Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Chtěla bych se zeptat co to znamená
Erytrocyty zvýšený (5.23). Mcv snížený (79.8). Mch snížený (24.9).
Mchc snížený (312) mmpv zvýšený (13.44).
@Kristýna027 píše:
Chtěla bych se zeptat co to znamená
Erytrocyty zvýšený (5.23). Mcv snížený (79.8). Mch snížený (24.9).
Mchc snížený (312) mmpv zvýšený (13.44).
A hemoglobin? Předpokládám, že nízký. Je to pak mikrocytarni anémie. Obvykle z nedostatku zeleza ( nizly prijem, spatne vstrebavani nebo vysoke ztraty krvacenim, i slrytym), někdy chronické zánětlivé onemocnění, výjimečně dědičná porucha.
Nechci zakládat nové téma, je jich tady dost. Zeptám se tedy zde, jde mi o výsledek B_MO+EO+BA, prosím, vysvětlí mi někdo o co se jedná? A je tato hodnota špatná? ![]()
@Anonymní píše:
Nechci zakládat nové téma, je jich tady dost. Zeptám se tedy zde, jde mi o výsledek B_MO+EO+BA, prosím, vysvětlí mi někdo o co se jedná? A je tato hodnota špatná?
Jé, tak to jsem ještě v reálu neviděla
Součet monocyty, eosinofily a basofily. Vždycky jsem si myslela, že třípopulační diferenciál háže dohromady neutrofily + eosinofily + basofily a je zvlášť monocyt a lymfocyt. Takle dohodmady jsem to ještě neviděla. Nějaká bizardní laboratoř. ![]()
@Lama Lama píše:
Jé, tak to jsem ještě v reálu neviděla![]()
Součet monocyty, eosinofily a basofily. Vždycky jsem si myslela, že třípopulační diferenciál háže dohromady neutrofily + eosinofily + basofily a je zvlášť monocyt a lymfocyt. Takle dohodmady jsem to ještě neviděla. Nějaká bizardní laboratoř.
Tak to alespoň vysvětluje, proč se nemůžu ničeho dogooglit.
Vůbec se v tom nevyznám
mělo by mě tam něco znepokojovat?
@Anonymní píše:
Tak to alespoň vysvětluje, proč se nemůžu ničeho dogooglit.Vůbec se v tom nevyznám
mělo by mě tam něco znepokojovat?
Ne. Mě by znepokojovala ta loboratoř jako taková ![]()