Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@ditiska píše:
Nikdy neber víc než jednu tabletku!!! A jinak když si přečteš návod tak tam se to dočteš. Pokračuj dál v braní jakoby se nic nestalo, ale zapomenuté prášky už neber.Ale tento měsíc používej i jinou ochranu, prášky už ti nemusí zabrat.
No já mám taky leták a tam je psáno vzít při zapomenutí dvě najednou, už jsem to tak několikrát udělala potvrdila mi to i doktorka.
@MonikaMoncicak píše:
Příbalový leták jsem četla několikrát, ale je tam když zapomenu jednu tabletu v 1. týdnu, riziko je vysoké. A já zapomněla tři!!! ááááááááááááááááá
Taky to tam tak psáno první a poslední je nejhorší, ale už se mi taky stalo, že jsem zapomněla, ale jen jednu a hned jsem vzala dvě najednou a těhotná nejsem.Budu ti držet palce, ale tři tabletky nevzít no budeš se muset modlit, že jsi neměla zrovna plodné dny. ![]()
Tak za 14 dní už by to na testu mohlo jít vidět(slabě) pokud budeš těhotná.
@Anonymní píše:
Ahoj, chci se zeptat zapomněla jsem si vzít pilulku v 2.tydnu užívání tak jsem si vzala nasledující den 2. Ve třetím týdnu jsem zase zapomněla a nasledující den si vzala dvě. Mám dobrat celé bistro, av pauze pokracovat v braní prášku z nového bistra nebo mám zkončit a mít 7 denní pauzu? Děkuji za odpovědi
Už se mi to taky stalo ta skleróza je strašná co
taky jsem si vzala 2tabletky, ale pokud se ti stalo tolik zapomenutí po sobě tak bych pauzu nedělala a pokračovala s novým platem a až pak bych udělala pauzu.To není nic špatného vzít plat více zasebou. Můžeš mít, ale špinění tak všude sebou intimku ![]()
@irbitek píše:
Zdravim! Chtela jsem se zeptat, jak rizikove je zapomenuti dvou prasku v druhem tydnu? Posledni jsem vzala v utery, ale na stredu a ctvrtek jsem jaksi zapomela. Pise se tady, ze se maji vzit 3 prasky najednou, ale to se mi nejak nezda. Zatim sem si vzala ten „stredecni“ mam tedy vecer vzit jeste pilulku za ctvrtek a normalne dnes za patek?
Tady jen řeknu, co jsem četla, že v druhém týdnu je nejmenší riziko otěhotnět. Ale určitě těch tabletek zapomenutých nesmí být více ![]()
Holky nechala jsem si zavést Mirenu, ale protože mi nesedla tak jsem se vrátila opět k práškům a už teď se strachuji kdy zase zapomenu
Mám tři děti a další určitě néééé ![]()
Interupce stojí od 2000,–až 4500,– jak kde. Vypíšeš papíry, doktor provede kontrolu a jdeš na sál, probereš se z narkózy a jdeš domů. Budu ti držet palce ať tam nemusíš. ![]()
Prosím Vás, když jsem záměrně od minulého čtvrtka brala prášky až druhý den, po více než 12 hodinách než normálně (v 8 hodin večer),brala jsem je až druhý den třeba ve 3 odpoledne, a toto pondělí jsem už prášky přestala brát úplně, je možnost, že jsem těhotná, ikdyž jsem dostala nečekaně menstruaci o 15 dní dříve, a když jsem si dnes dělala test odpoledne (Lady Max 2 v 1) a ten mi vyšel negativně?
Já tomu taky moc nerozumim… jak dostala o 15 dní dříve? prostě jsi dobrala prášky a dostala to…
že jsi je brala záměrně později - to myslíš, že jsi úplně všechny brala později, tzn.byly braný po 24 hodinách (?), tak to neni problém…
@Anonymní píše:
Prosím Vás, když jsem záměrně od minulého čtvrtka brala prášky až druhý den, po více než 12 hodinách než normálně (v 8 hodin večer),brala jsem je až druhý den třeba ve 3 odpoledne, a toto pondělí jsem už prášky přestala brát úplně, je možnost, že jsem těhotná, ikdyž jsem dostala nečekaně menstruaci o 15 dní dříve, a když jsem si dnes dělala test odpoledne (Lady Max 2 v 1) a ten mi vyšel negativně?
A proč jsi to takto vůbec praktikovala?
Prášky jsem brala později než za 24 hodin, a poté jsem je vysadila uplně ale dříve než na konci plata, a poté jsem po 5ti dnech od prvního vynechání prášku dostala menses.
@jedna blondýna
Prášky normálně beru v 8 hodin večer, to jsem si ho ale nevzala, a vzala jsem si ho až druhý den ve 2, ve 3 odpoledne. Prostě jako bych zapomněla, a další prášek to samé. A potom jsem je vynechala uplně, nebrala jsem ani jeden. A dostala jsem menstruaci dříve než jsem měla.
@Anonymní píše:
Prášky jsem brala později než za 24 hodin, a poté jsem je vysadila uplně ale dříve než na konci plata, a poté jsem po 5ti dnech od prvního vynechání prášku dostala menses.
To je umělá MS z vysazení prášků. Pokud v tom máš takový chaoz, jak píšeš, tak bude trvat, než se tělo srovná. Teoreticky bys otěhotnět mohla, prakticky si myslím, že by to byla velká náhoda, navíc by to s MS nejspíše odešlo.
Takže v 7 denní pauze už brát prášky nemam ano? děkuji za odpověd