Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravím mám dotaz tak doufám že mi nějak trochu poradíte.
tento měsíc jsem zapomněla úplně vzít 3 pilulky vím jistě že 1.pilulka byla 1.týden po MS a 3.poslední týden braní HA a 2. vůbec nevím kdy. teď jsem byla na dovolené a měla nechráněný sex. myslíte že bych mohla být těhotná? nezažil někdo něco takového?
Děkuji.
![]()
@Anonym09 píše:
Zdravím mám dotaz tak doufám že mi nějak trochu poradíte.
tento měsíc jsem zapomněla úplně vzít 3 pilulky vím jistě že 1.pilulka byla 1.týden po MS a 3.poslední týden braní HA a 2. vůbec nevím kdy. teď jsem byla na dovolené a měla nechráněný sex. myslíte že bych mohla být těhotná? nezažil někdo něco takového?
Děkuji.![]()
![]()
Nějak nechápu, jakože tři pilulky v různé fázi cyklu??? A víš, že když zapomeneš déle než nějakých 12 hodin, máš si vzít dvě najednou a pak se týden chránit i jinak? Zaděláváš si na pěkné problémy, i kdyby ne na těhotenství ![]()
@Anonym09 Ne, fakt jsem něco takového nezažila, jelikož HA neberu jak lentilky… A nechápu, jak někdo může nevědět, kdy si nevzal prášek, od toho jsou na tom balení ty dny v týdnu.
A co se těhotenství týče tak jaká procenta zhruba můžu mít na to že bych byla těhotná? ![]()
@j.a.n.i1 No právě - tak když v pátek zjistíš, že máš na platíčku napsáno čt, tak asi víš, že někde je problém žeáno ![]()
@Anonym09 Procenta jo?
Nezlob se na mě, ale může to být někde na škále 0-100%. Co jsi tedy udělala s těmi zapomenutými prášky?
@unuděná No, já to rozhodně vím, ale jak je vidět, najdou se tací, kterým to divné nepřijde ![]()
@Anonym09 píše:
A co se těhotenství týče tak jaká procenta zhruba můžu mít na to že bych byla těhotná?
Těhotná být samozřejmě můžeš, já vynechala 2, sice po sobě a mám z toho dceru
.
Ahoj holky, mam dotaz. Antikoncepci Adele beru asi 7 let. V tomto platicku jsem si v nedeli (8.prasek) zapomnela vzit prasek a mel pohlavni styk. Neresila jsem to, protože mi bylo receno, ze jeden prášek nevadi. No jenze vcera (středa, 11.prasek) take neprobehl, za to pohlavni styk probehl. zjistila jsem to ted rano a vzala si vcerejsi. Dnešní si vezmu nejal odpoledne. Mam se bat otěhotněni?? Diky za rady
@Tereza0303 píše:
Ahoj holky, mam dotaz. Antikoncepci Adele beru asi 7 let. V tomto platicku jsem si v nedeli (8.prasek) zapomnela vzit prasek a mel pohlavni styk. Neresila jsem to, protože mi bylo receno, ze jeden prášek nevadi. No jenze vcera (středa, 11.prasek) take neprobehl, za to pohlavni styk probehl. zjistila jsem to ted rano a vzala si vcerejsi. Dnešní si vezmu nejal odpoledne. Mam se bat otěhotněni?? Diky za rady
A proč neužíváš antikoncepci dle návodu? Respektive když zapomeneš, proč se nechováš podle toho, co je v příbaláku?
@unuděná píše:
A proč neužíváš antikoncepci dle návodu? Respektive když zapomeneš, proč se nechováš podle toho, co je v příbaláku?
Vždyť jsem se tak zachovala…v pribalovem letaku mam napsáno, ze mam vzit pilulku hned, jak si uvědomím, ze jsem si ji nevzala , i kdybych mela brat dve najednou. Ale pro jistotu jsem se chtela ujistit tady. Tak se omlouvam, ze jsem otravovala…
@Tereza0303 No nevim, pises ze prasek „neprobehl“ a pak ze dalsi si vezmes „nejak odpoledne“-tak to se mi nezda jako uplne spravne uzivani ![]()
Dobrý den, zapomněla jsem si vzít 4 pilulky a to hned na začátku platíčka (1. týden). MS byla od 19.9. do 23.9. (nějak krátká tento měsíc). S přítelem jsem měla sex 18., 24. a 26. prášek jsem si měla vzít 21.9., ale měla jsem hodně napjatý měsíc a nějak mi to úplně vypadlo. Takže jsem si ho vzala 24. večer když jsem si toho všimla. A to jsem jinak ve všem pečlivá a ještě se mi to nestalo. V příbalovém letáku je napsáno, že mám kontaktovat lékaře. Jenže ten má teď dovolenou, takže jsem úplně bezradná. Test samozřejmě udělám pokud MS nedorazí. Asi to nikdo neví na 100% ale je nějaká šance, že budu těhotná?
Děkuju za odpověď.
@Monii97 Mě se stalo to samí
Hned po týdnu kdy je pauza na menses jsem na to zapomněla (cestovali jsme v zahraničí, hledání bydlení a práce) a až v pátek jsem zjistila, že jsem si od pondělka nevzala ani jeden
no a díky tomu mám teď 21měsíců starýho rošťáka doma
![]()
@Dajdí jéjda
mě je 19 a přítelovi taky, tak ale práci máme, takže by jsme ještě něco našetřili. Bydlení už máme taky skoro hotové. Takže by jsem to měli nějak zvládnout
ale určitě by mi nevadilo kdyby to ještě chvilku počkalo ![]()
@Monii97 Tak mě bylo, když se to stalo 25 a chlapovi 27, takže už byl skoro čas ![]()