Vyrážka u malého dítěte

53
8.4.22 21:19

Vyrážka u malého dítěte

Zdravím,
Prosím o radu. Dnes se dceři (21mesicu) udělala vyrážka. Nejdříve měla na zádech jemnou krupičku a po cca dvou hodinách se jí udělaly fleky uprostřed s pupínkem. Vzala jsem ji hned k lékaři a ten mi sdělil, že bohužel neví o co jde. Prý by to mohla být pátá nemoc a nebo cokoliv jiného a máme vyčkat jak se to dál bude vyvíjet. Celý den byla veselá, bez teploty a normálně jedla. Teď před uspáním už měla tyto fleky po celém břiše, zádech a nohách a mezitím malé červené pupínky. Cca před týdnem měla rýmu a kašel na který nám dal doktor antibiotika. S antibiotiky to prý nemá žádnou spojitost, to mi dnes doktor řekl. Nemáte prosím někdo s tímto zkušenost? Samozřejmě jí dal budu sledovat a při zhoršení stavu vyrazíme k lékaři, ale říkala jsem si jestli někdo nevíte co by to mohlo být. U páté nemoci všude píšou, že jsou červené tváře což neměla. Předem děkuji za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
646
8.4.22 21:43

Svědí jí to? Fotka není moc kvalitní, ale mě se tohle dělá většinou když se zpotím, nebo když se koupu v hodně horké vodě. Je to taky červený flíček s pupínkem uvnitř. Nebo nějaká alergická reakce? Nové jídlo, nové oblečení?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56
8.4.22 21:45

Nemohl ji za triko zapadnout nějaký hmyz, co by ji pokousal?? Nezměnila jsi prací prášek, aviváž?? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
8.4.22 21:50

Prášek jsem neměnila a aviváž nepoužíváme, pokousání si myslím to není. Postupně se jí to objevuje na nových místech. Vždy se udělá tento červeny flek ten pak zmizí a zůstane červený pupínek. Nejdříve to měla na horní části zad pak se jí to přemístilo na hrudník a teď už to má po celých zádech, břiše a už i na nohou. Nejdrbe se tak to asi nesvědí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56
8.4.22 21:56

@tea.terka a teplotu nemá?? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
8.4.22 22:00

@mad_Bella nene nemá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2685
8.4.22 23:10

@tea.terka Přijde mi to jako reakce na nějakou potravinu. Prostě alergická reakce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
9.4.22 08:04

Jediné co měla jako alergen byli den před vypuknutím vyrážky jahody, respektive asi jednu jahodu, které ji často, ale je možné, že ji tentokrát nesedla. Nemám s potravinovou alergii žádné zkušenosti. Ty pupínky se jí objevují a zase mizí a objevují se nový, je to typické pro alergickou reakci? A určitě ji to nesvědí, spala klidně celou noc a teď si to vůbec neškrábe a je veselá. Moc vám děkuji za odpovědi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14726
9.4.22 08:37

Pri pate nemoci by mela horecku. U nas mely patou nemoc 3 dcery zaroven (1,5, 3 a 5 let). Nejvyraznejsi vyrazku mela ta nejmladsi. U 3lete bych si ji snad nevsimla, nebyt vyrazky u nejmladsi. A 5leta podle me zcela bez vyrazky, ale pediatr rikal, ze v jejim obliceji vidi motylka :nevim: Kazdopadne ta vyrazka vypadala uplne jinak.

Ta vase mi pripada na koprivku z alergie. Nase holky ji mely jednou. Byla jsem si naprosto jista, ze nemame zadnou zmenu v pracim prostredku, zadnou novou potravinu. Vyrazka mizela a zase se objevovala. Po 3 dnech jsem prisla na pricinu - byl to jahodovy kefir. Od teto znacky uz asi pul roku temer denne pily jahodovy a merunkovy kefir a vzdy bez potizi. Tu koprivku jim udelal jahodovy kefir jedne konkretni sarze. Pak jeste po tydnu mely slabsi reakci na jahodovy jogurt - to jsem jim dala jako test. Potom uz nikdy nic, a to sporadaly spoustu jahod - domacich i kupovanych.

Pro porovnani posilam 3 fotky pate nemoci u nejmladsi a 2 fotky koprivky z jahodoveho kefiru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
9.4.22 10:00

@Janča6 moc děkuji za informace, opravdu to vypadá podobně, ale jediné co mě napadá je ta jahoda. Ona dcera je celkově od malička nejedlik, takže spíš jedeme na suchých těstovinách rýži a podobně a pak akorát ovoce a to měla jen ty jahody. Ještě se jen zeptám, ta vyrážka je nesvedila?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14726
9.4.22 10:09
@tea.terka píše:
@Janča6 moc děkuji za informace, opravdu to vypadá podobně, ale jediné co mě napadá je ta jahoda. Ona dcera je celkově od malička nejedlik, takže spíš jedeme na suchých těstovinách rýži a podobně a pak akorát ovoce a to měla jen ty jahody. Ještě se jen zeptám, ta vyrážka je nesvedila?

Nesvedila je. A ta jahoda je podle me velmi dobry kandidat. Ony ty kupovane jahody jsou hnojene a strikane buh vi cim :? A kor ty kupovane mimo sezonu jahod. Mnoha detem vadi kupovane, ale domaci jim problemy nedelaji.

Ja to tehdy resila s vyrobcem kefiru, jestli treba nemaji jineho dodavatele jahod. Mela jsem k tomu dost jasne dukazy (ktere jsem mu predlozila), ze ta vyrazka je prave z jeho kefiru te dane sarze. Nikdy predtim z jeho jahodoveho kefiru nemely holky problem. Vyrobce samozrejme neuznal, ze ta vyrazka ma spojitost s jeho vyrobkem. Ale chtela jsem, aby o tom vedel, aby treba proveril dodavane jahody. Ale tezko rict, jak s tou informaci nalozil. Kazdopadne od te doby kupujeme jinou znacku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
9.4.22 10:27

@Janča6 ještě jednou vám moc děkuji, tak snad to bude opravdu z té jahody a delší dobu je teď nedostane. Přikládám ještě dnešní fotku jak vyrážka vypadá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14726
9.4.22 10:57
@tea.terka píše:
@Janča6 ještě jednou vám moc děkuji, tak snad to bude opravdu z té jahody a delší dobu je teď nedostane. Přikládám ještě dnešní fotku jak vyrážka vypadá

Fakt to vidim na tu jahodu. Proste jste zrovna koupili nejakou, ktera byla hnojena/strikana necim jinym, nez ty, ktere jste kupovali driv. Drzim palce, at je mala brzy ok. U holek to tehdy trvalo myslim 2 nebo 3 dny, kdy vyrazka vyskakovala a miza. Ale teda vyskocila jim tak do hodiny od napiti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
9.4.22 11:43

@Janča6 jí to právě vyskočilo až druhý den ráno a jahody měla den předtím okolo 17 hodiny. Snad to bude ono a brzo to zmizí, jsem ráda že nemá teploty ani si to nedrbe, tak to snad bude ok ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14726
10.4.22 20:04

@tea.terka Ahoj, jak to vypada?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie