Výsledky krve

6.7.23 15:50

Výsledky krve prosím

Chtěla bych se zeptat co to znamená
Erytrocyty zvýšený (5.23). Mcv snížený (79.8). Mch snížený (24.9).
Mchc snížený (312) mmpv zvýšený (13.44).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
81500
6.7.23 16:45
@Kristýna027 píše:
Chtěla bych se zeptat co to znamená
Erytrocyty zvýšený (5.23). Mcv snížený (79.8). Mch snížený (24.9).
Mchc snížený (312) mmpv zvýšený (13.44).

A hemoglobin? Předpokládám, že nízký. Je to pak mikrocytarni anémie. Obvykle z nedostatku zeleza ( nizly prijem, spatne vstrebavani nebo vysoke ztraty krvacenim, i slrytym), někdy chronické zánětlivé onemocnění, výjimečně dědičná porucha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.7.23 16:07

Co to znamená?

Nechci zakládat nové téma, je jich tady dost. Zeptám se tedy zde, jde mi o výsledek B_MO+EO+BA, prosím, vysvětlí mi někdo o co se jedná? A je tato hodnota špatná? :think:

• Citovat
  • Upravit
81500
25.7.23 16:23
@Anonymní píše:
Nechci zakládat nové téma, je jich tady dost. Zeptám se tedy zde, jde mi o výsledek B_MO+EO+BA, prosím, vysvětlí mi někdo o co se jedná? A je tato hodnota špatná? :think:

Jé, tak to jsem ještě v reálu neviděla :lol: :mrgreen: Součet monocyty, eosinofily a basofily. Vždycky jsem si myslela, že třípopulační diferenciál háže dohromady neutrofily + eosinofily + basofily a je zvlášť monocyt a lymfocyt. Takle dohodmady jsem to ještě neviděla. Nějaká bizardní laboratoř. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.7.23 16:48
@Lama Lama píše:
Jé, tak to jsem ještě v reálu neviděla :lol: :mrgreen: Součet monocyty, eosinofily a basofily. Vždycky jsem si myslela, že třípopulační diferenciál háže dohromady neutrofily + eosinofily + basofily a je zvlášť monocyt a lymfocyt. Takle dohodmady jsem to ještě neviděla. Nějaká bizardní laboratoř. :lol:

Tak to alespoň vysvětluje, proč se nemůžu ničeho dogooglit. :lol: Vůbec se v tom nevyznám :oops: mělo by mě tam něco znepokojovat?

• Citovat
  • Upravit
81500
25.7.23 16:52
@Anonymní píše:
Tak to alespoň vysvětluje, proč se nemůžu ničeho dogooglit. :lol: Vůbec se v tom nevyznám :oops: mělo by mě tam něco znepokojovat?

Ne. Mě by znepokojovala ta loboratoř jako taková :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast