Výpočet nemocenské 2015

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3328
22.4.15 15:22

@trckaludmila22 z netu: Základem pro výpočet nemocenské je denní vyměřovací základ, který se odvíjí od dosaženého příjmu v předcházejících 12 kalendářních měsících. Denní vyměřovací základ je hrubý příjem v 12 předcházejících kalendářních měsících připadající na jeden den. Denní vyměřovací základ se následně redukuje. Denní nemocenská pak činí 60 % z redukovaného denního vyměřovacího základu.

já čekám na peníze za březen a ještě mi nic nepřišlo, chjo, jsem zvědavá, kdy něco přijde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65674
22.4.15 15:31

@efkart07 Manžel měl za březen jen 2 dny a přišlo to už v pátek (myslím ty ze sociálky).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8975
22.4.15 15:32

@efkart07 mě přišli peníze za březen včera

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3328
22.4.15 15:36

Já jsem doma od začátku března a přišli mi peníze jen od zaměstnavatele. tak to já zítra zavolám do práce, snad to nezapomněli vyřídit… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1168
2.6.15 10:11

Ahoj holky. Potřebuji radu. Manžel byl od 1.4 - do 19.4. na nemocenské kterou měla proplatit sociálka. Jeho průměrný hrubý plat za poslední tři měsíce byl 29tis. Na výplatu dostal 4000, denní dávka kolem 222 Kč. Není to něják málo? Asi si tam má zajít se zeptat, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3869
2.6.15 10:19

@admenL prvních 14 dní platí zaměstnavetel a neplatí víkendy a svátky a první 3 dny. Po 14 dnech sociálka. Zaměstnavatel platí průměr za poslední 3 měsíce, sociálka za poslední rok. Ale i tak je to málo, protože já marodím také od 1.4. a plat mám stejný a od zaměstnavatele mi přišlo 7000Kč, ale on mi zaplatil i svátek. Do průměrné mzdy se např. nepočítají diety

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1168
2.6.15 10:35

@elinka90
o zaměstnavatelovi vím, byl na nemocenské i předtím, právě toto datum už platila sociálka. Kdybych brala průměrný roční plat, tak je to pořád kolem 25tis (jen odhaduji) a sociálka platí i víkendy, ne? Mě se to zkrátka zdá málo. Jako kdyby byl doma přes měsíc a půl, tak dostaneme od sociálky 6tis? Vím že nemůžu čekat stejné peníze jako se zaměstání, ale fakt jen tak málo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3869
2.6.15 10:39

@admenL tahle málo to rozhodně není. Já mám mít od sociálky 15000Kč a to mám průměrný plat 27000Kč hrubého ročně. Kdy nastoupil na marodní? Není to ještě nějaký doplatek? Nebere k platu diety?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
2.6.15 10:42

@admenL A co přesně mám v popisu transakce na výpisu? Má pevný plat nebo má i diety? Neměnil se mu nějak výrazněji plat za poslední rok? Pokud se dá mluvit s jeho účetní, ať mu udělá kopii papíru, co posílala na OSSZ…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1168
2.6.15 10:46

Na nemocenské byl od 18.3. Právě to vychází od toho 1.4. na sociálku. Diety k platu žádné nedostává. Nevím jaký doplatek by to měl být, ale měli jsme se sociálkou problém, protože ztratili 5.díl a my museli dodat náhradní hlášení od doktorky. nemůžou to třeba proplatit na dvakrát, třeba? Nebo pak měnil v lednu firmu, jako pracuje pořád u jednoho zaměstnavatele, ale pod jinou hlavičkou firmy, nemůže to mít vliv? jako že se mu nepočítá výdělek za 12 měsíců, ale jen od ledna?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
953
2.6.15 10:47

Jsem studentkou sš obor sociální činnost a dokážu nemocenské spočítat, nepročítala jsem celou diskuzi, takže nevím zda už vám někdo poradil. Jestli to chcete někdo spočítat, tak se stačí ozvat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3869
2.6.15 10:48

@admenL no tak to bude ono, že pracuje pod hlavičkou jiné firmy. Tak to se mu počítá jen tato firma ne rok

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
2.6.15 10:49
@elinka90 píše:
@admenL no tak to bude ono, že pracuje pod hlavičkou jiné firmy. Tak to se mu počítá jen tato firma ne rok

No, ale to na výši nemá vliv, protože se počítá průměr na den…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1168
2.6.15 10:49

Výpis jsem zatím neviděla, jen mi volal zpráce. Plat se mu nemění, změnil jen firmu, pod jedním zaměstnavatelem. Diety žádné nemá, má pevný plat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
2.6.15 10:54

@admenL A má internetbanking? Jestli jo, tak ať tam koukne a nadiktuje ti to… podle toho co tam bude uvidíme co a jak dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí