Výpis ze zdrav.dokumentace a zaměstnavatel

Anonymní
21.8.19 20:41

výpis ze zdrav.dokumentace a zaměstnavatel

Hezký večer, měla bych takový dotaz: Má právo zaměstnavatel vidět výpis ze zdravotní dokumentace? Po vstupní prohlídce chce můj zaměstnavatel vidět můj výpis z karty, nestačí mu, že bude mít potvrzení o mé způsobilosti vykonávat práci. Nic vážného mi není, jsem způsobilá, jen se mi nelíbí, že by měl vidět jakou mám diagnózu, jaké jsem prodělala operace apod. Co je ho po tom? Pro něj má být přeci stěžejní to, že jsem po prohlídce lékařkou posouzena jako schopná vykonávat tu konkrétní práci. Co myslíte? :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
65362
21.8.19 20:46

Ne, nemá na to právo. Musí mu stačit potvrzení. Dnes už se neuvádí diagnozy ani na neschopenky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9022
21.8.19 20:48

Ne, nemá. Pro něj je relevantní pouze závěr posudku o zdravotní způsobilosti: schopen/schopen s podmínkou/neschopen. Výpis z dokumentace je určen pro závodního lékaře a je vázán lékařským tajemstvím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.8.19 20:49

No a můj zaměstnavatel to vyžaduje. Mám mu normálně říct, že na to nemá právo?

• Citovat
  • Upravit
20917
21.8.19 20:49

Nema na to zadne pravo. Od toho ma prave tu podnikovou lekarku, ktera ten vypis prostuduje a jen zamestnavateli da papir, ze jste schopna tu praci vykonavat a ona za to ma zodpovednost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65362
21.8.19 20:54
@Anonymní píše:
No a můj zaměstnavatel to vyžaduje. Mám mu normálně říct, že na to nemá právo?

Asi bych řekla, ať se nezlobí, ale že právně stačí potvrzení, tak že to nechceš ukazovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Verun83
21.8.19 20:55

Rekla bych mu, ze ma potvrzeni o me zpusobilosti a to je dostacujici. Vypis, je pro lekare.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.8.19 20:58

Já jsem si to myslela, v dnešní době, kdy se všichni ohání GDPR chce tak osobní info. Dobře tedy. Dám mu jen doklad o své způsobilosti a jemu nic dávat nebudu, snad mi k vůli tomu nezruší čerstvě podepsanou smlouvu.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat