Výškový rozdíl – je výška u žen důležitá?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6701
15.6.20 09:17
@sarusa4 píše:
Tak tohle jsem poznala tak možná na základce. To jsem byla takové hubené dlouhé bidlo s rovnátky :mrgreen:. Ale na střední už o mě zájem byl, a to jsem superžirafa 186 cm 8)Na VŠ už jsem měla zájemců rozhodně víc než moje „normálně“ vysoké nebo menší kamarádky. A to menší i větší kluky a pány. Jednou se mi stalo, že se kluk se mnou rozešel, protože byl o trochu menší. Dost často o tom mluvil. Pak ho to dodatečně mrzelo, když už si mě našel manžel. :P Manžel má 197cm. Takže pro mě ok. :mavam: :mavam:

Možná jsem to napsala zbytečně moc tvrdě, ono to taky nezaznívá dnes a denně, spíš prostě když jednou za čas po X pivech někde v hospodě začnou přetřásat tohle téma, tak z toho toto vyplyne. :nevim: Že jsem ještě neslyšela „preferuju vysoké, malou holku bych nechtěl“.
Ale jasně, že hodně dělá prostě celkový dojem, kterého výška je jen jedna část. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
15.6.20 09:32
@Anonymní píše:
Ahoj, chtela bych vase nazory. Merim neco malo pres 150 cm a vyslechla jsem si dost narazek at uz dobrych nebo otravnych. Poznala jsem jednoho chlapa pres badoo (ja vim…uz tam nejdu :D ) zdal se fajn, ale jakmile dosla rec na vysku, tak napsal, ze nema rad kratinozky, hobity atd atd… :roll:. Mela jsem predtim jen jednoho partnera nekolik let a nevadilo mu to. A tak se ptam, je vazne vyska tak dulezita? O kolik cm je vas muz vyssi? Pokud tu je nekdo stejne malej, berete svou vysku jako + nebo -?

tohle je hrozně individuální. My máme s mužem výškový rozdíl asi 25cm (on je vyšší), ale já jsem na ženu výškový průměr. Muž mi s úsměvem vyčítá, že jak se ke mě roky zohýbá, má kulatá záda. Ale znám pár, kde on má skoro dva metry a ona něco přes 150cm a jsou manželé řadu let. Žena s takto malou výškou může mít různý typ postavy. Může působit podsaditě, nebo naopak křehce…Záleží na celkové konstituci. A myslím si, že u chlapů to taky hraje roli…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elenloth
15.6.20 09:48
@yocheved píše:
Já moc nechápu, v čem to může člověka limitovat? :think: Teda pokud nechceš být basketbalistka, nebo naopak já s mou výškou baletka :mrgreen:. Ale tam je zas pravděpodobnost, že takové věci člověk vzhledem ke své fyziognomii vůbec neděla 😂

No třeba jsem chtěla být letuška. Smůla.
Mnohem častěji špatně dosáhnu do horních polic -doma, v obchodě a tak, chybí ty 2-3 cm. Mám kratší krok, kratší rozpětí rukou, nižší dosah. Každou chvíli je situace, kdy mi chybí pár cm, abych někam dosáhla. Konfekční oblečení mi nesedí, kalhoty musím zkracovat, sukně mají nelichotivou délku. Teď už je to dobré, nabídka se rozšířila, ale dřív to byl fakt problem. U některých aut je potíž správně seštelovat sezení, abych viděla.
No a ty prsa. Podprsenky jen ve speciálce, stojí majlant, plavky též. Na košile můžu rovnou zapomenout, saka musím mít upravované. I blbý laboratorní plášť byl problém. Dříve nebyly dostupné kvalitní sportovní podprsenky, tělocvik peklo. Když cvičím jogu, tak ty prsa prostě v některých pozicích překáží. Blbě se s tím kojí.
Jo a jednou jsem málem neprolezla průrvou při „neoficiální“ prohlídce jeskyní :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Elenloth
15.6.20 10:17

@yocheved Ale zase abych to jen nehanila. Docela dobře se dalo seznamovat - „Mohl byste mi prosím podat… pomoci dát kufr nahoru…“
A o chlapy nouze taky nebyla. :oops:

• Citovat
  • Upravit
15.6.20 10:35

Zakladatelko, pokud bys měla ráda jízdu na motorce, napiš na moto seznamku a uvidíš jak se o tebe motorkáři poperou :hug: Já jsem taky prcek, a někdy jsem už alergická na větu, vy jste taková droboučká. Ale bejt malá má taky svoje výhody. Manžel má o 20 cm víc a pro mě je to tak akorát, vyššího bych nechtěla. Můj bratr má 190, a když spolu mluvíme, bolí mě tak akorát za krkem, jak musím čučet nahoru. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
15.6.20 10:48
@yocheved píše:
Já moc nechápu, v čem to může člověka limitovat? :think: Teda pokud nechceš být basketbalistka, nebo naopak já s mou výškou baletka :mrgreen:. Ale tam je zas pravděpodobnost, že takové věci člověk vzhledem ke své fyziognomii vůbec neděla 😂

tak zrovna velká prsa jsou pro sport dost limitující…Vím o tom své. Při běhání vláčím na hrudi třeba o tři, čtyři kila navíc…To už poznáš…Ale zmenšovat si je nebudu, to zas ne :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
16.6.20 09:12
@yocheved píše:

mne se třeba přes velka prsa blbe beha. I přes kvalitni sportovni podprsenky zn. Panache. Proste nesnasim behani, takove dobihani tramvaje, to je za trest. Nastesti uz jsem ve veku a nastaveni, ze nevadi - tak ujede a pojede jina… :* :palec:

• Citovat
  • Upravit
Hanka1
16.6.20 09:14
@Elenloth píše:
@yocheved Ale zase abych to jen nehanila. Docela dobře se dalo seznamovat - „Mohl byste mi prosím podat… pomoci dát kufr nahoru…“
A o chlapy nouze taky nebyla. :oops:

Jo jo, ja i ted prosim chlapy v Globusu, když nemuzu do hornich polic dosáhnout pro kafe Lavazza a Segafredo, nechapu, ze to strkaji tak vysoko. A oslovuju zamerne vysoke české chlapy, pac zamestnanci z Ukrajiny jsou mrnavi a neochotni.

• Citovat
  • Upravit
Elenloth
16.6.20 09:26

@Hanka1 Jo, a další věc jsou dvě řady ramínek v obchodě nad sebou. Dosáhnu na oblečení, ale ne na ramínko, abych ho sundala. Dřív bývaly takové tyče s hákem, tak jsem si pomohla. Ale dnes je často jediná prodavačka za kasou a co pak, když jsem tam třeba sama nebo mezi zákaznicemi není žádná vysoká. :think:

• Citovat
  • Upravit
1148
16.6.20 09:39

@Elenloth jojo to znam :roll: a tuhle jsem byla v Bille a chtela mrazenou cinskou zeleninu, ale proste jsem nahoru nedosahla a nikde nikdo, takze smolik :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14250
16.6.20 11:38
@pe-terka píše:
tak zrovna velká prsa jsou pro sport dost limitující…Vím o tom své. Při běhání vláčím na hrudi třeba o tři, čtyři kila navíc…To už poznáš…Ale zmenšovat si je nebudu, to zas ne :P

Tak to verim, mala prsa mi pri sportu vyhovuji :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
16.6.20 13:02
@_.Emilyyy píše:
Tak to verim, mala prsa mi pri sportu vyhovuji :lol:

no je to jednoznačná výhoda, mezi vrcholovými sportovkyněmi těch prsatých moc nebude.
Ale mimo sport zas nemám důvod si stěžovat :mrgreen: Vždycky je něco za něco, no…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
16.6.20 17:58
@pe-terka píše:
no je to jednoznačná výhoda, mezi vrcholovými sportovkyněmi těch prsatých moc nebude.
Ale mimo sport zas nemám důvod si stěžovat :mrgreen: Vždycky je něco za něco, no…

Tak, mozna proto ja tak miluju zimni sporty jako sjezdovky, brusle a bezky :P

• Citovat
  • Upravit
847
16.6.20 18:12
@divine woman píše:
Jo, je. My žirafy potřebujeme chlapy nad 180. Vy trpaslice si rozeberte zbytek.
:mrgreen: :mrgreen: Kolik mají žirafy? Mám 170 a připadám si taky prťavá, ale chlap mi říká, že nejsem malá. A to má 185. Žirafám závidím, kdyby aspoň 177, ale příroda štědrá nebyla :pocitac:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14250
16.6.20 18:12
@pe-terka
Ma to i vyhody urcite :kytka:
@Hanka1 píše:
Tak, mozna proto ja tak miluju zimni sporty jako sjezdovky, brusle a bezky :P

Taky miluji, hlavne lyzovani :).
Ale zahraju si i ten beach voleyball, zabeham si na bežícím páse a tak :lol:

• načítám...