Vysírací děti, jak na ně?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
69126
5.6.23 12:50

@Svistice moc melounovej meloun :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5757
5.6.23 13:24
@Anonymní píše:
No ty kokso, teď jsi mi to nandala. 8o Si představ, že jsme s manželem a s dětmi postavili svépomocí barák, denně vařím a starám se o dům a zahradu. A MIMO jiné si tedy dovolím i mít ráda výlety. Protože představ si, nechci, aby jediné vzpomínky na tuto část života byly „malta a zlaté písky“. Ale klidně si dal jeď svou. Já se víc k diskuzi vyjadřovat nepotřebuju. :mavam:

Zkus tu o Karkulce brepto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5757
5.6.23 13:32
@mamadvou píše:
Dělání ohně děti většinou milujou, a celkově tohle předhánění neznám. Nejsi na to nějak víc citlivá protože nemůžeš nebo nechceš s dětma ty další aktivity provozovat?
Já mám taky ráda i práci na zahradě apod. Ale dětem prospěje i jiný druh pohybu typu kolo, plavání, lezení, učit se třeba bruslit. Prospěje jim i sem tam nějaká kultura a vědět, že svět není jen ta jejich malá vesnička. Prospěje jim i jiný kontakt s lidmi tam venku mimo školu. Není to asi úplně nutné pokud mají dostatek pohybu doma a dostatek socializace aspoň v té škole. Ale že by to lidi dělali z lenosti si nemyslím. Spíš to dospělí potřebují, nabíjí je to a v určité míře je to součást „výchovy“.
Já třeba chci vést děti k pohybu a nechci, aby za vrchol kultury považovali něco typu Brutus revival.
S širšími obzory se podle mě zvyšuje i tolerance člověka.

Ne, to co jsem psala se netyka mych deti ( krome doby, kdy mi tatinek jmirak na rakovinu s metastazema v kostech a 3-4 mesice jsme se o nej starali a zazila jsě to, ze dcera v druhe tride plakala, ze ona mohla zase jen rict, ze byla u babicku… delala jsem na 6 hodin do prace k tomu malou ani ne 3 letou doma, jezdila oo 3-4 dnech 100km sem tam… atd) mam to s detmi stejne jedeme oboji, zazitku a vyletu, dovolenych maji az az… (ale take od deti a od znamych vim jak moc tehle deti je, kdy na to rodice vetsiinou nemaji, aby nekde porad s detmi byli…) ale proste se nehroutim z toho, ldyz jsou nebo byly nemocne a musely jsme byt dva vikendy doma, nebroutila jsem se z Covidu a toho, ze mam se svymi detmi travit cas nebo ze nemame 2 mesice komercni aktivity:)…Vadi mi proste to materialni mysleni a hlavne to povysovani vlastni zabavy na praci nebo tvareni se, ze jsem neco vic a jak pisu, vychazim z realne zkusenosti s temi lidmi…
Navic nemam rada extemy, nicem…

Ale nejpodstatnejsi tady, ze „otravuje“ zivot svym detem a misto sebereflexe dela soatne z nich, jsou to male deti a naprosto vyhovujici pro ne je delat na pisku babovicky, lezt po strimech, litqt na zahrade, hrat si s panenkama a autama,… nepotrebuji a ani nechteji, aby je nekdo porad nekde vlacel… proto jsou „vysiraci“…ale ocividne si to maminka nemini priznat

Příspěvek upraven 05.06.23 v 14:11

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5696
5.6.23 13:41

No, tady je méně rozhodně více. Možná by ty děti v tomto věku raději byly s kamarády na vesnici, nebo na zahradě. Nevím, co ty matky pudí myslet si, že čtyřleté dítě bude ze všeho nejraději poznávat svět. Na to budou mít času dost, když jim dáš dobrý základ jak se chovat a vyznávat správné hodnoty třeba i jen z vesnice, nebo z vedlejšího města, tak se neboj, že by časem neprojevily zájem poznávat svět. Třeba naše nejstarší dcera. Vyrostla na vesnici, nějaké výlety, sem tam moře a nyní? Má svoje zájmy, kterým se věnuje velmi, velmi nadšeně, jezdí sama kam ji napadne a žije si prakticky od 16 let svůj život, byť pořád studentka. Zkrátka, netlačit na pilu, aktivity prokládat volnou zábavou a hotovo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5696
5.6.23 13:47
@mamadvou píše:
To jsou hrozně extrémní názory. Jsou rodiče kteří nikam děti nevezmou a doma jen sedí s cigárem, vše je obtěžuje, včetně domácích prací a věčně jsou unavení. Pak třeba ti, co je baví hlavně pečovat o domov. Znám i akčňáky, co často něco podnikají i makají doma. Nebo ti rozlítaní no. Nejhorší model je sedící kouřící čučící do mobilu - to si může rodič namlouvat jak chce, jak se dítě rozvíjí nudou, ale ve skutečnosti dítě tohle bude pak brát jako normální náplň času.

Toto já v tom příspěvku ale nečtu. Je tam o tom, že se rodiče snaží zaplnit dětem každou volnou chvilku (výlety, kroužky, komerční zážitky…) a pokud nějaký rodič netráví čas neustále po výletech, u moře, v horách na lyžích a nevím kde s dětmi, tak je nějaký podřadný. Toto je i norma ve škole, ptát se, kdo kde byl a když Pepíček řekne, že jen u babičky, tak aby ho celá třída litovala. Já si naopak myslím, že tam, kde je rodina na pohodu, tak tam vyrůstají zdravě sebevědomé a pohodové děti. Samozřejmě nemluvíme o extrémech, kde se jen sedí, pije a kouří, ale o normálních rodinách, které jsou akční přiměřeně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2033
5.6.23 13:51

Ja jsem narozená v 80.letech. S rodiči jsme často podnikali vše možné. Často chata. Tam mě to kolem těch 8 až 10 let už nebavilo. Ale jezdili jsme i po výletech. Jako puberťák jsem prudila taky. Hrozně. Bylo to prostě tak nějak z principu. Ale vím, že vždy po výletě jsem musela uznat, že to bylo pěkné. Jinak v jistém věku byla moje představa ideální soboty sezení před TV. Zpětně to samozřejmě považuji za ztrátu času. :oops: :oops:

Moje děti jsou zatím malé (5 a 2) a neprotestují proti výletům. Snažíme se je lákat na věci, co je baví, hledání pokladu, táborák, zvířátka v zoo, koupání. Samozřejmě neoceni zážitky typu krásný výhled nebo zajímavá prohlídka hradu s historickým výkladem. Je mi jasné, že ta starší brzy začne taky prudit, víceméně asi v okamžiku, jak začne mít stálé kamarádky. Pak uvidíme, snad se nám podaří něco vymyslet jak děti zaujmout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5696
5.6.23 13:56
@Anonymní píše:
Hehe, přesně tohle jsem čekala. :lol: Takže jinak. Oni prostě vysíraj všude. Doma je po hodině nuudaa, nikam nejezdíme, s kamarády akorát vzpouzí o obrazovky a sladkosti - občas proč ne, ale nevidím důvod, proč by mělo dítě trávit každé odpoledne před počítačem. :roll: Jakýkoliv návrh na zábavu je trapný a nudný…Takže než se takhle placatit doma, brala jsem to tak, že to cizí prostředí je aspoň nějak obohacuje (a mě také). A ne, fakt to není tak, že jedu jedině podle sebe a chudinky dětičky. Chudinky jsou podle mě ty, co drepi celé dny u bytovky se špinavým míčem a nikdo o ně ani kolo neopře. Takže se tu evidentně nic nového nedozvím. Tak nic, zkusila jsem to. :mavam:

No vysírají všude, protože jim nejspíš nedáš chvilku pokoj. Nevím, co koho pudí pořád se někam kodrcat a mít nějaký organizovaný program. Tak je nech být a pozoruj co se bude dít, ať si pozvou kamarády domů, uvidíš, jak se zabaví, budou si s něčím hrát, nebo hrát na něco, však u toho nemusí mít nutně mobil s youtubem. A navíc, ani ten youtube není primárně špatně. Vše chce zdravou míru - organizované aktivity s rodičem či nějakým vedoucím, flákání se, samostatné hraní si dle svého (naučí se kreativitě a zabavit se, to je úplně nejvíc!!!). Na vesnici se snad dítě ani nemůže nudit. Od toho jsou to děti, aby si vymyslely zábavu s málem. A taky by mohly třeba pomáhat doma, nevím, co vše dělají, ale že prudí není jejich vina, ale Tvoje, to si piš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pitaya1
5.6.23 14:28
@Zabatko píše:
No, tady je méně rozhodně více. Možná by ty děti v tomto věku raději byly s kamarády na vesnici, nebo na zahradě. Nevím, co ty matky pudí myslet si, že čtyřleté dítě bude ze všeho nejraději poznávat svět. Na to budou mít času dost, když jim dáš dobrý základ jak se chovat a vyznávat správné hodnoty třeba i jen z vesnice, nebo z vedlejšího města, tak se neboj, že by časem neprojevily zájem poznávat svět. Třeba naše nejstarší dcera. Vyrostla na vesnici, nějaké výlety, sem tam moře a nyní? Má svoje zájmy, kterým se věnuje velmi, velmi nadšeně, jezdí sama kam ji napadne a žije si prakticky od 16 let svůj život, byť pořád studentka. Zkrátka, netlačit na pilu, aktivity prokládat volnou zábavou a hotovo.

Tak asi musí jezdit sama, protože vy jste ji to dostatečně neposkytli. Nepřijde ti to smutný? :think: Já v to.hle věku ráda cestovala i s rodiči, protože naštěstí mi poskytovali to, po čem jsem toužila a nemusela jsem díky tomu cestovat sama. Jo a i čtyřleté dítě může chtít poznávat svět, když ho k tomu vedou rodiče od malinka ;)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.6.23 20:11
@pet p píše:
Proč reaguješ většinou jenom na příspěvky, kdy se ti to snaží někdo „nandat“? Jako nejsi tak trochu vysírací?
To sis z této diskuze nic jiného neodnesla? Podle mě tu zaznělo pár zajímavých tipů, uklidnění apod.

Asi primárně proto, že kvuli neškodné radě jsem si tu vyslechla, jak týrám děti, jsem líná a neschopná a podobné parády. Jako přijde vám normální někomu do diskuze o aktivitách s dětmi psát, že je týrá a je totálně neschopný? 8o jako odnesla jsem si asi to, že mám vydržet a časem to přejde. Protože samozřejmě nevláčím čtyřleté dítě po výstupech na osmitisícovky a historických prohlídkách. :roll: Děláme vše s ohledem na ně samozřejmě. Opékáme, chodíme s kamarády po okolí, zoo, sporty, cesty Vlakem třeba i jen na zmrzlinu a jiné hřiště. Semtam větší dovolená typu chata s přáteli a jejich dětmi v horách nebo zahraničí. :nevim: Problém je v tom, co popisují někteří, kteří takové dítě evidentně zažili. Je úplně jedno, jestli jsou s kamarády u nás na zahradě nebo kdekoliv jinde - prudí a prudí. Že by si sedli k pískovišti nebo si prostě hráli, to se prakticky neděje. Před kamarády se ještě předvádějí, uráží a rvou, takže to je jak banda opic. :roll: Kamkoliv jdeme nebo třeba opekame - jednoho to nébávíí, druhý to nechce jist, pak moc zima, chce dělat něco jiného, má hlad…No idylka prostě. Když vyloženě vysvětlím - chtěli jste opekat, nanoste dřevo, můžete přikládat, užijeme si oheň, můžeme zpívat atd…tak stejně jsou akorát otrávení. Hlavně ten starší strhne mladšího. To fakt na dobré náladě nepřidá.

• Citovat
  • Upravit
1486
5.6.23 21:20

Podívej děti potřebují stejně kamarády socializaci i doma na zahradě i tu babičku.. moc je podle mě tahas a to děti fakt nebaví holt sis pořídila děti tak se jim musíš přizpůsobit jsou fakt hodně malé a hlavně ti jasně dávají najevo ze je to nebaví..tak si na dva tři roky gepni na zadek a buď s nimi na zahradě a u babičky ono tě to nezabije a k tomu moři se jednou za rok budou aspoň těšit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
445
6.6.23 09:06
@Zabatko píše:
Toto já v tom příspěvku ale nečtu. Je tam o tom, že se rodiče snaží zaplnit dětem každou volnou chvilku (výlety, kroužky, komerční zážitky…) a pokud nějaký rodič netráví čas neustále po výletech, u moře, v horách na lyžích a nevím kde s dětmi, tak je nějaký podřadný. Toto je i norma ve škole, ptát se, kdo kde byl a když Pepíček řekne, že jen u babičky, tak aby ho celá třída litovala. Já si naopak myslím, že tam, kde je rodina na pohodu, tak tam vyrůstají zdravě sebevědomé a pohodové děti. Samozřejmě nemluvíme o extrémech, kde se jen sedí, pije a kouří, ale o normálních rodinách, které jsou akční přiměřeně.

Tak pokud takto vyrůstají zdravé sebevědomé děti, tak jim pak bude jedno, co si kdo myslí, hlavně, že jim se u babičky líbí.
Ale s tou aktivitou na zahradě na vesnici to obecně nebude tak žhavé, ostatně statistiky říkají, že vesnické děti jsou na tom pohybově hůře než děti z města a je jich víc obézních.
Ne každý má zahradu 5000m2 s bazénem, lezacíma stromama apod.
No a právě od lidí, co jen sedí a kouří nejčastěji slyším argument, že děti přece se zabaví samy a je to pro ně to nejlepší. Ale oni s dětma primárně nic dělat nechtějí. Proto jsem to zmínila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78489
6.6.23 09:10
@Al35 píše:
Podívej děti potřebují stejně kamarády socializaci i doma na zahradě i tu babičku.. moc je podle mě tahas a to děti fakt nebaví holt sis pořídila děti tak se jim musíš přizpůsobit jsou fakt hodně malé a hlavně ti jasně dávají najevo ze je to nebaví..tak si na dva tři roky gepni na zadek a buď s nimi na zahradě a u babičky ono tě to nezabije a k tomu moři se jednou za rok budou aspoň těšit

a co když žádnou zahradu a babičku nemají? :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14018
6.6.23 09:39
@stinga píše:
a co když žádnou zahradu a babičku nemají? :mrgreen: :mrgreen:

Nebo co když babička nemá zájem o vnoučata? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107636
6.6.23 09:39
@Pidulka1991 píše:
Nebo co když babička nemá zájem o vnoučata? :think:

no… to je pak průšvih :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1486
6.6.23 14:51

@stinga tak snad s nimi chodíš ven na hřiště u baráku ne? Na blbou otázku blbá odpověď

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí