Výpověď ve zkušební době - nesedí datum
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Výpověď ve zkušební době, nesedí datumy
Krásný dobrý den, jdu si pro radu, protože nevím kudy kam.
Nastoupila jsem do zaměstnání 1.6.2023 s výpovědní dobou tři měsíce.
Cca 3 týdny zpět mě začal zlobit zlucnik, takže byla nutná hospitalizace.
Marodit jsem začala od 10.7.2023. Z práce mi volali následující den, což bylo 11.7.2023 s tím, ze mě musí propustit, což jsem akceptovala.
Dnešním dnem jsem si jela pro výpověď od zaměstnavatele, jenomže ve výpovědi nesedí datumy. Jak datum nástupu, ten byl 1.6. a oni mi tam napsali 1.4.2023. Jako další datum je, že ukončení pracovního poměru je 7.7.2023, vystaveno to bylo dne 18.7.2023 a já to převzala dnes 25.7.2023. Takže by mě zajímalo, jestli mi mohli dát výpověď dřív, než jsem byla kontaktovana, aby nemuseli platit nemocenskou a jak to s nemocenskou bude za těch 14 dnu, co jsem marodila? Na internetu jsem se docetla, ze výpověď je platná ode dne převzetí. Což by mělo být tedy dnes. Setkal se s tím někdo? Nebo s necim podobným? Předem dekuji za odpovědi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
A proč jste to přebírala, když je to špatně? Když jste podle nich nastoupila 1.4., tak jste v čvc už nebyla ve zkušební době, ne? Já to nechápu.
Příspěvek upraven 25.07.23 v 16:41
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@deedee592 píše:
Marodit jsem začala od 10.7.2023. Z práce mi volali následující den, což bylo 11.7.2023 s tím, ze mě musí propustit, což jsem akceptovala.
Dnešním dnem jsem si jela pro výpověď od zaměstnavatele, jenomže ve výpovědi nesedí datumy. Jak datum nástupu, ten byl 1.6. a oni mi tam napsali 1.4.2023. Jako další datum je, že ukončení pracovního poměru je 7.7.2023, vystaveno to bylo dne 18.7.2023 a já to převzala dnes 25.7.2023. Takže by mě zajímalo, jestli mi mohli dát výpověď dřív, než jsem byla kontaktovana, aby nemuseli platit nemocenskou a jak to s nemocenskou bude za těch 14 dnu, co jsem marodila? Na internetu jsem se docetla, ze výpověď je platná ode dne převzetí. Což by mělo být tedy dnes. Setkal se s tím někdo? Nebo s necim podobným? Předem dekuji za odpovědi.
to je celé nějaké divné, vždyt kdyby to bylo od dubna, už by i bylo po zkušebce
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vokishka píše:
to je celé nějaké divné, vždyt kdyby to bylo od dubna, už by i bylo po zkušebce
No že jo. Pak by měla přinejmenším nárok na výpovědní lhůtu. Vždyť ji tímto ošulili o nemocenskou, ne? ![]()
Vy jste to, zakladatelko, nečetla, než jste to podepsala? Vždyť už 14 dní takto marodíte zadarmo. ![]()
Příspěvek upraven 25.07.23 v 16:47
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ty seš nesvéprávná že se neumíš ozvat, že nesedí datumy. Máš to řešit se zaměstnavatelem, ne tady. Neměla jsi výpověď přebírat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lucad77
Ve smlouvě mám datum nástupu 1.6.2023.
V tu chvíli mi to nedošlo, protože moje starosti jsou teď jinde, četla jsem to doma zpětně.
Nejedná se mi o žádnou výpovědní lhůtu nebo tak něco. Ale o to, jak je možné, ze mohli výpověď dát zpětně, když jsem začala marodit od 10.7. a oni mi ji dali k 7.7. s tím, ze informována o výpovědi jsem byla 11.7.
Ke konci té výpovědi je:
Ve ….. dne 18. 7. 2023.
A převzato dne 25.7.2023.
Moje otázka zní, kdy výpověď nabyla účinnosti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@deedee592 píše:
Ale ona byla ve zkušební době, tam se žádná výpověď nedává, jenom jí zkrátka ukončili PP. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@deedee592 píše:
Dnešním dnem jsem si jela pro výpověď od zaměstnavatele, jenomže ve výpovědi nesedí datumy. Jak datum nástupu, ten byl 1.6. a oni mi tam napsali 1.4.2023. Jako další datum je, že ukončení pracovního poměru je 7.7.2023, vystaveno to bylo dne 18.7.2023 a já to převzala dnes 25.7.2023.
Ve Vašem případě platí, že výpovědní doba počíná běžet prvním dnem kalendářního měsíce následujícího po doručení výpovědi a končí uplynutím posledního dne příslušného kalendářního měsíce.
Výpověď byla doručena dne 25.07.2023. Píšete, že výpovědní doba je tříměsíční. Výpovědní doba tedy skončí dne 31.10.2023. Jste povinna pracovat do konce října a samozřejmě Vám náleží mzda.
V tom papíru který jste převzala však jsou všechny datumy špatně. Můžete tedy celý ten papír zpochybnit - nemá vůči nikomu právní účinky. Je vhodné sdělit to zaměstnavateli písemně a prokazatelně.
Příspěvek upraven 25.07.23 v 16:58
- Citovat
- Upravit
@Tala20 píše:
Ve Vašem případě platí, že výpovědní doba počíná běžet prvním dnem kalendářního měsíce následujícího po doručení výpovědi a končí uplynutím posledního dne příslušného kalendářního měsíce.Výpověď byla doručena dne 25.07.2023. Píšete, že výpovědní doba je tříměsíční. Výpovědní doba tedy skončí dne 31.10.2023. Jste povinna pracovat do konce října a samozřejmě Vám náleží mzda.
je tam jen chyba v datu začátku, má smlouvu, kde je jasně uveden červen, takže je ve zkušebce
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tala20 když nastoupila 1.6., tak je ve zkušebce a žádná lhůta ji neběží.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tala20 píše:
Ve Vašem případě platí, že výpovědní doba počíná běžet prvním dnem kalendářního měsíce následujícího po doručení výpovědi a končí uplynutím posledního dne příslušného kalendářního měsíce.Výpověď byla doručena dne 25.07.2023. Píšete, že výpovědní doba je tříměsíční. Výpovědní doba tedy skončí dne 31.10.2023. Jste povinna pracovat do konce října a samozřejmě Vám náleží mzda.
Ona určitě myslela zkušební dobu, ne výpovědní.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Plmo píše:
Ale ona byla ve zkušební době, tam se žádná výpověď nedává, jenom jí zkrátka ukončili PP.
Asi ano a udělali to fikaně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tala20 omlouvám se, příspěvku jsem se vážně preklepla. Mám tříměsíční zkušební dobu. Ne výpovědní ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Napřed čtu, potom teprve podepisuju. Proč podepisuješ výpověď, když jsi ve zkusebce? To se nedává výpověď, ale ukončení pracovniho pomeru. I kdyby to u vás mělo nějaký speciální název, tak máš tam špatně v podstatě všechna data, proč jsi to proboha podepsala? Tak si aspoň pořádně přečti to, cos teď podepsala. Pěkně s tebou vymetli a evidentně jim to projde…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@deedee592 píše:
@Tala20 omlouvám se, příspěvku jsem se vážně preklepla. Mám tříměsíční zkušební dobu. Ne výpovědní
Pak váš poměr skončil ve zkušební době a peníze za marození dostanete až od 15. dne od OSSZ, tedy ode dneška, pokud stále marodíte. Za prvních 14 dní nic.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit