCO, čeho se ten vymahač lekne a dá pokoj.
A především je nutné vědět, kolik přítel dluží a komu. A že další staré dluhy už nemá a nové že nedělá.

Sorry za poučování, ale bez té „inventury“ to dopadá obvykle tak, že jeden balvan se snažíš odvalit a druhý na tebe padá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
29.6.11 13:35
Jura007 píše:
Já bych se na místě zakladatelky bál jedné možnosti. Je málo častá, ale bývá.
Pokud dojde k nějaké neochotě nebo jiné chybě u tvého přítele ohledně placení, nakonec se rozejdete a on dál nebude platit, může i v budoucnu jít ten vymahač (nebo jiný) taky po tobě. Třeba stylem: „Tvůj ex neplatí. Tak co s tím uděláš?“ „Já? Nic. Moje dluhy to nejsou. Takže nic platit nebudu“. „Nebudeš??? Ale budeš. Pokud nechceš, aby se tvým dětem něco stalo…“

Je dobré si uvědomit, že na určité situace je zákon krátký. A pak musíš mít v ruce NĚCO, čeho se ten vymahač lekne a dá pokoj.
A především je nutné vědět, kolik přítel dluží a komu. A že další staré dluhy už nemá a nové že nedělá.

Sorry za poučování, ale bez té „inventury“ to dopadá obvykle tak, že jeden balvan se snažíš odvalit a druhý na tebe padá.

Koukám, že tě taky baví strašit… :mrgreen:
To nemá cenu tady plácat moudra, zakladatelka je hooodně naivní. Věří svému příteli a to je důležité. Já osobně bych ho pakovala i kdyby mi sliboval modré z nebe…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
204
29.6.11 13:36

Promiň, nečetla jsem úplně detailně všechny příspěvky a možná budu opakovat, co už někdo napsal…
Pokud jde o profesionální vymahače, tak si s nikým špinit ruce nebudou a budou se snažit dohodnout. Ať přítel zkusí splátkový kalendář (hlavně pak splácet). Oni na to slyší, asi si nechají něco podepsat, aby to případně mohli vymáhat soudně. Říkají si za vymožení šílené peníze, takže ať počítá s tím, že teď dluží tak o 50 % víc. Je to kruté, ale spousta lidí nemá jinou možnost než postoupit pohledávku vymahačům (můj případ). Oni pošlou dopis, pak dlužníkovi zavolají, zajdou na návštěvu do práce, domů, k příbuzným, dokud se s dlužníkem nějak nedohodnou. Oni opravdu víc nemůžou (a nikoho mlátit nebudou), maximálně pak ten soud a exekutoři…
Jestli jsi těhulka, tak se snaž tím moc nenervovat. Budu držet palce Tobě i přítelovi.

Příspěvek upraven 29.06.11 v 13:38

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2673
29.6.11 13:37

Taky bych ho pakovala,ale to že by unášeli dítě se mi zdá dost přehnaný teda,nevim no :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1212
29.6.11 13:37
Anonymní píše:
peggy.sl píše:
Ano vymahač si může dovolit cokoliv. Včetně únosu tvého dítěte… Ještě si pořád myslíš, že to za to stojí, nepátrat kolik, že to vlastně je peněz??? :think: :think:
Bavi te to strasit???? asi jo :cry: pro me je dulezite, ze to resi.

Anonymní, nejde o to tě strašit. Ale mám zkušenost v blízké rodině. Nejdřív on přiznal dluh cca 100 000 Kč. Rodina pomohla. Pak z něj vylezlo dalších 200 000 Kč. Rodina pomohla. Pak se objevila exekuce na barák - finančák, socka. Po letech neplacení daní a pojištění mu to (panu podnikateli) státní úřady napočítali. No, suma sumárum dluh dělá něco ke 2 milionům!
Tak a dotyčná - kdyby tehdá věděla, že je to takový, tak fakt by se chovala jinak než když šlo o 100 000 Kč. Tehdy myslela na něj, jak se s ním nerozejde, že to zvládnou. Sto není tolik, dvěstě? To se taky dá. Jo, ale kdyby tehdá nebyla blbá a dostala z něj výši VŠECH jeho dluhů, možná by jí i s děckem nestáhl do sraček.
Klidně si s ním zůstaň, to je jen tvoje rozhodnutí a zodpovědnost, ale pro tvojí budoucnost a hlavně budoucnost tvých dětí doporučuji zjistit si všechno.
Ono při dluhu 100 tis. třeba bude za rok fajn, ale třeba při dluhu 1 mega už budeš ty i děti „dřít bídu s nouzí“, aby bylo na dluhy :nevim:

Příspěvek upraven 29.06.11 v 13:39

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
29.6.11 13:38
Anonymní píše:
Crystal87 píše:
Anonymní můj ted už manžel má taky rest z mládí no nesplácel nesplácel ted to díky mě resp od té doby co má mě splácí,občas se opozdí :twisted: ale jde to naštěstí to banka hnala přes firmu a ti chlapi je s nima řeč vždy mi djaí echo že nezaplatil já na něj dupnu a zaplatí :mrgreen: neřekl m o tom dozvěděla jsem se to náhodou až po svatbě no rozvádět se kvůli tomu nebudu :wink: je potřeba abys to s přítelem probrala v klidu co a jak a začli jste to řešit třeba půjde splátkový kalendář nebo tak :wink:
to je presne ono, jen muj pritel mi to netajil, jen nevim vysi dluhu :cry: ale to pro me neni podstatni. podstatnejsi je aby jednal a zacal splacet. je v praci ale jsme v kontaktu a obvolava doufam, ze uspeje :cry: nehodlam prijit o tak skveleho chlapa v zadnem pripade :cry: samozrejme mu budu oporou.

Promiň, ale pro mně si naivní… To by ti bylo jedno, kdyby ten dluh byl třeba deset milionů? Věřila bys, že z běžné výplaty to zaplatí a nechala bys to platit i své děti??? :think: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
29.6.11 13:38

Peggy, já jsem ty vymahače bohužel viděl v akci. A byl jsem rád, že šli po jiném člověku než po mně. A zakladatelce asi nemá cenu vykládat, jaké to je zažít podraz od velice blízké osoby. Já už věřím jenom sám sobě - a stavu svého účtu. Zrovna tento týden jsem na Aukru odvrátil nepěkný útok na mou peněženku, no říkal jsem si, jestli i tady kvůli tomu zakládat diskusi.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
29.6.11 13:42
Jura007 píše:
Peggy, já jsem ty vymahače bohužel viděl v akci. A byl jsem rád, že šli po jiném člověku než po mně. A zakladatelce asi nemá cenu vykládat, jaké to je zažít podraz od velice blízké osoby. Já už věřím jenom sám sobě - a stavu svého účtu. Zrovna tento týden jsem na Aukru odvrátil nepěkný útok na mou peněženku, no říkal jsem si, jestli i tady kvůli tomu zakládat diskusi.....

Já znám taky pár případů. zakladatelka mi psala, že jí straším únosem, tak jsem ti psala, že strašíš taky… :mrgreen:
Ad Aukro mně to zajímá, nechceš mi poslat SZ??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.6.11 13:43

No tak sem mozna naivni!!! ale nehodlam ho opousstet. az bude doma zeptam se ho na castku, nebudu to resit po telefonu!!!lidi dokazou zit i skrome, dulezitejsi je laska nez luxus. jasny, ze pro nekoho penize!!! samozrejme kdyby to bylo problemove budu premyslet o rozchodu,ale je to na zacatku a teprve se to bude resit.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.6.11 13:45
Liduš88 píše:
Taky bych ho pakovala,ale to že by unášeli dítě se mi zdá dost přehnaný teda,nevim no :roll:

Ono třeba ani nejde přímo o unášení, ale když ti přijdou za dítětem s tím, že tatínek dluží peníze a asi mu někdo zlomí ruce…
Chtěla bys, aby to tvý děti zažili? Ono totiž záleží komu a kolik dlužíš. Pokud je to nějaká verbež, tak věř, že vymahači dokážou hodně hnusný věci.

• Citovat
  • Upravit
20557
29.6.11 13:46
Anonymní píše:
No tak sem mozna naivni!!! ale nehodlam ho opousstet. az bude doma zeptam se ho na castku, nebudu to resit po telefonu!!!lidi dokazou zit i skrome, dulezitejsi je laska nez luxus. jasny, ze pro nekoho penize!!! samozrejme kdyby to bylo problemove budu premyslet o rozchodu,ale je to na zacatku a teprve se to bude resit.

To musíš vědět ty, co je pro tebe lepší, nikdo to za tebe vyřešit nemůže. Já taky žiji skromně - mám čtyři děti, ale pokud bych měla šidit děti na úkor dluhů svého partnera, tak prostě jde do pryč a bez milosti.
Pokud by se měli okolo mně nebo mých dětí točit vymahači, tak by šel ještě rychleji. Chlapi přichází a odchází, ale děti zůstávají… To je můj názor a rozhodně ti ho nevnucuji…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1212
29.6.11 13:46
peggy.sl píše:
Jura007 píše:
Já znám taky pár případů. zakladatelka mi psala, že jí straším únosem, tak jsem ti psala, že strašíš taky… :mrgreen:
Ad Aukro mně to zajímá, nechceš mi poslat SZ??

Juro, Aukro zajímá i mě. Prosím taky SZ nebo založ diskuzi :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.6.11 13:47
Anonymní píše:
Liduš88 píše:
Taky bych ho pakovala,ale to že by unášeli dítě se mi zdá dost přehnaný teda,nevim no :roll:
Ono třeba ani nejde přímo o unášení, ale když ti přijdou za dítětem s tím, že tatínek dluží peníze a asi mu někdo zlomí ruce…
Chtěla bys, aby to tvý děti zažili? Ono totiž záleží komu a kolik dlužíš. Pokud je to nějaká verbež, tak věř, že vymahači dokážou hodně hnusný věci.

Verim, ze dokazi hnusny veci :cry: dcera je nastesti mala a nemela by rozum z toho co ji rika. druha neni na svete.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.6.11 13:49
peggy.sl píše:
Anonymní píše:
No tak sem mozna naivni!!! ale nehodlam ho opousstet. az bude doma zeptam se ho na castku, nebudu to resit po telefonu!!!lidi dokazou zit i skrome, dulezitejsi je laska nez luxus. jasny, ze pro nekoho penize!!! samozrejme kdyby to bylo problemove budu premyslet o rozchodu,ale je to na zacatku a teprve se to bude resit.
To musíš vědět ty, co je pro tebe lepší, nikdo to za tebe vyřešit nemůže. Já taky žiji skromně - mám čtyři děti, ale pokud bych měla šidit děti na úkor dluhů svého partnera, tak prostě jde do pryč a bez milosti.
Pokud by se měli okolo mně nebo mých dětí točit vymahači, tak by šel ještě rychleji. Chlapi přichází a odchází, ale děti zůstávají… To je můj názor a rozhodně ti ho nevnucuji…

Tak pritel ted vydelava slusne a vim, ze kdyz by jsme meli dat mesicne treba 5tisic, ze nas to ani malo neohrozi a deti budou mit furt stejne.

• Citovat
  • Upravit
20557
29.6.11 13:50
Anonymní píše:
Anonymní píše:
Liduš88 píše:
Chtěla bys, aby to tvý děti zažili? Ono totiž záleží komu a kolik dlužíš. Pokud je to nějaká verbež, tak věř, že vymahači dokážou hodně hnusný věci.
Verim, ze dokazi hnusny veci :cry: dcera je nastesti mala a nemela by rozum z toho co ji rika. druha neni na svete.
ˇ
Ono i malé dítě celkem dobře rozumí tomu, když mu cizí člověk řekne, že jde zabít jeho tatínka…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová