Vysazení Euthyroxu - zkušenosti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
27717
3.2.18 16:12
@Týna98 píše:
@ka2ka Asi to tak budu muset udělat no. Moc jsem si neuvědomovala, jaké to může mít následky.. V pondělí mám jít na endo, tak jsem se začala zajímat, jestli je to vážně tak hrozné, jak mi doktorka říká. Těhotenství teď neplánuji.. nejdříve tak za půl roku..

za půl roku? to budeš tak ráda že tě dají dohromady a možná ani to ne :nevim: jak psala linda můžeš mít i postižené dítě :nevim: ty příznaky co máš jsou zatím jen malé a neomezují a neovlivnují ti život, ale to se může rychle zhoršit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
537
3.2.18 16:28
@Týna98 píše:
Dobrý den, mám zpomalenou funkci štítné žlázy a mám brát Euthyrox 50. Výsledky mývám špatné, takže bych ho měla brát, ale nejsem schopná si na něj vzpomenout, takže ho už tak 4 roky neberu. Chtěla jsem se zeptat, jestli to má nějaké negativní následky? Za rok a půl jsem přibrala 10kg, jsem pořád unavená a zimouřivá. Tak jestli to může být tím. Popř. když ho začnu brát, jestli se nějak upraví váha, únava… Děkuji za radu.

Nevíte jaké máte hodnoty z krve?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27717
3.2.18 16:33

@Mmsg já letrox 200 a únavou kolikrát brečím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5178
3.2.18 16:33

Ty brdo 8o beru euthyrox 150 uz 12 let a jestli jsem za tu dobu zapomnela 5× tak je to hodne. Proste rano s budikem vezmu, pak se jeste 20 minut valim v posteli a teprve pak vstavam.
Priznaky co popisujes jsou jasne z te stitky. A dokud nebudes mit hormony delsi dobu srovnane, mne to treba trvalo skoro 2 roky, tak fakt netehotni, hrozilo by te miminko bude dementni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
537
3.2.18 16:34
@histep píše:
Ty brdo 8o beru euthyrox 150 uz 12 let a jestli jsem za tu dobu zapomnela 5× tak je to hodne. Proste rano s budikem vezmu, pak se jeste 20 minut valim v posteli a teprve pak vstavam.
Priznaky co popisujes jsou jasne z te stitky. A dokud nebudes mit hormony delsi dobu srovnane, mne to treba trvalo skoro 2 roky, tak fakt netehotni, hrozilo by te miminko bude dementni.

Spis bych řekla, že je skoro lepší de zamyslet, proč ta stitna špatně funguje. Hormony léčí pouze momentální stav, nikoli příčinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
707
3.2.18 16:36

@lightblue Výsledky budu znát v pondělí, tak to sem pak kdyžtak hodím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
707
3.2.18 16:40
@ka2ka
@ka2ka píše:
@Mmsg já letrox 200 a únavou kolikrát brečím

To já taky, třeba zrovna teď v práci.. nemůžu se vůbec soustředit.. Ale mám problém i s nespavostí..vzbudím se ve 2 a pak nemůžu usnout..takže ta únava je i tím.. Teď se mi stalo, že jsem se zase vzbudila kolem 2, nemohla jsem vůbec usnout a jakmile jsem už kolem té 4 chtěla spát, tak jsem nemohla, jelikož vždycky, když už jsem skoro spala, tak jsem se probrala s pocitem, jako kdybych se dusila.. Asi už jsem trošku psycho :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5178
3.2.18 16:41
@lightblue píše:
Spis bych řekla, že je skoro lepší de zamyslet, proč ta stitna špatně funguje. Hormony léčí pouze momentální stav, nikoli příčinu.

Ano, neresi pricinu, to vi kazdy, kdo tyhle hormony bere. A pokud ty bys vedela, jak se leci pricina - autoimunitni zanet zlazy - tak bys byla adept na nobelovku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
707
3.2.18 16:42
@Mmsg píše:
8o Jenom 4 roky si nevpomenout?… V prvé řadě je potřeba si dojít na endokrinologii pro aktuální výsledky a zajistit si prášky, a pak je pravidelně užívat dle endokrinologa. Pokud se vynechá 1 den tak to nevadí, ale 4 roky vynechání není z důvodu, že na to člověk zapomene. :zed: :zed: :zed: Já žeru Euthyrox 100 a únava je víc než extrémní, tak :nevim: jestli i jeho nebrání má stejné následky. :roll:

Já na to ale vážně zapomenu. Já ty prášky chci brát, ale nejsem schopná si na to vzpomenout. Měla jsem i nařízeného budíka, ale vždy jsem si řekla, že si ho vezmu později, že teď nemám čas a pak jsem na to samozřejmě zapomněla..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5178
3.2.18 16:46
@Týna98 píše:
Já na to ale vážně zapomenu. Já ty prášky chci brát, ale nejsem schopná si na to vzpomenout. Měla jsem i nařízeného budíka, ale vždy jsem si řekla, že si ho vezmu později, že teď nemám čas a pak jsem na to samozřejmě zapomněla..

Mam na nicnim stolku leky a piti. Rani pri budiku si vezmu, neni na co si vzpominat ci co zapominat. Tvuj problem neni o zapominani ale o laxnosti a nevuli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
707
3.2.18 16:49
@histep píše:
Mam na nicnim stolku leky a piti. Rani pri budiku si vezmu, neni na co si vzpominat ci co zapominat. Tvuj problem neni o zapominani ale o laxnosti a nevuli.

No.. i tak se to dá říct.. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5178
3.2.18 16:50

@Týna98 Navic to neni o tom, ze si ho vezmes pozdeji. Musi se brat rano nalacno a 20-30 minut po nem nejist. Uzivani jakkoliv jinak je k nicemu, pak se nevstrebava.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
707
3.2.18 16:51

@Mmsg Jo, není zač :D Já si asi taky vezmu zapomenutou dávku za 4 roky.. :D :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27717
3.2.18 16:55
@Týna98
@Týna98 píše:
@ka2kaTo já taky, třeba zrovna teď v práci.. nemůžu se vůbec soustředit.. Ale mám problém i s nespavostí..vzbudím se ve 2 a pak nemůžu usnout..takže ta únava je i tím.. Teď se mi stalo, že jsem se zase vzbudila kolem 2, nemohla jsem vůbec usnout a jakmile jsem už kolem té 4 chtěla spát, tak jsem nemohla, jelikož vždycky, když už jsem skoro spala, tak jsem se probrala s pocitem, jako kdybych se dusila.. Asi už jsem trošku psycho :lol:

hmm a bude mnohem hůř

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6499
3.2.18 17:37

@Týna98 Ty jo, to si dobře zahráváš. Pokud máš sníženou funkci štítné žlázy vlivem autoimunitního zánětu, tak se tvým přístupem štítná žláza podněcuje k vyššímu a vyššímu výkonu, tím se ničí, můžou se v ní začít objevovat uzlíky a časem se zvrhnout v rakovinu. To jen jako bonus k tomu přibírání, únavě, zimomřivosti, zhoršené plodnosti a případnému mentálnímu poškození plodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí