Výpověď ze zdravotních důvodů, co mám dělat

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2740
5.10.18 14:10
@Pajka89 píše:
Vypoved z duvodu castych neschopenek neexistuje. Musel by si zamestnavatel vymyslet jiny duvod. A bacha na nej, ne aby jsi mu podepsala dohodu, nedostala by si pak ani podporu na UP. Brala bych snizeny uvazek, ale taky snizene mnozstvi prace! Zkousi tam na tebe akorat pekny svinarny :roll:

Ale prosím tě. Všechno se odvíjí od lékařského posudku. Jestliže lékař konstatuje, že zaměstnanec není způsobilý k výkonu dané práce, existuje výpověď dle par. 52e.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.10.18 14:14
@Anonymní píše:
@Katche ID mi nezvednou, bohužel jsem asi špatného odstínu a hlavně, utrpěla jsem vzdělání… Já mám neschopenku třeba 2× 6 týdnů. Ale z domova pracuji každý den, na kolegyni zůstane tak 10% mé práce, ani ne. Zbytek zvládnu. Pracovala jsem i z nemocnice. Opravdu se snažím. Jen při zhoršení nezvládnu být v práci 8 hod v kuse, ale když si to doma rozvrhnu do celého dne a odpočívám do toho, tak to jde. Když je mi dobře tak funguju na 100% jako všichni ostatní zaměstnanci. Jen to zhoršení se nedá nijak předvídat. Ale letošek je tragický. Sešel se mi úraz s několika zlomeninami, na rehabilitace jsem běhala místo polední pauzy, chemoterapie, rehabiliťák, několik úmrtí v blízké rodině. Dítě mi naštěstí téměř nemarodí. Ale příští rok už snad bude klid.

Pokud si letos jezdila na chemoterapie,tak máš onkologické onemocnění a na to by měl být vyšší stupeň ID.I když jen na nějakou dobu,oni ho brzy zase snižují.
Vím,že nyní získat ID není vůbec jednoduché.Manžel je po 3 operacích hlavy,měl 2 x leukemii-vrátila se mu po necelém roce,kdy ještě neměl ukončenou ani první léčbu,byl před rokem na gamanoži.V hlavě se nádory po gamanoži zatím nezmenšily,leukemie je teprve rok po ukončení chemoterapií,navíc v hlavě aneurysma které nejde řešit…a nyní u komise lékař říkal,že sice manželovi zatím ID 3 st.ponechá,ale tabulkově na něj nárok nemá.Že leukemie je nyní v klidu-sice každé 3 měsíce odběr kostní dřeně a vysoké riziko,že se vrátí,o vyléčení zatím vůbec nelze hovořit,nádory jsou v hlavě 3,ale téměr nerostou.Takže proto nárok na důchod by neměl mít.Ale že z lidského hlediska mu ho zatím ponechá.Takže pokud by manžel narazil na člověka,který nebude lidsky nahlížet na nemocitak by měl s důchodem smůlu.

• Citovat
  • Upravit
Lalelale
5.10.18 14:33

Ještě nikdy jsem se nesetkala s výpovědí ze zdravotních důvodů. Podle mě by zaměstnavatel s tímhle měl hodně velké potíže. Jsi na tom opravdu tak špatně, že ti lékař oprávněně napíše, že nejsi způsobilá práci vykonávat? Spíš si myslím, že na tebe zkusí něco jako že podepíšeš dohodu, to určitě nedělej. Zároveň si myslím, že pokud tě šéf z té práce chce dostat, tak dřív nebo později tě z ní asi dostane. Takže bych si připravila další možnosti. Zároveň bereš opravdu strašně málo, za tolik si neumím představit, že mu tam někdo za tebe nastoupí. Není celá tahle šaráda šéfův nátlak na to, abys kývla na zkrácený úvazek za míň peněz, ale se stejným množstvím práce? Osobně se mi šéfův návrh úplně hnusí, pokud máš o 10 tisíc míň, než průměrnou mzdu, tak už i tak mu tam děláš za spropitné :poblion:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.10.18 14:34

Nemám onkologické onemocnění, ale léčí se to jednou z verzí chemoterapie. Existuje mnoho druhů léčiv. A u komise na ID mi doktor řekl, že mi vlastně nic není a na plný úvazek pracují i lidé na vozíku. Tak že bude hrozně hodný, když mi dá ten 1. stupeň. Po té léčbě jsem byla doma jen 3 měsíce. Po klasické chemo se, pokud vím, dává rovnou neschopenka na rok. A každý den té neschopenky jsem se snažila několik hodin pracovat. A stejně to není dost. :?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.10.18 14:42

@Lalelale V období, kdy je mi dobře, funguju naprosto stejně dobře jako ostatní zaměstnanci. Na 100%. A prostě 0 - 3× za rok se mi to zhorší. Mám období, kdy jsem třeba 3 roky bez zhoršení a pak zase horší období, kdy je zhoršení častěji. A na to potřebuji tu neschopenku. Při zhoršení nedám 8 hodin v práci, jinak ano. Ale jak jsem psala, mám to od dětství, umím s tím žít, fungovat i v situacích, kdy by zdravý člověk nevstal z postele.

• Citovat
  • Upravit
4
5.5.22 15:22

Výpověď ze zdravotních důvodu

Dobrý den, chci se poradit. V dubnu mi byl přiznán ID prvního stupně, dneska jsem neprošla mimořádnou prohlídkou. Takže čekám na výpověď ze strany zaměstnavatele že zdravotních důvodu. Muj dotaz zní- pracovala jsem pro Billu jako pokladní, jinou práci mi nenabídli, čeká mě na 90% operace páteře. Známá z jiné Billy, mi nabídla brigádu u nich ale na jiné pozici. Smím dělat brigádu u toho stejného zaměstnavatele, odkud mě lékař vyřadil? Teda pozbyla jsem dlouhodobě pracovní schopnost? Ale na jiné pozici a ne hpp? Děkuji za případnou odpověď ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
5.5.22 20:28

Výpověď

Tak asi nikdo nemá zkušenost…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56286
5.5.22 20:32
@Anonymní píše:
@Katche ID mi nezvednou, bohužel jsem asi špatného odstínu a hlavně, utrpěla jsem vzdělání… Já mám neschopenku třeba 2× 6 týdnů. Ale z domova pracuji každý den, na kolegyni zůstane tak 10% mé práce, ani ne. Zbytek zvládnu. Pracovala jsem i z nemocnice. Opravdu se snažím. Jen při zhoršení nezvládnu být v práci 8 hod v kuse, ale když si to doma rozvrhnu do celého dne a odpočívám do toho, tak to jde. Když je mi dobře tak funguju na 100% jako všichni ostatní zaměstnanci. Jen to zhoršení se nedá nijak předvídat. Ale letošek je tragický. Sešel se mi úraz s několika zlomeninami, na rehabilitace jsem běhala místo polední pauzy, chemoterapie, rehabiliťák, několik úmrtí v blízké rodině. Dítě mi naštěstí téměř nemarodí. Ale příští rok už snad bude klid. [/ci
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat