Vysírací děti, jak na ně?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
33005
3.6.23 23:29
@lenka4723 píše:
Vy nepracujete? Kde berete tolik času na skvělé zážitky a akce? Závidím (v dobrém)

Tak ono se dá udělat i třeba jen z blbe podvečerní procházky po praci super zážitek, když třeba na podzim rostou houby. Nebo když děti vezmeš v rámci města na pumptrack nebo do kočičí kavárny. :nevim:
Nemusíš vymetat akva a zábavní parky…
A pak je to o prioritách. Někdo o víkendech suruje domácnost nebo zahradníci, jiný si raději tu zeleninu koupi a domácnost až tak nerěeší a vyrazí raději na výlet. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1826
3.6.23 23:29

Tady je to videt, cast uzivatelek predstava akcniho vikendu skoro az desi ci odpuzuje, cast si zase nedokaze predstavit pasivni odpocinek. Podle me mame tohle nastaveni uz v zakladni vybave a pracovat se s tim da jen castecne.

Ja mela stesti hned dvakrat a narodily se mi dve tryskomysi, co by neco podnikaly porad a ze vseho jsou nadseny a rozzareny. Tatinka o vikendu aspon jeden den nechavame doma, aby se dobil po svem, ten je z nas nekdy unaveny, jen to planovani posloucha :mrgreen:

Urcite bych neprestavala v tom, ukazovat jim moznosti a pomahat jim najit neco, co je bude tesit. Na stridacku s tim, ze bych je nechala doma a vyrazila s nekym, koho bavi to, co me. Protoze si to taky zaslouzis, odpocinout si po svem. No a preju, at je to jen obdobi, co prejde. Jako, co bych ja za to jako mala holka dala!! Nasim se casto nechtelo vubec nic a muj volny cas byla zahrada nebo hriste. Co jsme podnikli za cele me detstvi, je par mesicu zivota mych deti :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.6.23 23:34
@lenka4723 píše:
Vy nepracujete? Kde berete tolik času na skvělé zážitky a akce? Závidím (v dobrém)

Pracuji na půl úvazku, tj. děti mám vyzvednuté mezi 13:00 a 13:30. Kroužky máme 3× týdně, po kroužcích je ještě do večera čas, tak jsme venku, pokud má čas nějaký kamarád, tak s kamarády, pokud ne, tak něco jiného - většinou jen hřiště nebo nějaká kratší aktivita, co se dá stihnout (ale tento týden třeba i bazén po kroužku). 2 dny v týdnu máme celé odpoledne volné a děti si můžou vybrat, co chtějí dělat - bazén, kino, minigolf, všelijaká hřiště, výlet na Petřín lanovkou, teď jsme byli třeba na Žižkovskem vysílači, dopravní hřiště, jízda na kole, různá hřiště s vodními prvky, když je ošklivě, tak muzeum, nějaké akvárium, Medúzárium, planetárium a tak, nebo i hernička… ale tohle samozrejmě ne každý den, ale tak 1×-2× v týdnu nějakou větší aktivitu máme - teď převážně tedy venku. V létě častěji. Když je hezky, musí to být většinou venku. Žijeme v Praze, tady se dá skoro každý den dělat něco jiného. Pokud může někdo z kamarádů, jdeme raději jen normálně na hřiště s kamarády, ale ti mají také kroužky, tak ne vždy se časově s někým vůbec sejdeme.

A ne, nemyslím si, že se moje děti mají lépe než ty, které hrají ten fotbal na plácku. Fotbal na plácku s kamarády je podle mě ten nejlepší program pro dítě. Ale co má člověk dělat, když ti kamarádi jsou celý den někde na kroužcích, nebo v družině (kde tedy syn být nechce)… Tak holt vymyslíme vlastní program.

• Citovat
  • Upravit
486
3.6.23 23:36
@Svistice píše:
Tak ono se dá udělat i třeba jen z blbe podvečerní procházky po praci super zážitek, když třeba na podzim rostou houby. Nebo když děti vezmeš v rámci města na pumptrack nebo do kočičí kavárny. :nevim:
A pak je to o prioritách. Někdo o víkendech suruje domácnost nebo zahradníci, jiný si raději tu zeleninu koupi a domácnost až tak nerěeší a vyrazí raději na výlet. :nevim:

Mě se to už vůbec netýká, protože mám děti velké.
Jen se divím, kde lidi berou tolik energie mít každý den po 8 hodinách práce zajímavý a nestereotypní život.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.6.23 23:39
@Svistice píše:
A pak je to o prioritách. Někdo o víkendech suruje domácnost nebo zahradníci, jiný si raději tu zeleninu koupi a domácnost až tak nerěeší a vyrazí raději na výlet. :nevim:

Jj, třeba jdeme i na ty houby, nebo ten pumptrack, to jsi mi připomněla, tam už se zase dlouho chystáme, takže mám program na zítra, super! Díky!

A kočičí kavárna? Wtf? To jsem vůbec netušila, že existuje, píšu si na seznam (vedu si seznam, mám tam už asi 100 věcí, co bych ráda navštívila v okolí :-D)

Nemáš ještě nějaký tip? :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.6.23 23:41

@Svistice ty jo, a ta Kočičí kavárna je jen 4 minuty chůze od Orloje, kam chci kluky taky vzít :-D tak díky!!!

• Citovat
  • Upravit
2561
3.6.23 23:44
@lenka4723 píše:
Jen se divím, kde lidi berou tolik energie mít každý den po 8 hodinách práce zajímavý a nestereotypní život.

Taky se bojim, že chcípnu, až nastoupim do práce.. fakt doufam, že si to sedne všechno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.6.23 23:48
@lenka4723 píše:
Jen se divím, kde lidi berou tolik energie mít každý den po 8 hodinách práce zajímavý a nestereotypní život.

Nejsem v práci 8 hodin. Když jsem měla fulltime, byla jsem ráda, že žiju a že se o víkendu trochu zregeneruji.

• Citovat
  • Upravit
120
3.6.23 23:50
@Anonymní píše:
Máme 3 děti ve věku 7, 4 a 1. Jsme poměrně akční, já s dětmi stále něco podnikám, na větší dovolené se přidává i manžel. Přiznám se, že to dělám asi z velké části kvůli sobě. O domácnost se starám, ale nedokážu si představit trávit 3/4 života jenom u plotny a na zahradě. Prostě potřebuju návštěvovat nová místa, chodit na různé akce, cestovat, sportovat atd. Tak nějak žiju v domnění, že to dá mnohem víc i dětem, než jen sedět doma, vyhnat je na zahradu nebo se stejným kámošem to stejné furt dokola. Vlastně je to pro mě jeden z hlavních cílů výchovy, ukázat jim svět, učit je chovat se v různých situacích a místech. A ne jen škola, domov, babička. Problém je v tom, že starší dva kousky se prostě narodily jako vysírací typy. Kdykoliv kamkoliv jdeme, je jedno jestli do školy nebo k moři, prostě do zblbnutí chtějí co nemají a dokážou tim otrávit celý den - pořád dokolečka hlad, žízeň, horko, zima, nuudaa, chtějí jinam. Místo aby našli cokoliv na zábavu nebo byli rádi, že jsou tam kde jsou, jenom prudí. :zed: Po letošní dovolené (byli jsme už v květnu) jsem prohlásila, že to bylo poslední cestování a už se s nimi nehnu z vesnice. Úplně mě to dorazilo, jak jsou otravní. :zed: Přitom se jim člověk celodenně věnuje, zábav mají plno, ale holt nejde všechno, co si zamanou. :nevim: Já ale nechci léto proválet doma! Nevím, jak s nimi vyjít, aby se vlk nažral a koza zůstala celá. Řešíte někdo podobné situace? :think:

A deti mas dve starsi holky, kluky, nebo parecek? Ono taky jestli jsou jineho pohlavi, tak vymyslet jim program, aby se zabavili oba je tezke. Kluci jsou spis na sport a pocitace, holky zase na ruzne tvoreni, vyrabeni… maji treba nejake krouzky? Tam se muzou vyradit a ty budes mit volno na prcka a i pro sebe. Mas to asi narocny se tremi detmi a byt jen doma bych taky nedokazala. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1826
3.6.23 23:51
@lenka4723 píše:

kazdy nema stejny nastaveni, nekdo prave kvuli beznemu stereotypu tu zmenu a akci potrebuje, aby se nezblaznil. nekdo jiny si zase potrebuje odpocinout s knizkou nebo u televize - hlavni vyzva je to sladeni se s blizkymi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.6.23 23:57
@lenka4723 píše:

A já se zas divím, jak tohle může někdo dopustit. Tohle jsem totiž v dětství zažila já. Matka byla samoživitelka, znala jsem jen „počkej, jsem unavená nebo je to drahý“. I na blbém hřišti 3 minuty chůze od bytu jsem byla asi 2× v životě. Takže nevidím důvod, proč by se po 8 hodinách práce nedalo vyrazit na procházku, na brusle, s kamarády na hřiště nebo něco podobného. :nevim: jsou lidi, co dokážou tohle skloubit i s 12 směnami, to už je na obdiv. 8 hodin přece je třetina dne, to není na smrtelnou únavu. 8o

• Citovat
  • Upravit
12885
3.6.23 23:57

Jela bych někam sama, jsou dost velké aby je tatínek například na víkend zvládl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.6.23 00:01
@Anonymní píše:
A já se zas divím, jak tohle může někdo dopustit. Tohle jsem totiž v dětství zažila já. Matka byla samoživitelka, znala jsem jen „počkej, jsem unavená nebo je to drahý“. I na blbém hřišti 3 minuty chůze od bytu jsem byla asi 2× v životě. Takže nevidím důvod, proč by se po 8 hodinách práce nedalo vyrazit na procházku, na brusle, s kamarády na hřiště nebo něco podobného. :nevim: jsou lidi, co dokážou tohle skloubit i s 12 směnami, to už je na obdiv. 8 hodin přece je třetina dne, to není na smrtelnou únavu. 8o

No, ale to přeci není 8 h. Ráno, než vypravis a dovedeš děti do školy/školky je to hodina a půl. Pak půl hodiny do práce. 8 hodin práce. Půl hodiny domů. To je už 10 a půl hodiny. Vaření večeře, večeře a ukládání dětí tak hodina a půl. To už jsi na 12 hodinách. 8 hodin spánku. Jsi na 20 hodinách. Takže na nějaké činnosti včetně vlastního mytí vlasů, ukoly, úklidu bytu etc. a volný čas ti zbývají všehovšudy 4 hodiny denně.

Jako podle mě by aktivní život s fulltime zaměstnáním prostě slučitelný nebyl.

Příspěvek upraven 04.06.23 v 00:01

• Citovat
  • Upravit
3118
4.6.23 00:01

Ja jsem odmala nesnasela vylety a mam to do ted. Takze ditkam se nedivim. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pitaya1
4.6.23 00:02

Nemůže být problém i v tom, že jak jsou 2, tak se v tom otráveném módu doplňují a předhánějí? Co někdy vytáhnout ven jen jednoho a druhého nechat s nejmladším dítětem a tatínkem? :think:
Jinak tě chápu, taky bych doma nevydržel. Naštěstí kluk je povahou po mně a užívá si to.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML