Výpověď ve zkušební době - nesedí datum
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@zrcadlo
@lucad77
Tak jsem dnes byla na ÚP, výpověď mohou dát takto zpětně. Datumem se nic neřeší. Ukončení pracovního poměru skončilo k datu 7.7.2023, takže nemám žádný nárok na nemocenskou za těch 14 dnů, jediné co mám pokryté je zdravotní a sociální pojištění..
Ale oni měli do 8 pracovních dnů ukončení oznámit na okresní správě, což neudělali, takže to po nich teď bude vyžadovat úřad
Udělali to fikaně. I kdybych to nepřevzala osobně a oni mi to poslali poštou, tak by prostě ukončení bylo k 7.7.
I když jsem říkala, ze v zákoníku práce je nabytí až při převzetí.. v tomto případě to neplatí
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@deedee592 píše:
@zrcadlo
@lucad77
Tak jsem dnes byla na ÚP, výpověď mohou dát takto zpětně. Datumem se nic neřeší. Ukončení pracovního poměru skončilo k datu 7.7.2023, takže nemám žádný nárok na nemocenskou za těch 14 dnů, jediné co mám pokryté je zdravotní a sociální pojištění..
Ale oni měli do 8 pracovních dnů ukončení oznámit na okresní správě, což neudělali, takže to po nich teď bude vyžadovat úřad
Udělali to fikaně. I kdybych to nepřevzala osobně a oni mi to poslali poštou, tak by prostě ukončení bylo k 7.7.
I když jsem říkala, ze v zákoníku práce je nabytí až při převzetí.. v tomto případě to neplatí
No jenze v tomto pripade bych opravdu necekala ze platnost nabyde prevzetim. Ustne ti to rekli 11.7. a tys prevzala 25.7. to by zas bylo fikane od zamestnance, kdyby si to schvalne vyzvedl treba az za mesic.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@deedee592 píše:
@zrcadlo
@lucad77
Nezapomeň informovat svoji zdravotní pojišťovnu, že jsi skončila v zaměstnaní a teď máš nemocenskou. Informaci by měl taky podat zaměstnavatel, ale nespoléhej na to
- Citovat
- Upravit
@deedee592 píše:
Tak jsem dnes byla na ÚP, výpověď mohou dát takto zpětně.
To není pravda. Nelze dát výpověď k dřívějšímu datu než k datu převzetí/ doručení písemné výpovědi.
Navíc v tomto případě vůbec nejde o výpověď!!!
Tetky na Úřadu práce neznají zákon a nevědí co povídají. Pokud jim ty nesmysly věříš - je to Tvůj problém.
- Citovat
- Upravit
@Tala20
Jen jsem zde napsala, co mi bylo řečeno.
Nevím kam jinam se obrátit ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@deedee592 píše:
@Tala20
Nevím kam jinam se obrátit
Zkusila bych ještě Inspektorát práce. Kamarádka tam byla taky ohledně výpovědi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tala20 píše:
To není pravda. Nelze dát výpověď k dřívějšímu datu než k datu převzetí/ doručení písemné výpovědi.Navíc v tomto případě vůbec nejde o výpověď!!!
Tetky na Úřadu práce neznají zákon a nevědí co povídají. Pokud jim ty nesmysly věříš - je to Tvůj problém.
Mně se to taky nějak nezdá. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@deedee592 píše:
@Tala20
Je to k. ravina. Jednostranně rušit zpětně NELZE. Netuším, kdo na ÚP seděl, ale evidentně Zákoník práce nečetl ani z rychlíku. Kdyby to posílali poštou, tak je konkrétní datum NEPLATNÉ, pokud předchází datu převzetí dokumentu. Vždy se v takových případech píše „zrušení ve zkušební době ke dni doručení“. Jako doručení se bere den převzetí (musí se poslat s dodejkou do vlastních rukou) nebo poslední den úložní lhůty na poště (většinou se ukládá 10 dnů), kdy se na tu dodejku napíše toto datum a celé se to pošle zaměstnavateli zpět, ten až podle té dodejky pracovní poměr k danému datu ukončí.
Ale i kdyby ti řekli, ať to jdeš napadnout, stejně to za tebe sepisovat nebudou. Napiš si to, co jsem ti včera napsala, doplň tam ještě že žádáš o správné datum nástupu, a trvej na tom, že ti tam někdo písemně potvrdí převzetí toho dokumentu. Já si myslím, že na 80% to budou chtít narovnat, jakmile jim pohrozíš právníkem nebo Inspektorátem ÚP.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@deedee592 píše:
Obrať se na odborovou organizaci u bývalého zaměstnavatele. Mají kontakt na odborového právníka. Nebo na příslušný odborový svaz. Mají právníky, kteří řeší právě tyto případy. Konfederace odborových svazů (ČMKOS) samotná poskytuje právní pomoc, která je určena členům odborových svazů. Poskytuje právní pomoc prostřednictvím právníků regionálního právního poradenství „RPP“.
- Citovat
- Upravit
@Tala20 píše:
Obrať se na odborovou organizaci u bývalého zaměstnavatele. Mají kontakt na odborového právníka. Nebo na příslušný odborový svaz. Mají právníky, kteří řeší právě tyto případy. Konfederace odborových svazů (ČMKOS) samotná poskytuje právní pomoc, která je určena členům odborových svazů. Poskytuje právní pomoc prostřednictvím právníků regionálního právního poradenství „RPP“.
Dost pochybuju, ze bude v odborech.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tala20 prosím tě, nerad hi odboraře, to je banda netahel k ničemu. Ti ji určitě neporadí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zrcadlo
Tak jsem teď volala na inspektorát práce, kde mi doporučili jim napsat ten dopis, protože dle toho člověka je ukončení pracovního poměru neplatné. Platné je až v datum doručení a ne k dřívějšímu datu, které si tam oni napsali. Dneska to pošlu a uvidím, jak se vyjádří oni. Dále by to muselo jít přes právníka a soud.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@deedee592 píše:
@zrcadlo
Tak jsem teď volala na inspektorát práce, kde mi doporučili jim napsat ten dopis, protože dle toho člověka je ukončení pracovního poměru neplatné. Platné je až v datum doručení a ne k dřívějšímu datu, které si tam oni napsali. Dneska to pošlu a uvidím, jak se vyjádří oni. Dále by to muselo jít přes právníka a soud.
Přesně tak, ale buď osobně a podepsat převzetí, nebo minimálně doporučeně nebo s dodejkou, ať se v případné další komunikaci máš průkazně na co odvolat. Žádný zaměstnavatel dobrovolně nebude kvůli pár dnům podstupovat soud a náklady na právníka, riziko důkladné kontroly z ÚP apod. On by jim i ten právník řekl, že udělali chybu. Takže se neboj, tohle je předem vyhrané, jen je otázka, jak velký vopruz to ještě na cestě k cíli bude.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zrcadlo
Pošlu to doporučeně. To mi bylo doporučeno na IP. Jsem ráda, že jsem našla nějaké východisko, snad se to vyřeší co nejdříve.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit