Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Musím říct, že tahle poslední výměna mi dala fakt zabrat. Z obou d*mentu mi bylo špatně. Cigi klasika, vyhazujici jídlo, a druhý se taky neuměl chovat, byl na pěst. Vůbec jsem nepochopila, proč si bral volno, akorát dělal doma dusno a naprosto zbytečně. Ten by jel… ![]()
Ke konci dílu přišel domů manžel a já mu šla hned v ustrety dát hubana, jak je uzasnej
.
@Ja-rekk nádherné kočičky
ale v tom počtu si to stejně nedokážu představit ![]()
@Ibi píše: Více
Já taky ne
a to jsme do nedávna měli dva psy a dvě kočky, teď už máme psa jen jednoho, druhý v listopadu zemřel. Ale takový stádo, to by bylo moc i na mě
. Máme od Jarka dvě kočky, sourozence, protože už párkrát v minulosti tady kočky ukázal, tak jsme neodolali a stačí. Když se začnou honit, tak je to jak stádo slonů ale jsou super, ale tolik to by odvezli i mě a to si myslím, že i my jich máme nadstandardně. Ale zas je pravda, že tam ani necítíš kočku a to jako já jsem na to docela fajnovka a je tam fakt čisto. Navíc mám alergii na kočky, na naše jsem si zvyknul, za nějakou dobu, ale někde kde je hodně chlupů tam nevydržím a to je třeba jen jedna kočka, tam se to dalo bez problémů tři hodiny a caik. Být tam chlupy všude, tak dám pět minut, ale jak to dělají, to je mi záhadou, stačí mi, kolik chlupů je ze dvou i při každodenním úklidu ![]()
@Ja-rekk Ty jsou nádherné. A snesou se dobře? My měli 2 sestry a ty se nesnášely. Ale musíte furt vysávat, ne?
@Ja-rekk To je náročný tedy mít tolik koček. To takhle mají všichni kočkomilové? ( přijde mi velmi náročné mít koťata kvůli uživení zbytku smečky).
Jsem pesomil, tak svět koček úplně neznám.
@kocourGarfield píše: Více
Ja to pochopila tak, ze ma Jarek chovnou stanici na cistokrevne kocky.
Tihle mainske myvali jsou nadherne ale ma to velikost mensiho tygra ![]()
@Ja-rekk píše: Více
Ty krásoooo, byste mohli dělat exkurze. Jsou krásný ty kočičky.
@Ja-rekk píše: Více
Jarku, nehnul. Tam kdykoli člověk přijel, on na gauči, kouřil a ona uklízela, nebo venčila psa, vařila. Děti neměli.
@Ibi píše: Více
A to já ale taky ne, nic proti nikomu. My máme jednoho psa a to je všechno ![]()
@Ja-rekk moc hezké, promyšlené. Kočičí přátelé mají krásný domov. Úplně hřeje u
, že je taky někdo má rád.
@kocourGarfield píše: Více
Všichni ne, hodně chovatelů dává kočky, které nerodí, pryč, za sníženou cenu. Není problém je takto rozdat, ale nám se to příčí, máme je rádi. Za mě tenhle styl už hraničí s množirnou i když se jedná o chovné stanice, tam už jde o peníze, protože nechtějí živit kočku, z které nic není v uvozovkách. My to máme jinak, jednou jsou tu doma, nechali jsme si je, tak tu zůstanou až do samotného konce. S výjimkou dvou případů, kdy to nebylo rozumné, jelikož tyto dvě holky byly solitérní a nebyly úplně šťastné. Jedna se hodně klidila z cesty a ostatních se bála. Druhá je napadala. Ty šly s těžkým srdcem pryč, bylo to tak pro ně lepší. Zůstali v rodině, kde jsou opěvovaným jedináčkem. Díky bohu máme velkou rodinu, u někoho žijí chovní kocouři, po jednom, u jiných příbuzných tyto dvě. Ostatní žijí spokojeně u nás, vychází spolu bez problémů, každá má ve skupině své místo a bylo by těžké se jich vzdát. Druhá věc je ta, že to leze do peněz a nemít koťata, byl by to pro nás obrovský výdaj z rodinného rozpočtu. Není to jen krmení, ale i veterinární péče, pravidelné zdravotní testy a další. Takto je doma klid. Drahý má občas průpovídku, že nás sežerou, když přijede závoz s masem nebo přijde faktura z veteriny, stačí předložit sešit s příjmy a výdaji, ztichne a balíčkuje maso do mrazáku. Není to žádný rejžung, když se to dělá poctivě, ne kvůli penězům, ale koťata to pokryjí a páníček neremcá. Spokojenost na obouch stranách.
@veria Já jsem to pochopila taky. Překvapila mě poznámka, že mají koťata, aby uživili staré a nechovné kočky. Asi ta věta vyzněla jinak než měla, protože nekryješ snad proto, aby jsi uživil chov. To jsem tím chtěla napsat.
Příspěvek upraven 18.01.25 v 14:13