Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Prosim nemel jste nekdo v tehu podobnou yvrazku? Jsem v 16 tt dekujj
Ahoj, to může být alergie na těhotenství, pokud tím jinak netrpíš. Zajdi na kožní a než tam půjdeš, natírej imazolem - bílou pastou, koupíš v lékárně.
Vypadá to jako můj atopický ekzém. Tak možná alergie.
Též bych určitě doporučila návštěvu lékaře.
![]()
Děkuji, já to ukazovala na gynekologii a dostala jsem masticku a imazol pouzivam, jen to nejak extra teda nepomaha.
No tak já tě nepotěším. Přesně tohle se mi udělalo v prvním těhotenství - čtyři roky zpět a dodneška s tím mám problémy. Dělá se mi to hlavně když je teplo, tak v podkolení jamce a jediné co na to vždy zabere jsou kortikoidy - nějakými lehkými jsem mazala i v obouch těhotenstvích, protože jinak bych si to rozškrabala do krve, jak to vždycky lehtá.
Obnovim diskuzi, má tu někdo čerstvé zkušenosti s výrazkou v těhotenství? Mám ji snad od chvíle, kdy se uhnizdilo vajíčko, nejdříve paže, pak ramena, teď v 8.tt už skoro celé tělo. Kožní viděla, dala kortikoidy a dezinfekční sprchac, nic. Návštěva urgentu, protože se to nedalo už vydržet, já celá do krve, jiné steroidy, jine dezinfekční činidlo, zadanky na odběry a hotovo. Na odběry jdu, ale nic zatím nezabírá, antihistaminy, steroidy, ovesna koupel, hypermangan, nic. Někde už jsem se v zoufalství dočetla, že pomáhá omega 3, tak doplňuju a je pravda, že ta kůže je malinko lepší, ale je to jak dávat na slepák ibalgin. Nejvíc mě ovšem dnes vyděsila známá, jejíž kamarádka to měla celé těhotenství a mizi ji to až teď po porodu. Je tu někdo, kdo zažil něco podobného? Zabralo vám něco? Beru i bábske rady na úlevu od svědění. Je pravda, že jsem silný alergik a taky hormonalni vykyvy moje tělo nedávalo ani v prvním tehu, ale tohle je fakt šílený.
@Tiger-lily píše:
Ahoj, to může být alergie na těhotenství, pokud tím jinak netrpíš. Zajdi na kožní a než tam půjdeš, natírej imazolem - bílou pastou, koupíš v lékárně.
Alergie na těhotenství? Vždyť nic takového neexistuje.. maximálně V těhotenství.. ![]()
Mě se strašlivě moc zhoršil ekzém.
Vymodlené dítě, kortikoidů jsem se bála, ruky jsem měla do krve, nemohla jsem hýbat prsty, no hrůza.
Velmi mi pomohl Radioxar krém. Jakože opravdu to zabralo a ekzém se začal lepšit.
Zkus, za zkoušku nic nedáš, nebo teda cca stovku.
Někdy po tom 12.týdnu se to začalo lepšit a pak už to bylo celkově dobrý (asi to udělal ten první hormonální výkyv, než začíná fungovat placenta).
@Villanelle Taky jsem mela, zvlastni ze jen v druhem tehotenstvi a uz nejak ke konci. Na koznim me odbyli, tak jsem si nasadila analergin, ktery bezne beru na pylovou alergii v sezone a predem jsem konzultovala s imunolozkou, kt mi dovolila ho brat i v tehotenstvi. Pomohlo to skoro okamzite. Oproti tomu mi na koznim tvrdili, ze nekomu to odezni az po sestinedeli ![]()
@Villanelle Ahoj, mě se to taky rozjelo od cca 5tt, bylo to nejdřív jen trošku na předloktí pak to chytli i paže, mezi prsty a nakonec i stehna.. Čím víc jsem mazala tim to víc svedilo a bylo horší
teď jsem se na mazání asi 2 týdny vyprdla, a už to svědí jen po sprše ale chvíli jen než kůže uschne, a ani to není už vidět jen mám semtam supinky na kůži
, ale na to jaký jsem to měla když jsem to mazala krémem z lékárny ![]()
@Valerie. Rie píše:
@Villanelle Ahoj, mě se to taky rozjelo od cca 5tt, bylo to nejdřív jen trošku na předloktí pak to chytli i paže, mezi prsty a nakonec i stehna.. Čím víc jsem mazala tim to víc svedilo a bylo horší![]()
teď jsem se na mazání asi 2 týdny vyprdla, a už to svědí jen po sprše ale chvíli jen než kůže uschne, a ani to není už vidět jen mám semtam supinky na kůži
, ale na to jaký jsem to měla když jsem to mazala krémem z lékárny
Fakt? Já už mažu minimálně, protože to stejně nepomáhá. Budu se modlit, aby to taky přešlo, třeba s prvním trimestrem. Nedovedu si představit tohle řešit až do porodu. V prvním mi bylo zle od rána do noci a teď bych to klidně vyměnila. ![]()
@Villanelle no není to furt úplně ok, ale je to mnohem lepší (jsem 18tt).. Sice předloktí pořád občas svědí, ale podrbu a jede se dal
aspoň už to nemám zarudly jak kdyby mi tam někdo vylil kyselinu a ani vystouply
snad to bude jen lepší a lepší ![]()
@Villanelle píše:
Obnovim diskuzi, má tu někdo čerstvé zkušenosti s výrazkou v těhotenství? Mám ji snad od chvíle, kdy se uhnizdilo vajíčko, nejdříve paže, pak ramena, teď v 8.tt už skoro celé tělo. Kožní viděla, dala kortikoidy a dezinfekční sprchac, nic. Návštěva urgentu, protože se to nedalo už vydržet, já celá do krve, jiné steroidy, jine dezinfekční činidlo, zadanky na odběry a hotovo. Na odběry jdu, ale nic zatím nezabírá, antihistaminy, steroidy, ovesna koupel, hypermangan, nic. Někde už jsem se v zoufalství dočetla, že pomáhá omega 3, tak doplňuju a je pravda, že ta kůže je malinko lepší, ale je to jak dávat na slepák ibalgin. Nejvíc mě ovšem dnes vyděsila známá, jejíž kamarádka to měla celé těhotenství a mizi ji to až teď po porodu. Je tu někdo, kdo zažil něco podobného? Zabralo vám něco? Beru i bábske rady na úlevu od svědění. Je pravda, že jsem silný alergik a taky hormonalni vykyvy moje tělo nedávalo ani v prvním tehu, ale tohle je fakt šílený.
Ahoj, co zkusit celostní terapii? Mám dobrou zkušenost
Ahoj, podělím se taky o zkušenost
Mně se vyrážka udělala ve 24. tt. Zprvu na bedrech, pak se mi rozšířila i na břicho. Škrábala jsem se do krve, nemohla jsem ani spát. Kamarádka mi pak doporučila CREMOR HOLT, prý je určena především na atopický ekzém a různé kožní problémy. Můžu tedy říct, že po namazání krásně chladí, svědění přestane vlastně hned a vyrážka je, zdá se, na ústupu
Holky, pokud vám nic nepomáhá, zkuste tuhle mastičku, můžu doporučit
Objednala jsem tady: https://obchod.vakosxt.cz/…cremor-holt/ . Třeba vám tenhle tip taky pomůže
Hezký den