Vypouklé břicho po dvou dětech

Anonymní
5.8.25 10:20

Vypouklé břicho po dvou dětech

Krásný den všem. Je mi tak trochu trapně hlavně za sebe. Mam 33, asi 172cm a 85 kg nejsem nejhubenější nicméně mám po dvou dětech (poslední před cca rokem) dost vyboulené břicho ale až tak, že vypadám jako v 6 měsíci a lidi v autobuse si myslí že jsem těhotná a chtějí mě pouštět sednout. Často se tedy cítím dost trapně. V porodnici mě ještě kontrolovala fyzio a prý nemám žádný extra rozestup břišních svalů. Jsem celkem aktivní, hodně nachodíme různé výlety, sportuji, snažím se hubnout. Co byste doporučili? Nějakou návštěvu fyzio nebo prostě jak zhubnu třeba 15kg tak se to ztratí? Jakou máte zkušenost? Díky

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
18693
5.8.25 11:15

No jestli byla kontrola v porodnici, tak bych si zajistila fyzio na kontrolu jeste ted a koukla na cviceni pri rozestupu brisnich svalu. To byva hodne caste, ze diastaza se projevi /muze udelat i pozdeji treba diky nevhodnemu cviceni. V praci jsem mela kolegyni, ktera mela hodne zpevnene bricho a pak zacala hodne a spatne cvicit par mesicu po porodu. hubena, vsude samy sval a stejne byla jak tehotna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8810
5.8.25 11:32

Diastaza. Cvičit, cvičit a cvičit. Mam ji taky, k tomu pupeční kylu. Když pravidelně cvičím, je to o dost lepší, nez kdyz se na to vykašlal a svaly zase po čase povolí. Jen si zajdi na fyzio, at te nauci spravne cviky, protože pri diastaze nesmíš cvičit bezne cviky na břicho. Je toho i plnej YouTube, nicmene ja bych minimálně úvodní konzultaci absolvovala s odborníkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9035
5.8.25 11:38

Diastáza se může projevit později po porodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14649
5.8.25 11:39

Chce to posilovat stred těla, aby se to stáhlo. Jsou i ruzna spesl cvičení pro ženy/maminky na tyhle věci, tak si pohledej. Nevím taky, jak dlouho po porodu jsi, ale nějakou dobu to vždycky trva, než se tělo dá dohromady. Čím více porodu, tím déle, mne u prvního to šlo samo, ani nevím jak, u druhého jsem byla rozkydla a vypadala jako panáček michelin asi rok, a u třetího mě jimala hrůza už predem, takže jsem hned od porodu na tom začala pracovat, a dobrý, super, daleko lepsi než po druhem a dokonce i lepší kondice, než zamlada :D ale makam dost, není to vůbec zadarmo (ani námahou, a samozřejmě ani co se týká financí), no :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37136
5.8.25 12:02

A strava je jaká? Me se treba po druhem porodu rozjela intolerance laktózy a nez sem na to prisla a mliko vysadila, tak sem taky mela bricho nafouklé jak těhotná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.8.25 13:27
@Kriss Tina píše: Více
strava je jako normální, nejím bíle pečivo, sladkosti, ani slané nehřeším. Jím 3-5 za den. Ale spíše 3× normální domácí stravu vařím pro rodinu, mezitím denně ale určitě dám dvě kávy s mlékem. Obecně mám ráda jogurty, mléčné výrobky
  • Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.8.25 13:29
@Semtex píše: Více
je to 10 měsíců
  • Citovat
  • Upravit
Elielieliii
6.8.25 03:52

Abdominoplastika!

• Citovat
  • Upravit
394
6.8.25 10:16

A nestačilo by třeba zhubnout? Jsi rok po posledním porodu, tak to už by šlo něco schodit, nebo ne? Máš na svoji výšku víc kil, než je nutné. A po zhubnutí začít formovat tělo. Třeba pilates nebo jóga dokáže neuvěřitelné věci - naučíš se správně stát, tím se ti břicho taky zatáhne, budeš mít zpevněné a aktivované svalstvo (hlavně hluboké vnitrni svaly, svaly kolem páteře…). A stačí párkrát zajít někam, kde ti to ukážou profesionálně a pak stačí půl hodina denně - to se dá podle mě snad nějak skloubit s dětmi. Já cvičím jógu denně už několik let, změny postavy byly vidět rychle. Po porodu jsem chodila hodně s kočárem, k tomu zdravá strava a až jsem zhubla tímto aerobnim pohybem, začala jsem se zpevnovat právě jogou a ta postava se mi skutečně vytvarovala a břicho se zatahlo. Jako, modelka nejsem a nikdy nebudu, asi nelze čekat zázraky, ale je to znát, je to fakt hodně znát - nemusím zatahovat břicho a můžu konečně svobodně chodit v upnutych věcech, aniž by mi někde lezly „prebytky“ :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma jóga pro zdravé tělo

Ikona - Karolína Racková

Karolína Racková