Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Tak upřesňuji - přesné údaje z dnešního dne od pediatra z 1,5roční kontroly jsou 93cm a 14,2kg. Prý ale vše ok. Poměr váha výška v normě, jen k věku je to dost. Prý malý obřík. Ale náš!!!! ![]()
jenom koukám-
![]()
Nikolka v 18měs.-84cm a 13,8kg jak tak koukám tuto váhu maj děti nad 90cm.
![]()
Ale nemáme žádné špíčky jen pevnou postavu.
Doktorka nám nic neříká, je spokjená jak prospíváme. ![]()
Teď ve 20měs. už přez 15kg máme určitě!!!!!!!
![]()
Ahoj, reaguji na téma váha a výška 2 letého dítěte. Můj syn má právě 2 roky a měří 90cm a váží 14,5kg. Myslím, že je to v pořádku, protože už od malička je větší než ostatní ( i když ne o moc).
ahoj, jen pro srovnání, můj starší syn měl ve 2 letech 95cm a 13kg a můj mladší syn měl 91cm a 12kg
Ve 2 letech 93 cm a 15 kg - slečna, náš mladík vypadá, že bude ještě větší.
Tak jak tak koukám, tak jsme fakt obříci!
Ale zase jste mě uklidnili, že jsme váhově spíš níž. Bála jsem se, jestli nejsme přeci jen při těle - nevypadáme, ale když má náš Myšák v 18ti měsících víc cm, než většina dětí ve 2 letech a přitom i o 0,5-1kg míň, tak je to super! ![]()
Tak jsem nakoukla do diskuze o váze 2letých dětiček a mám v této souvislosti takový malý poddotaz. Vedly jsme s kamarádkou debatu kolik děti asi tak přiberou mezi 2.3 rokem, měla totiž strach, že její chlapeček málo přibírá, tak jsem ji uklidňovala, že v tomto věku už to tak rychle nejde. Ale nejśem si samo jistá, tak jestli si někdo pamatujete o kolik tak dětičky za ten rok přibraly, tak sem s tím. Dík. P.
Ahoj, tak nas Filipek bude mit dva roky za mesic a meri 96 cm a vazi necelych 16 kg. Pravda ale je, ze je vetsi nez jeho vrstevnici. Kdyz se narodil meril 54 cm a vazil 3900 g, takze v podstate zctyrnasobil vahu, coz je v poradku. Pritom na svou vysku je to hubenour. Deti ale nejde srovnavat, kazde je jine. Kamaradcina holcicka bude mit za chvilku tri roky, vazi 12 kg, je o hlavu mensi nez Filipek a je to velka sikulka ![]()
Ahoj,Janině budou v lednu 2 roky a teď měří 93 cm a váží 15 kg.
Velikost má 92-98.Ahoj Janula
Ahoj,Eliška bude mít v lednu taky dva roky a odhadem má 10 kg a 85 cm.
Ahoj,
já měřím 165 cm, manžel 178 cm. Dcera měla ve dvou letech 84 cm a 9,9 kg. Teď ve dvou letech a 9 měsících má 94 cm a 12,5 kg. Jinak syn měl v 8 měsících 76 cm a 9,5 kg
Páček Erika
Anulka píše:
Ahoj,
naše Eli měla ve třech letech to co výše uváděné děti ve dvou t.j. 94cm a 14,5 kg. A v 1,5 roce 80 cm a 11,8 kg. Manžel má 178cm a já 165cm, hodně záleží na výšce rodičů , máme vysoké sousedy a jejich malá (4.měs. má přes 60cm. Taksi z toho nelamte hlavu ,myslím že to lékaři hlídají.
Pěkný večer
Nám budou teď 2 roky a také máme 10kg a 83cm-Já mám 45 kg po porodu né a né nabrat a 158cm a manžel má 83kg a 170cm…
Niki má ve dvou letech 17kg a měří 102cm. Velikost 104
manžel má 2m 120kg a já 180cm