Vyplácení neschopenky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
184
26.2.19 19:44
@Anonymní píše:
Jsem na nemocenske od 2.1. A penize mi stale jeste nedosli .. tak je nejspis budu ocekavat az nekdy za 3 mesice ..jak je to u nich normalni … :zed:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
M-A
689
26.2.19 19:48
@Anonymní píše:
Jsem na nemocenske od 2.1. A penize mi stale jeste nedosli .. tak je nejspis budu ocekavat az nekdy za 3 mesice ..jak je to u nich normalni … :zed:

Není nic snazsiho nez si na urad zavolat, poprosit o informaci, jestli si nahodou ty nebo ucetni neco neprehledla a pripadne jestli byly penize vyplacene

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19983
26.2.19 19:51

Mají na výplatu 30 dnů od doložení VŠECH podkladů. Tak si tady nestěžuj a zavolej tam. To je to tak těžký?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33022
26.2.19 19:53
@Anonymní píše:

prvních 14 dní by ti měl vyplatit zaměstnavatel a ty už by jsi měla mít ve výplatním termínu ,pokud marodíš od 2.1.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37132
26.2.19 20:19

Prvních 14 dní ti platí zaměstnavatel, ty ti musí přijít s výplatou. Ten zbytek platí sociálka, ale záleží kdy jim tam zaměstnavatel poslal lístek na peníze, který si mu měla donést. Tady ti nikdo nepoví kdy to nemocenska přide, prostě ráno zvedni telefon, zavolej na infolinku a oni ti na základě rodného čísla poví jak ses na tom…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109
26.2.19 20:21

Já marodim od listopadu a peníze sem dostala v lednu ale i za prosinec :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3155
26.2.19 20:23

No, spíš bude chyba u zaměstnavatele - pozdě odevzdané doklady na OSSZ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
62
26.2.19 20:46

Mě chodí nemocenská až po 25. dřív opravdu ne 😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
26.2.19 20:55

Opět klasika… 2.1. nastoupím na nemocenskou, na konci měsíce dostanu lístek na peníze a předám do práce. Účetní dělá mzdy a vždy například 10 v měsíci odesílá všechny podklady na sociálku. Česká pošta… Pak má sociálka třicet dnů na vyplacení, takže termín např. 15.3. je naprosto normální :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101713
27.2.19 08:24
@lachtanice86 píše:
Mají na výplatu 30 dnů od doložení VŠECH podkladů. Tak si tady nestěžuj a zavolej tam. To je to tak těžký?

Evidentně jo, lepší je psát tu nejake anonymní výplody.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
9.11.19 08:33

Listek na penize

Ahoj vsem..listek na pennize jsem nesla byvalemu zamestnavateli, bylo to kolem 20.10.Ten mi meli odeslat na SSZ.Chci se zeptat, kdy byvh mela dostat penize od SSZ a jestli jsem mela dalsi listek na penize odeslat koncem rijna..? Nebo stacilo 20.10. a ddalsi az koncem listopadu?..dekuji za odpoved

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101713
9.11.19 08:57

@Ivana512 Toho 20. to bylo po 14 dnech neschopenky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
191
6.12.19 09:21

Tak to me vubec neprekvapuje. Marodila jsem od zacatku zari do 11.10., doted nemam penize za rijen, je skoro 2 mesice po ukonceni neschopenky. Napadlo me 25.11.zavolat na socialku, kde mi rekli, ze z byvale prace nemaji ukonceni, takze jsem si bezela k Dr pro kopii a jeste ten den ji odnesla na podatelnu socialky. Jako maji na to 30 dni, ale doufala jsem, ze to treba do konce tohoto tydne zpracujou- ani omylem.

Overovala jsem si to v byvale praci- pry to zapomneli poslat. Podle zakona jsou povinni predat do socialce neprodlene…kdybych si po 40 dnech nezavolala, tak to nepredali nikdy.

Na neschopenku uz asi do budoucna pujdu jen v pripade, ze opravdu nebudu mit na vyber /uraz, nemocnice…/ clovek je omezeny vychazkama, porad resi nejake papiry, listky na penize, doktory a ve finale je 2 mesice bez nemocenske. Budu rada, kdyz dostanu penize za prvni dva rijnove tydny do Vanoc :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37132
6.12.19 09:54

@lili355 tak to je ale chyba zaměstnavatele, že nepředali včas potřebné papíry, za to nemůže sociálka, doktor ani systém :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
191
6.12.19 11:20

@Kriss Tina to ja vim zejo. Ale nic to nemeni na tom, ze nemam v prosinci penize za prvnich 14 dni rijna. Socialka pry muze pokutovat zamestnavatele, protoze je to poruseni zakona, ale je mi jasny, ze to nikdo resit nebude :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat