Vyplacení vyživného od úřadu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6794
17.3.21 12:29

@Hanka1 Fungovalo. Kdyz jsem ja byla mala. Rane devadesatky. Mamce vyplacela nezaplacene alimenty socialka a cesky stat to pak vymahal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
17.3.21 12:31
@Enitka píše:
To není pravda, opravdu to fungovalo, stát opravdu platil výživné za otce a poté uhrazené výživné vymáhal přímo po otci. Pokud se řešilo v trestním řízení, tak jako poškozený figuroval stát, ne děti. Bylo to podmíněno hmotnou nouzí, resp. nebezpečím hmotné nouze. Takže zas až taková novinka to není, teď tomu jen jinak říkají a jsou upravené podmínky pro vyplacení, ale princip je pořád stejný.

A jak se tenkrát ty peníze z neplatičů dostávaly? Předpokládám, že nijak a teď to bude podobné, že? To abych se rychle rozvedla. Je to bude pohoda :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6794
17.3.21 12:33

@janickaIII Jestli si myslis, ze je lepsi byt na vsechno sama a misto druhyho platu mit 3000 Kc, tak se rozved! Je to ohromna pohoda, fakt! :P :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
17.3.21 12:38
@VitaminC píše:
@janickaIII Jestli si myslis, ze je lepsi byt na vsechno sama a misto druhyho platu mit 3000 Kc, tak se rozved! Je to ohromna pohoda, fakt! :P :roll:

Moc dobře víš, jak to myslím a jak to spousta (neříkám všechny, ale je jich dost) „samozivitelek“ dělá. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
17.3.21 12:40

@Enitka
Díky. Jsem ráda, že mi to někdo potvrdil 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1182
17.3.21 12:43
@Hanka1 píše:
Jo diky za info. Mas i info v jakem obdobi to bylo?
Porad plati i to zabaveni ridicaku, oni pak ti experti, co platit z principu platit nechteji, se pak odvolavali, ze ho potrebuji k vykonu povolani? Uz jsem slysela i vymluvy typu, ze autem potrebuji do prace dojet (v meste s rozvinutou dopravni MHD infrastrukturou)?

Přesné období nevím, vím ale, že to bylo cca 13-15 let zpátky. Měli jsme klienta, co byl stíhaný za zanedbání povinné výživy, tj. pro neplacení alimentů. Nechtěl být odsouzený, tak to celé doplácel, a právě jsme šli na úřad to hradit, protože oni to matce zaplatili za něj. To bylo několik podobných takových případů v té době. Bohužel nevím, kdy se s tím přesně přestalo.

Jinak řidičák může exekutor zabavit pořád. K výkonu povolání ho potřebuje řidič, ne pokud jen jezdí do práce autem. To by pak nemohli zabavit skoro nikomu :think:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1182
17.3.21 12:47
@janickaIII píše:
A jak se tenkrát ty peníze z neplatičů dostávaly? Předpokládám, že nijak a teď to bude podobné, že? To abych se rychle rozvedla. Je to bude pohoda :dance:

No tak dostávali to stejně jako by to dělaly ty matky. Takže exekuce a trestní řízení. Pokud to hradil úřad, byla to automaticky kvalifikovaná skutková podstata trestného činu, takže i vyšší sazba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
17.3.21 12:49

Mne by to b
Tenkra6velmi pomohlo! Chcevzo hlídat, ale určitě se nikdo kvůli tomu rozvádět nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21515
17.3.21 12:56

No tak predpoklada se, ze ten statni urednik ma lepsi prehled o moznostech vymahani, nez ta matka. To chapu. Jestli mi neverite, podivejte se, jak si informace umi vyhledat treba zakladatelka. 8) A take chapu, ze nektere matky se s otcem o alimenty soudit nechteji, boji se treba, chteji klid.
Spis mi dela starost, kdo bude platit ty vezne, nez kdo bude platit deckam na vyzivu. Ono totiz vyzivne 2500 na dite x naklady na jednoho vezne. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
17.3.21 13:20

@PaníBovaryová

Znamena to, ze kdyz se zeptam, neumim hledat? Právě, ze jsem to už slysela, ze to tak driv bylo. Coz se mi i tady potvrdilo.

Vězeň pokud dostane dlouhy trest, mel by správně pracovat. Coz v jeho pripade, kdyz byl ve výkonu bylo. Co si odpracoval, to věznice poslala mne. A zbytek mu sel na náklady. Nikdy to nebyla cela castka, ale aspon neco jsem dostala. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
17.3.21 13:25
@PaníBovaryová píše:
No tak predpoklada se, ze ten statni urednik ma lepsi prehled o moznostech vymahani, nez ta matka. To chapu. Jestli mi neverite, podivejte se, jak si informace umi vyhledat treba zakladatelka. 8) A take chapu, ze nektere matky se s otcem o alimenty soudit nechteji, boji se treba, chteji klid.
Spis mi dela starost, kdo bude platit ty vezne, nez kdo bude platit deckam na vyzivu. Ono totiz vyzivne 2500 na dite x naklady na jednoho vezne. :D

Prosimtě vážně věříš, že s účinností tohoto zákona se zvýší počet odsouzených a uvězněných z důvodu neplnění vyživovací povinnosti? :lol: když stát nedokáže přimět rodiče, aby se podíleli na výživě dětí jiným způsobem a musí kvůli tomu sám za ně platit, pochybuji, že by je tímto nařízením donutil hnout brvou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1182
17.3.21 13:31
@PaníBovaryová píše:
Spis mi dela starost, kdo bude platit ty vezne, nez kdo bude platit deckam na vyzivu. Ono totiz vyzivne 2500 na dite x naklady na jednoho vezne. :D

No to je přesně ono. Je dost matek, co se bojí podat exekuci, neřkuli trestní oznámení. Jiné nechtějí podat kvůli dětem, přece jem je to jejich otec, další zase to odkládají, odkládají, a pak prostě nepodají. Stát tenkrát dával povinně trestní oznámení, povinně se to vymáhalo všemi dostupnými způsoby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20923
17.3.21 13:46
@Hanka1 píše:
tak zavedla, kdyz uz se tu budem tahat o slovicka :lol: za mne blbost na entou, jsem zvedava jak to stat z neplaticu dostane…

Nedostane. V Německu to je a dostanou zpět nějakých 10-15%.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
17.3.21 13:51
@Rose86 píše:
@Lucy75to už jsem mu říkala několikrát. Chvíli mi pres sms brečel a teď už to má na háku. :zed:

AHA, takže ty jsi podáním tr. oznámení OPAKOVANĚ MARNĚ VYHROŽOVALA jen planě, kecy.. tak se nediv, že se ti směje!!! okamžitě bych to podala, ať si o tom promluví s policajtama.. nemít sedm měsíců zaplacené alimenty, tak bych viděla rudě a bylo by mi úplně jedno, kde otec dítěte ty prachy vezme, ať jde klidně kopat kanály nebo za kasu, nebo cokoliv! Ty dítě živit musíš a on ne!?? Jsou to peníze dítěte, ne tvoje, tak by ses měla sakra snažit všemi cestami je vymoct… zažila jsem případy, kdy to dotyčný uhradil až v den soudu a stíhání bylo pro účinnou lítost zastaveno. Ale když nepodáš ani oznámení, tak se nediv, že tě má na háku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
17.3.21 14:09

@Lucy75

Uplne si nejsem jista, jestli si cetla muj prvotní dotaz cely. Pisu tam, ze v minulosti jsem dvakrat na nej trestní oznámení podávala. Z toho si odpykal 9 mesicu a ted ho ma na starosti probacni. Vzhledem k tomu, ze ma na nej zjevně krátké páky i probacni, tak jsem videla sanci v tech úřadech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna