Vysazení Euthyroxu - zkušenosti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2069
18.8.13 21:41

@saani -přesně,jak píšeš onemocnění ŠŽ je autoimunitní onemocnění. To je že vlastní tělo bojuje proti svojemu orgánu v těle- je to bordel, ale je to tak :-):-):-):-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1067
18.8.13 21:44
@kotýsek píše:
@saani -přesně,jak píšeš onemocnění ŠŽ je autoimunitní onemocnění. To je že vlastní tělo bojuje proti svojemu orgánu v těle- je to bordel, ale je to tak :-):-):-):-)

a nedělala ti neplechu štítka v těhotenství?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2069
18.8.13 21:59

@saani -musím zaklepat, ale asi do čtvrtého měsíce mi byla pořád zima, ale hodnoty jsem měla v pořádku pořád a pak, až do konce všechno ok. I kontrolní odběry po porodu byli ok. Malá má pul roku a na další kontrolu i s odběrem mám jít v listopadu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2069
18.8.13 22:02

Akorád mi ze 75 zvýšila na 100 Euthyroxu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kies
18.8.13 22:06

Já mám tedy odstraněnou ŠŽ úplně (z důvodu karcinomu), beru 6× týdně Euthyrox 150 a nikdy jsem neměla problém s váhou… Otěhotněla jsem na 1.pokus :roll: a celé těhotenství jsem byla v pořádku… Nabrala jsem ‚pouze‘ necelých 10kg a po měsíci jsem byla opět na své váze… Teď mám doma 5m syna, kterého stále plně kojím a oba velice dobře prospíváme :jazyk: :nevim:

• Citovat
  • Upravit
1067
18.8.13 22:20
@kotýsek píše:
Akorád mi ze 75 zvýšila na 100 Euthyroxu

Tak to je dobře. Já mám též Letrox 75, ale příjde mi, že můj endokrinolog je takovej,,divnej,,. Párkrát mě i předávkovala a teď naposled jsem měla hodnotu TSH 0,02 nebo 0,002 teď přesně nevim a další kontrola až za rok

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1067
18.8.13 22:21
@Kies píše:
Já mám tedy odstraněnou ŠŽ úplně (z důvodu karcinomu), beru 6× týdně Euthyrox 150 a nikdy jsem neměla problém s váhou… Otěhotněla jsem na 1.pokus :roll: a celé těhotenství jsem byla v pořádku… Nabrala jsem ‚pouze‘ necelých 10kg a po měsíci jsem byla opět na své váze… Teď mám doma 5m syna, kterého stále plně kojím a oba velice dobře prospíváme :jazyk: :nevim:

Tak to gratuluju. Kdyby nato nepřišli séhře, tak o ní nevim do teď. Žádné příznaky co by mě trkli nebyly

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1067
18.8.13 22:23

K nám nějak ne a ne mimi dorazit, tak to trošku přisuzuji štítné žláze. Bohužel nikdo není schopen mě nikam poslat-aspoň na ten hormonální profil bych šla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1911
19.8.13 07:36

Já beru 50Euthyrox kvůli resekci půlky šť. žlázy už skoro 20let! Na kontrolu chodím 2-3×do roka, v těhu častěji. Nikdy jsem žádné problémy neměla, ani s otěhotněním :pankac:!
Držím paceny @saani!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kies
19.8.13 09:13

@saani u mě se to taky zjistilo náhodou :-O

• Citovat
  • Upravit
537
8.6.15 08:59

Chtěla bych se zeptat, zda máte zkušenost s tím, že vám je po euthyroxu špatně - nevolnost, brnění rukou, motání hlavy atd. Stalo se mi to poslední 3 týdny, přijde mi, že vykazuju příznaky hypertyreozy - únava, vyčerpání, nervozita, blbé spaní, ale doktorka říká, že krev je OK a rozhodně nevysazovat ani neměnit. Dle jedné internetové diskuze jsem začla brát půl prášku, ne celý a je mi už po třech dnech mnohem líp.
Díky za názory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12262
8.6.15 09:06

@lightblue ty se léčíš dle internetu? hm dobrý.. a věř že po 3 dnech to tělo ani nepozná že je něco jinak, se štítkou se léčím roky, nebo spíše jsem roky po operaci.. to sis spíš vsugerovala :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
951
8.6.15 09:14

Já bych si s těmi dávkami rozhodně nehrála. Věřit bys měla lékařce, ne internetu. Ty potíže, co máš, nemusí být kvůli prášku, zvlášť pokud jsi např. těhotná nebo po porodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
537
8.6.15 09:43

Nejsem ani těhotná, ani po porodu a hodnoty mám dobré, štítku vlastně z části funkční, ale málo.
Neléčím se podle internetu, ale pokud jste to ani jedna nezažila, tak nevíte, o čem mluvím. Když najednou omdléváte v autobuse, nebo skoro zvracíte na ulici a nevíte, co se s váma děje. Podstoupila jsem všchna možná vyšetření EKG, Holtera, fyzioterapeuta a všude všechno OK. Tyhle stavy se mi začly dít přesně po 2 měsících od braní euthyroxu.
Jinak díky za radu, myslela jsem, že se tu třeba něco dočtu ze zkušeností. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
537
8.6.15 09:58

Baby86: Ještě jsem psala do on-line poradny a endokrinolog mi odepsal, že při mých hodnotách můžu snížit na 2 měsíce a uvidím, jestli se něco změní a pak postupně začít přidávat. Hodnoty mám v normě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí