Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
@jedna blondýna
Prášky normálně beru v 8 hodin večer, to jsem si ho ale nevzala, a vzala jsem si ho až druhý den ve 2, ve 3 odpoledne. Prostě jako bych zapomněla, a další prášek to samé. A potom jsem je vynechala uplně, nebrala jsem ani jeden. A dostala jsem menstruaci dříve než jsem měla.
To ale není normální MS, ale MS, která vznikne uměle, když vynecháš prášek - normálně jsi je brala 21 dní, pak pauza a MS. Tím, že jsi přestala brát prášky sis tu MS zase „přivolala“. Prášky se vysazují vždy až po dobrání plata.
@blumen píše:
To ale není normální MS, ale MS, která vznikne uměle, když vynecháš prášek - normálně jsi je brala 21 dní, pak pauza a MS. Tím, že jsi přestala brát prášky sis tu MS zase „přivolala“. Prášky se vysazují vždy až po dobrání plata.
tak, tak ![]()
Takže kdy si můžu udělat test, když mi dnes vyšel negativní?
Asi chtěla uhnat chlapa, píše, že záměrně! brala prášky blbě.
@Anonymní píše:
Takže kdy si můžu udělat test, když mi dnes vyšel negativní?
počkej na další MS případně si test udělej za 14 dní či měsíc
A proč jsi nové plato začínala, když jsi nakonec vysadila úplně?
rozhodila sis hormony, krváceni ze spádu. Těhotná nebudeš, na to je brzy. Nejdřív musí uzrat vajíčko. Záleží jak je to dlouho co jsi vysadila.
@Anonymní píše:
Takže se shodnete na tom, že těhotná nejsem?
A sex si měla v těch 3 dnech, kdy jsi brala ty prášky špatně?
Ano, sex jsem měla i když jsem je brala špatně, a pak ikdyž jsem je přestala brát uplně.
Prášky jsem vysadila před týdnem, a mezitím jsem měla sex.
Omlouvám se, že se neumím vyjádřit, abyste mně pochopily, ale moc si přejeme miminko a negativní test nás velmi mrzel. ![]()
Tak týden po vysazní HA je brzy. Nejdřív počkej až ti dorazí normální MS a pak se můžete snažit, protože bez ovulace stejně neotěhotníš.
Moc si přejete miminko
Těch cca 14 dní, z toho týden s práškama, pořád tomu nerozumím ![]()
Takže, pokud teď myslíte, že nejsem těhotná, tak až mi skončí tato nečekaná MS, a už si nevezmu prášek, mohu se znovu pokusit otěhotnět? A za jak dlouho dozraje vajíčko?
@Anonymní píše:
Ano, sex jsem měla i když jsem je brala špatně, a pak ikdyž jsem je přestala brát uplně.
Prášky jsem vysadila před týdnem, a mezitím jsem měla sex.
Omlouvám se, že se neumím vyjádřit, abyste mně pochopily, ale moc si přejeme miminko a negativní test nás velmi mrzel.
Já si myslím, že v tak krátké době ani k ovulce nemohlo dojít. Jestli chceš mít jistotu, tak si udělěj test 14 dní od podledního styku. Osobně si myslím, že těhotná nejsi. Ale tím, že jsi ty prášky brala a vysadila tak blbě, může trvat, než bude tělo fungovat zase normálně (ovulace i MS).
A proč si je nepřestala brát hned místo toho, aby si je brala se spožděním? Přečti si příbalový leták, tam by si to měla mít napsaný po kolika hodinách je to ještě ok, ale myslim, že víc jak 12 hodin už asi ne. Teda i já osobně, když jsem nějakej zapomněla víc než 12 hodin, tak jsem si dalších 10 dnů dávala pozor, kdyby náhodou.