Vymahač - zkušenosti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
29.6.11 13:08
Jura007 píše:
Vymahač si může dovolit cokoli. Už jsem to psal.

Muzu se mu nejak branit???

• Citovat
  • Upravit
3067
29.6.11 13:09

Vím, že je to tvoje věc, ale vážně tě částka nezajímá? Nic mi do toho není, také je důležité, jak k dluhu přišel. Půjčil si od někoho, nebo od banky, nebo hraje na automatech? 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
29.6.11 13:11

Pokud seš fyzicky silnější než on, tak se nejspíš ubráníš - což asi nejseš. Jenomže tihle lidi se často pohybujou mimo zákony - dost z nich má záznam v rejstříku trestů. Proto se živí tak, jak se živí. Jinde by měli s uživením problémy.

Jediná rozumná cesta je komunikovat s tím, komu tvůj přítel dluží. Na rovinu říct - zaplatíme, naše situace je taková a taková, naše reálná možnost splátek je to a to, no a plnit, co slíbíte…

Příspěvek upraven 29.06.11 v 13:14

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3067
29.6.11 13:13

Jak se bránit? Myslím, že když budete v kontaktu s tím vymahačem, budete se snažit domluvit výši splátek a tu pokud možno dodržovat, že to půjde. Pokud uvidí snahu, a taky čekáte mimčo, takže určitě vidí, že si to nevycucáte z prstu, tak by na to mohl přistoupit. Hlavně s ním komunikovat, nedělat mrtvého brouka.
Pokud by nedejbože přítele zmlátil, šla bych s tím ihned na policii udělat udání, protože na to nemá právo. Ať dlužíte cokoli, na fyzický násilí nemá právo nikdo. A jinak komunikace.
Držím palce, aby byl přítel dostupný k tomu všemu, chlapi jsou někdy ješitný a ani slzy nás ženskejch nepomůžou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.6.11 13:14
annaaaaa píše:
Vím, že je to tvoje věc, ale vážně tě částka nezajímá? Nic mi do toho není, také je důležité, jak k dluhu přišel. Půjčil si od někoho, nebo od banky, nebo hraje na automatech? 8-o

Zajimala by me castka, ale nebudu to znej tahat. tenkrat zacal podnikat a nejaky kluk na nej udelal podvod. pak na tom byl dost bidne bez prace a tak. je mi jasny, ze ho vidite jako nejakeho gaunera ale tak to doopravdy neni :-(

• Citovat
  • Upravit
2673
29.6.11 13:15

Popravdě tě zakladatelko nechápu,já bych asi první co by mě zajímalo je částka.Je to tvá věc,jen ti řeknu že to máme v rodině.Taky jsme mu věřili,mazal nám med kolem huby a zůstala akorát ségra s dětma sama,zadlužená a na krku věčně takový sviňáky.Já být na tvým místě balím kufry.Každopádně ti přeju ať vše dobře dopadne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3067
29.6.11 13:15

jo jo, jak píše JURA. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
29.6.11 13:17
annaaaaa píše:
Jak se bránit? Myslím, že když budete v kontaktu s tím vymahačem, budete se snažit domluvit výši splátek a tu pokud možno dodržovat, že to půjde. Pokud uvidí snahu, a taky čekáte mimčo, takže určitě vidí, že si to nevycucáte z prstu, tak by na to mohl přistoupit. Hlavně s ním komunikovat, nedělat mrtvého brouka.
Pokud by nedejbože přítele zmlátil, šla bych s tím ihned na policii udělat udání, protože na to nemá právo. Ať dlužíte cokoli, na fyzický násilí nemá právo nikdo. A jinak komunikace.
Držím palce, aby byl přítel dostupný k tomu všemu, chlapi jsou někdy ješitný a ani slzy nás ženskejch nepomůžou.

Na co člověk má a nemá právo, to je velice relativní. Taky jsem byl pod dost nechutným tlakem svých příbuzných, existenčně mě to ohrožovalo - a každému včetně státních orgánů to bylo jedno.
Komunikace s vymahačem je sice pěkná věc, ale komunikace s věřitelem je taky nutná. Vymahač si může předané peníze nechávat pro vlastní potřebu a neodevzdávat je. Jak jsem psal, dost z nich mělo konflikt se zákonem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.6.11 13:18
Jura007 píše:
Pokud seš fyzicky silnější než on, tak se nejspíš ubráníš - což asi nejseš. Jenomže tihle lidi se často pohybujou mimo zákony - dost z nich má záznam v rejstříku trestů. Proto se živí tak, jak se živí. Jinde by měli s uživením problémy.

Jediná rozumná cesta je komunikovat s tím, komu tvůj přítel dluží. Na rovinu říct - zaplatíme, naše situace je taková a taková, naše reálná možnost splátek je to a to, no a plnit, co slíbíte…

Příspěvek upraven 29.06.11 v 13:14

Ted se to pritel snazi zjistit, kdo ho najal nebo tak. samozrejme to budem splacet, jen jestli na to pristoupi. toho vymahace znam od videni, ale nebavime se spolu. nedavno propusten z vezeni.

• Citovat
  • Upravit
3067
29.6.11 13:20

Zakladatelka ho ale nechce opustit, tak se musí hledat řešení jiné. Jak už jsem psala, a také Jura.
Pokud zakladatelka zjistí, že přítel nesplácí a že se problémy kumulují, může se rozhodnout, co dál.
Když k nám přišel exekutor, mám dvě děti, byla jsem ještě s manželem, také jsem ho hned neopouštěla. Snažila jsem se to vyřešit a sehnat peníze. Teprve po dvou letech problémů a lhaní z jeho strany se náš vztah rozpadl.
U zakladatelky to nemusí tak dopadnout. Nevím, dluhy jsou prevít a ustát to je těžké. Takže zkuste řešit a splácet, být k sobě upřímní a zbytečně do sebe nerýt. Má zkušenost, u nás to nedopadlo, můj ex dělá dluhy stále. (naštěstí už beze mě)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27007
29.6.11 13:22

Anonymní můj ted už manžel má taky rest z mládí no nesplácel nesplácel ted to díky mě resp od té doby co má mě splácí,občas se opozdí :twisted: ale jde to naštěstí to banka hnala přes firmu a ti chlapi je s nima řeč vždy mi djaí echo že nezaplatil já na něj dupnu a zaplatí :mrgreen: neřekl m o tom dozvěděla jsem se to náhodou až po svatbě no rozvádět se kvůli tomu nebudu :wink: je potřeba abys to s přítelem probrala v klidu co a jak a začli jste to řešit třeba půjde splátkový kalendář nebo tak :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27007
29.6.11 13:25
Anonymní píše:
annaaaaa píše:
Vím, že je to tvoje věc, ale vážně tě částka nezajímá? Nic mi do toho není, také je důležité, jak k dluhu přišel. Půjčil si od někoho, nebo od banky, nebo hraje na automatech? 8-o
Zajimala by me castka, ale nebudu to znej tahat. tenkrat zacal podnikat a nejaky kluk na nej udelal podvod. pak na tom byl dost bidne bez prace a tak. je mi jasny, ze ho vidite jako nejakeho gaunera ale tak to doopravdy neni :-(

nebudeš to z něj tahat?tak to tě nechápu žije s váma jd ei o vás byt je to rest z minulosti.Já t s manželem řešila hned narovinu měl z toho bobky ale když viděl že i když nadávám(ale to kvůli tomu že to neřekl hned) že z toho nedělám konec světa…jenže vymahač je asi jiná věc s tím zkušenost nemám ale rozhodně ve svém zájmu by ses měla pídit co a jak.
BTW:MM taky nemá u mě ani trvalý bydliště nic a taky ho tu našli ani ho nehledali a trv.byd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
29.6.11 13:25

Ano vymahač si může dovolit cokoliv. Včetně únosu tvého dítěte… Ještě si pořád myslíš, že to za to stojí, nepátrat kolik, že to vlastně je peněz??? :think: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.6.11 13:26
Crystal87 píše:
Anonymní můj ted už manžel má taky rest z mládí no nesplácel nesplácel ted to díky mě resp od té doby co má mě splácí,občas se opozdí :twisted: ale jde to naštěstí to banka hnala přes firmu a ti chlapi je s nima řeč vždy mi djaí echo že nezaplatil já na něj dupnu a zaplatí :mrgreen: neřekl m o tom dozvěděla jsem se to náhodou až po svatbě no rozvádět se kvůli tomu nebudu :wink: je potřeba abys to s přítelem probrala v klidu co a jak a začli jste to řešit třeba půjde splátkový kalendář nebo tak :wink:

to je presne ono, jen muj pritel mi to netajil, jen nevim vysi dluhu :cry: ale to pro me neni podstatni. podstatnejsi je aby jednal a zacal splacet. je v praci ale jsme v kontaktu a obvolava doufam, ze uspeje :cry: nehodlam prijit o tak skveleho chlapa v zadnem pripade :cry: samozrejme mu budu oporou.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.6.11 13:28
peggy.sl píše:
Ano vymahač si může dovolit cokoliv. Včetně únosu tvého dítěte… Ještě si pořád myslíš, že to za to stojí, nepátrat kolik, že to vlastně je peněz??? :think: :think:

Bavi te to strasit???? asi jo :cry: pro me je dulezite, ze to resi.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová