Vyplatí se vůbec rekvalifikace?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
415
23.1.24 08:40

Nevím, jestli si to s těmi masážemi nepředstavuješ příliš jednoduše. Obor zdravotní masér se studuje na SZŠ jako maturitní obor a není to nijak jednoduchý obor a ještě k tomu mají studenti často problém s uplatněním. Trh je už trochu přesycen a určitě bych jako zákazník dala přednost vzdělanému masérovi, než někomu s kurzem takřka bez základů anatomie apod.
Určitě bych se v dnešní době nebála rekvalifikace typu pracovník v sociálních službách, sanitář apod. Tyto profese budou stále více potřeba kvůli stárnutí populace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2291
23.1.24 08:57

@Jana-86 co člověk to názor. Právě, že si to jednoduše nepředstavují, proto diskuze. Jinak v mé oblasti je pouze rehabilitační a ta dělá omezeně a lidé se k ní moc nehrnou kvůli chovani. Takže prostor tu je. Pracovníka v soc. sluzbach mám, tedy ten kurz a dělat třeba v DS už nikdy. Nejen, že na směny dělat nemohu, ale už nechci. Hrozné podmínky, chování vedení a o platu nemluvě. Flexibilita nulová ze strany zaměstnavatele a hromada kecu, když máte nemocné dítě, touhle cestou už nejdu. Proto ty masáže, ze svého si zaplatím i instruktora jógy. Cvičila jsem kdysi velmi a pro lepší poznání těla je to určitě dobré. On člověk neví, kam ho vítr zanese…

Jinak vy by jste šla raději k vystudovanému a já třeba raději šla k Thajkam :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3817
23.1.24 09:04

Rekvalifikace na účetní, pokud jsi tím nepolíbená, se vyplatí jen té školící firmě. Pokud nemáš předem zajištěné místo u nějaké známé, která tě to nakonec všechno doučí, tak tě s nějakým hurá kurzem stejně nikde na účetní nevezmou. A sama to budeš těžko na živnosťák dělat. Vyplatí se rekvalifikace na zubní instrumentářku, to pak najdeš místo i bez protekce, protože je pořád hledají. A proti vystudované všeobecné sestře budeš mít i výhodu, že toho budeš umět víc. Takže zubaři nedělají rozdíl mezi přijetím rekvalifikované instrumentářky a sestry. Možná jen ten, že té instrumentářce nabídnou nižší plat. Stejně tak se asi vyplatí rekvalifikace na sanitáře. Ty také pořád všude hledají. Masérů je naopak všude dost a opět to bude, jak s tou účetní. Budou ti cpát buď dohody nebo to dělat na živnosťák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2402
23.1.24 09:09

Jsi na pracáku? Tam je paní, která má na starosti rekvalifikace.
Za určitých okolností tu rekvalifikaci proplatit urad práci.
Během rekvalifikace přes urad prace doatavas podporu při rekvalifikaci (podobne penez jako podpora v nezaměstnanosti)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
415
23.1.24 09:13
@PetraMeli píše:
@Jana-86 co člověk to názor. Právě, že si to jednoduše nepředstavují, proto diskuze. Jinak v mé oblasti je pouze rehabilitační a ta dělá omezeně a lidé se k ní moc nehrnou kvůli chovani. Takže prostor tu je. Pracovníka v soc. sluzbach mám, tedy ten kurz a dělat třeba v DS už nikdy. Nejen, že na směny dělat nemohu, ale už nechci. Hrozné podmínky, chování vedení a o platu nemluvě. Flexibilita nulová ze strany zaměstnavatele a hromada kecu, když máte nemocné dítě, touhle cestou už nejdu. Proto ty masáže, ze svého si zaplatím i instruktora jógy. Cvičila jsem kdysi velmi a pro lepší poznání těla je to určitě dobré. On člověk neví, kam ho vítr zanese…Jinak vy by jste šla raději k vystudovanému a já třeba raději šla k Thajkam :).

Tak třeba pečovatelky u seniorů doma na směny nepracují. Jejich pracovní doba je zhruba od 7 do 15 hod. A většinou to zvládají i s dětmi a můžou děti vyzvednout ze školek, škol. A pečovatelky v DPS pracují také max. do 16 hod.
Jinak já na thajské masáže chodím, samozřejmě k Thajkám. A už bych na jiné nešla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2291
23.1.24 09:15

@Da12 sanitáře ne, hele je to stejná bída jako PSS. Stejně děsny podmínky, směny a flexibilita nula. Zažila jsem kdysi, když jsem si dělala kurz právě na PSS a vedoucí v Senecure mi oznámila, že ať nepočítám, že mi vyhoví skrz kurz, ať si to vyřeším dle služeb. Ona taky studuje. No jo no, ale volno měla každý pátek a služby jen do půl třetí. Byla to hrozná… A takových s sic. sluzbach je hromada. Empatie nula.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
415
23.1.24 09:20
@Da12 píše:
Rekvalifikace na účetní, pokud jsi tím nepolíbená, se vyplatí jen té školící firmě. Pokud nemáš předem zajištěné místo u nějaké známé, která tě to nakonec všechno doučí, tak tě s nějakým hurá kurzem stejně nikde na účetní nevezmou. A sama to budeš těžko na živnosťák dělat. Vyplatí se rekvalifikace na zubní instrumentářku, to pak najdeš místo i bez protekce, protože je pořád hledají. A proti vystudované všeobecné sestře budeš mít i výhodu, že toho budeš umět víc. Takže zubaři nedělají rozdíl mezi přijetím rekvalifikované instrumentářky a sestry. Možná jen ten, že té instrumentářce nabídnou nižší plat. Stejně tak se asi vyplatí rekvalifikace na sanitáře. Ty také pořád všude hledají. Masérů je naopak všude dost a opět to bude, jak s tou účetní. Budou ti cpát buď dohody nebo to dělat na živnosťák.

Tak všeobecná sestra během studií nestuduje na to, aby pracovala jako asistentka u zubařského křesla. To by byla i trochu škoda, tudíž tu máme zubní instrumentářky. A souhlasím, že masérů je všude dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2291
23.1.24 09:21
@Jana-86 píše:
Tak třeba pečovatelky u seniorů doma na směny nepracují. Jejich pracovní doba je zhruba od 7 do 15 hod. A většinou to zvládají i s dětmi a můžou děti vyzvednout ze školek, škol. A pečovatelky v DPS pracují také max. do 16 hod.
Jinak já na thajské masáže chodím, samozřejmě k Thajkám. A už bych na jiné nešla.

Domácí péče je tu hodně, myslím pečovatelky v terénu. O to jsem se už zajímala a nemá smysl se tam cpat. Okolí je plné, vzdálenější lokace ani, ale to už se mohu vrátit rovnou do Prahy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2291
23.1.24 09:25
@Jana-86 píše:
Tak všeobecná sestra během studií nestuduje na to, aby pracovala jako asistentka u zubařského křesla. To by byla i trochu škoda, tudíž tu máme zubní instrumentářky. A souhlasím, že masérů je všude dost.

Obsah studia sester neznám, pouze mě překvapilo, že tě přijmou s rekvalifikaci, to je vše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
415
23.1.24 09:25
@PetraMeli píše:
Domácí péče je tu hodně, myslím pečovatelky v terénu. O to jsem se už zajímala a nemá smysl se tam cpat. Okolí je plné, vzdálenější lokace ani, ale to už se mohu vrátit rovnou do Prahy.

Fakt žádná agentura terénní sociální péče nehledá pečovatelku? Tak to je zajímavé, s tím, jsme se ještě nesetkala, všude je situace opačná, že naopak nemůžou najít 8o
A co třeba nějaká denní asistentka k vozíčkáři nebo chůva k dětem? Vím, že rodiny občas marně shání paní k dětem, které se nedostaly do školky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11560
23.1.24 09:33
@jejjej píše:
Jsi na pracáku? Tam je paní, která má na starosti rekvalifikace.

Psala, že to co chce jí neproplatěj…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2291
23.1.24 09:43
@Jana-86 píše:
Fakt žádná agentura terénní sociální péče nehledá pečovatelku? Tak to je zajímavé, s tím, jsme se ještě nesetkala, všude je situace opačná, že naopak nemůžou najít 8o
A co třeba nějaká denní asistentka k vozíčkáři nebo chůva k dětem? Vím, že rodiny občas marně shání paní k dětem, které se nedostaly do školky.

Jinak nabídek na Vámi uvedenou práci je hodně, v Praze fakt hodně, ale vlastně bych byla na tom stejně a ne li hůř. Já v té oblasti dělala, takže vím jak je to s čas. flexibilitou i penezma.
Na chůvu musíte mít také kurz, mám asistenta pedagoga také za své, teď k ničemu. Tak jsem zavrhla chůvu a platím si klasickou školu, ale tam mám ještě delší čas do konce.

Jinak tady je snad jen Diakonie a tak teď nabízejí PSS terén, ale jsou to lokace z ruky. Hlídám inzeráty už xty měsíc a nic moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2291
23.1.24 09:45
@Ivan PPZ píše:
Psala, že to co chce jí neproplatěj…

No, spíš se pani netvarila, že prý mají málo peněz atd… Prodám si zatím tu instrumentářka zítra a uvidím. Skrz masáže se domlouvam s manželem a mapují okolí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2447
23.1.24 09:47
@PetraMeli píše:
Domácí péče je tu hodně, myslím pečovatelky v terénu. O to jsem se už zajímala a nemá smysl se tam cpat. Okolí je plné, vzdálenější lokace ani, ale to už se mohu vrátit rovnou do Prahy.

Hele a nežilo by se vám nakonec lépe v té Praze? Říkala jsi, že máte v domě oddělené vchody, tak by se dal pronajmout na několik bytů. A za to bys sídliště treba naokraji s přírodou za barákem sehnala. Budeš si tam moct prividělavat jak budeš chtít. Flexibilní práce není problém. V domácí péči je velká poptávka, přímo na těch sídlištích. Budete mít blíž nemocnice, kroužky, podporující služby… Můžeš vybrat barák naproti škole a prvňák (v druhém pololetí) si ráno odejde do školy sám, kroužky bude mít ve škole, pak může ke kamarádům nebo domů a zvládne to celé v pohodě :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2402
23.1.24 09:49
@PetraMeli píše:
No, spíš se pani netvarila, že prý mají málo peněz atd… Prodám si zatím tu instrumentářka zítra a uvidím. Skrz masáže se domlouvam s manželem a mapují okolí.

Zkuste si tu rekvalifikaci prosadit, „vydrzkovat“ a mít připravené argumenty.
Když k paní půjdete víckrát, nakonec to možná projde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat