Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@saani -přesně,jak píšeš onemocnění ŠŽ je autoimunitní onemocnění. To je že vlastní tělo bojuje proti svojemu orgánu v těle- je to bordel, ale je to tak ![]()
![]()
![]()
![]()
@kotýsek píše:
@saani -přesně,jak píšeš onemocnění ŠŽ je autoimunitní onemocnění. To je že vlastní tělo bojuje proti svojemu orgánu v těle- je to bordel, ale je to tak
a nedělala ti neplechu štítka v těhotenství?
@saani -musím zaklepat, ale asi do čtvrtého měsíce mi byla pořád zima, ale hodnoty jsem měla v pořádku pořád a pak, až do konce všechno ok. I kontrolní odběry po porodu byli ok. Malá má pul roku a na další kontrolu i s odběrem mám jít v listopadu.
Já mám tedy odstraněnou ŠŽ úplně (z důvodu karcinomu), beru 6× týdně Euthyrox 150 a nikdy jsem neměla problém s váhou… Otěhotněla jsem na 1.pokus
a celé těhotenství jsem byla v pořádku… Nabrala jsem ‚pouze‘ necelých 10kg a po měsíci jsem byla opět na své váze… Teď mám doma 5m syna, kterého stále plně kojím a oba velice dobře prospíváme
![]()
@kotýsek píše:
Akorád mi ze 75 zvýšila na 100 Euthyroxu
Tak to je dobře. Já mám též Letrox 75, ale příjde mi, že můj endokrinolog je takovej,,divnej,,. Párkrát mě i předávkovala a teď naposled jsem měla hodnotu TSH 0,02 nebo 0,002 teď přesně nevim a další kontrola až za rok
@Kies píše:
Já mám tedy odstraněnou ŠŽ úplně (z důvodu karcinomu), beru 6× týdně Euthyrox 150 a nikdy jsem neměla problém s váhou… Otěhotněla jsem na 1.pokusa celé těhotenství jsem byla v pořádku… Nabrala jsem ‚pouze‘ necelých 10kg a po měsíci jsem byla opět na své váze… Teď mám doma 5m syna, kterého stále plně kojím a oba velice dobře prospíváme
![]()
Tak to gratuluju. Kdyby nato nepřišli séhře, tak o ní nevim do teď. Žádné příznaky co by mě trkli nebyly
K nám nějak ne a ne mimi dorazit, tak to trošku přisuzuji štítné žláze. Bohužel nikdo není schopen mě nikam poslat-aspoň na ten hormonální profil bych šla
Já beru 50Euthyrox kvůli resekci půlky šť. žlázy už skoro 20let! Na kontrolu chodím 2-3×do roka, v těhu častěji. Nikdy jsem žádné problémy neměla, ani s otěhotněním
!
Držím paceny @saani!!!
Chtěla bych se zeptat, zda máte zkušenost s tím, že vám je po euthyroxu špatně - nevolnost, brnění rukou, motání hlavy atd. Stalo se mi to poslední 3 týdny, přijde mi, že vykazuju příznaky hypertyreozy - únava, vyčerpání, nervozita, blbé spaní, ale doktorka říká, že krev je OK a rozhodně nevysazovat ani neměnit. Dle jedné internetové diskuze jsem začla brát půl prášku, ne celý a je mi už po třech dnech mnohem líp.
Díky za názory.
@lightblue ty se léčíš dle internetu? hm dobrý.. a věř že po 3 dnech to tělo ani nepozná že je něco jinak, se štítkou se léčím roky, nebo spíše jsem roky po operaci.. to sis spíš vsugerovala ![]()
Já bych si s těmi dávkami rozhodně nehrála. Věřit bys měla lékařce, ne internetu. Ty potíže, co máš, nemusí být kvůli prášku, zvlášť pokud jsi např. těhotná nebo po porodu.
Nejsem ani těhotná, ani po porodu a hodnoty mám dobré, štítku vlastně z části funkční, ale málo.
Neléčím se podle internetu, ale pokud jste to ani jedna nezažila, tak nevíte, o čem mluvím. Když najednou omdléváte v autobuse, nebo skoro zvracíte na ulici a nevíte, co se s váma děje. Podstoupila jsem všchna možná vyšetření EKG, Holtera, fyzioterapeuta a všude všechno OK. Tyhle stavy se mi začly dít přesně po 2 měsících od braní euthyroxu.
Jinak díky za radu, myslela jsem, že se tu třeba něco dočtu ze zkušeností. ![]()
Baby86: Ještě jsem psala do on-line poradny a endokrinolog mi odepsal, že při mých hodnotách můžu snížit na 2 měsíce a uvidím, jestli se něco změní a pak postupně začít přidávat. Hodnoty mám v normě.