Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já mám 160 cm, manžel 187
Vtipné je, že jsem mívala nápadníky kolem 170 a byli uražení, že mi připadají malí. Taky mám ráda vysoké chlapy (aspoň 180) pro ten ochranitelský pocit a manžel si o mě akorát pěkně opře bradu, když se obejmeme vestoje. Ale myslím, že kdybych se zamilovala, byla by mi výška jedno (pokud by teda nebyl menší než já, to se mi už taky stalo). Ještě pochopím, když někdo nechce partnera/partnerku s nadváhou, ale s výškou asi člověk těžko něco nadělá. Má jistě právo odmítnout, ale ne se vysmívat. Já jsem z rodiny trpaslíků (největší z žen je sestra se 165 cm
), táta se 175 cm je u nás obr. Jinak můj manžel výšku u partnerek nikdy neřešil (což se ale nedivím, protože vyšší žena než on se najde jen výjimečně).
@lilith1 píše:
Mně se třeba moc líbí vysocí chlapi, sama mám 172, no a mám bohužel sestupnou tendenci, první kluk byl vysoký skoro 190 ale nynější přítel má s bídou 176 ale neva, když je alespoň o něco vyšší.. znám hodně případů vysokých kluků co mají holky prtata, právě že jsem myslela, že se jim líbí více než vyšší ženské..
Tak ženy jsou v průměru menší, na výšku i třeba slabší kosti, svaly atd. Takže k ženě vysoké 172 cm by odpovídal asi muž vysoký 183-185 cm. Pokud beru, že průměrná výška žen je nějakých 168 cm, tak tu je něco přes průměr, 4 cm, možná ne celé. Tomu by odpovídalo muž taky pár cm nad průměr, od 4-5 cm. U nynějšího partnera to je paradox - ona je menší, ale jako žena je nadprůměrně vysoká (ne o moc, ale zas ne o jeden cm), on je sice větší, ale jako muž podprůměrně vysoký (já se svými 178 cm jsem kdysi býval přesně na průměru, ovšem mladší generace je vyšší, takže nyní to je už 180 cm). Já ale principiálně nevidím problém, aby ona byla vyšší. I pokud bude středně silné postavy, tj. váhově pak oba nastejno. Jako větší problém tady vidím, co jsem už asi zde zmínil. Prostě větší žena je větší všude. Ani to neberu jak tak zásadní problém, ale jsou tu určité nevýhody. Pokud se ti dva milují, tak to je dle mě podstatnější.
@akavi píše:
Na druhou stranu aby někdo vypruzoval, že si jeho syn bere někoho menšíhoCo jí je do toho? Pokud je holka hodná a jemu vyhovuje, tak to je příklad toho, ze některé snachy, i kdyby byly pozlacené, tak si tchyně vždycky něco najde
Ale ne, tak to zas nebylo, ona si spíš povzdechla, má zkušenosti jako žena dost vysoká, co má menšího manžela. Synovi nic nerozmlouvala, myslím že se snachou je spokojená, ale přišlo jí asi líto těch vysokých holek, které tímto přišly o partnera vhodné velikosti.
Pro mě je při výběru partnera důležitá. A to jak výška, tak celková mohutnost, měl by být tak nějak větší než já. Je to pro mě i přitažlivé. Měřím ale 178 cm, takže výběr mám určitě užší, než kdybych měla tak 170 cm nebo méně.
Naopak už se mi stalo, že jsem se líbila menším mužům (výška i celkově postava) a těm moje výška, ani třeba pár kilo navíc nevadilo. Mě to ale prostě přišlo divné.
Mít malá prsa je strašně fajn a jsem za ně ráda ![]()
Jsem malá, měla jsem vztahy s různě vysokými a je mi to úplně fuk, kolik chlap měří. Míň než já teda neměl žádný, ale potkala jsem chlapy menší než já, kteří se mi moc líbili ![]()
Kámoš skoro 2 m zásadně vyhledával holky 150 - 160. Prý se tak srovná do průměru.
@Peggy54 píše:
My s muzem mame rozdil cca 5cm. Mela jsem chlapa, co byl stejne vysoky jak ja, a nesmela jsem nosit podpatky, protoze ho to urazelotak byl poslan do obehu. Jinak muj strejda ma 203cm, teta 152 jemu to nevadi, ale vypada to na fotkach divne a cely zivot poslouchaji narazky a kecy. Sama za sebe si nedovedu predstavit, aby byl chlap mensi nez ja, takovy ten orchanitelsky pocit mam rada.
Muzu se zeptat, jak vyska vyvolava ochranitelsky pocit? Je vysoky clovek nejak odolnejsi proti kulkám?
@Anonymní píše:
Ahoj, chtela bych vase nazory. Merim neco malo pres 150 cm a vyslechla jsem si dost narazek at uz dobrych nebo otravnych. Poznala jsem jednoho chlapa pres badoo (ja vim…uz tam nejdu) zdal se fajn, ale jakmile dosla rec na vysku, tak napsal, ze nema rad kratinozky, hobity atd atd…
. Mela jsem predtim jen jednoho partnera nekolik let a nevadilo mu to. A tak se ptam, je vazne vyska tak dulezita? O kolik cm je vas muz vyssi? Pokud tu je nekdo stejne malej, berete svou vysku jako + nebo -?
Je to blb. Male zeny jsou hezke. Pokud tedy z male vysky nema komplex. Jednu takovou jsem znal a sama o sobe rikala, ze je hobbit a porad to rozebirala. To bylo odpuzujici.
Vyska u zeny je maximalne problem u tech nad 190 cm, kdyz zaroven pozaduje vyssiho muze.
Ahoj, za mě ten chlap z Tinderu je absolutní duševní chudák. On sám je jistě dokonalý!! Dál od takových!!
Já mám 153 cm a randím s chlapem, co má lehce přes 190 cm. Má mě rád takovou, jaká jsem a já zase jeho. O výšce to fakt není, důležité přeci je, jaký je člověk uvnitř. A v posteli to ztratí. Je mi úplně jedno, že možná vypadáme komicky – já po různých životních útrapách (je mi 41) našla normálního chlapa, se kterým jsem šťastná a nic jiného neřeším.
@zabka1980 píše:
Ahoj, za mě ten chlap z Tinderu je absolutní duševní chudák. On sám je jistě dokonalý!! Dál od takových!!
Já mám 153 cm a randím s chlapem, co má lehce přes 190 cm. Má mě rád takovou, jaká jsem a já zase jeho. O výšce to fakt není, důležité přeci je, jaký je člověk uvnitř. A v posteli to ztratí. Je mi úplně jedno, že možná vypadáme komicky – já po různých životních útrapách (je mi 41) našla normálního chlapa, se kterým jsem šťastná a nic jiného neřeším.
Vzdyt je to sexy😁 Ja merim 153cm a mam 50 kg, muj milenec meri 190 cm a 130kg (svalnata postava) a je to pro mne i pro nej strasne sexy
Velky chlapi si vetsinou vybiraji drobnejsi zensky ![]()
@Anonymní píše: Více
No určitě já mám těžké komplexy pouhých 175