Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Jeremi píše:
gymnázium Holešov 37 bodů (tam tedy poslední má z testů 40 bodů, ale zase měl méně za vysvědčení než ten s 37 body za testy)
jestli dobře koukám, tak poslední přijatý má 33 bodů - 24 za češtinu a 9 za matiku (jsem se musela přesvědčit, jestlis náááhodou nekoukla na 4G, tam ty výsledky bývají slabší).
@79jana píše:
@saginaTo si delas srandu! To ta skola nema min. hranici?
já nevím, já se na ni proklikla až z této diskuze… ale zjevně ne ![]()
ale víš co, mě dělala holka přijímačky loni, na odbornou školu. její obor mají některé školy jako doplňkový, protože se dá napasovat prakticky na cokoli (ekologie a životní prostředí - přispůsobíš ho zdrávce, zemědělce, průmyslovce, ekonomce…) a tehdy mě překvapilo, že z matiky měla v oboru percentil 100, i když jsem bodový výsledek za žádnou slávu nepovažovala. a tak jsem projížděla některé školy s jejím oborem, jestli to nějak špatně nepochopila. a co mě překvapilo na těch školách - ekonomické lyceum, tedy přípravka na vejšku ekonomického směru - a přijatý byl i uchazeč se 3 body za matiku
no, i tak to na středních chodí ![]()
@79jana píše:
@saginaTo si delas srandu! To ta skola nema min. hranici?
Nemá. Vloni nakonec na odvolání vzali i dítě, které to napsalo na 13 bodů z češtiny a 8 z matematiky. Ale to holt jsou místa, kde to jdou děti jen tak zkusit prakticky bez přípravy. Na základkách jsou to jedničkáři a samotné studium pak zvládnou celkem bez problémů.
@79jana píše:
A my stale na zverejneni vysledku cekame
Uz víte aspoň jednu školu? Pražské gymply už výsledky většinou zveřejnily (kromě “našeho”, kam ale stejně nechce
).
@Inge to vis, ze nevime ![]()
Na jaky cekate? Jestli to nejsou ty same ![]()
@79jana píše:
@Inge to vis, ze nevimeNa jaky cekate? Jestli to nejsou ty same
Myslím, ze ne. Náš je na západním břehu Vltavy.
@Inge tak to si mi moc nenapovedela.
My cekame na Ceskolipskou a Litomerickou. Na Litomerickou chodi od letosniho roku na 8g starsi dcera a je tam moc spokojena, tak uvidime, jestli se dostane i ta mladsi. To cekani me nebavi ![]()
@79jana píše:
@Inge tak to si mi moc nenapovedela.My cekame na Ceskolipskou a Litomerickou. Na Litomerickou chodi od letosniho roku na 8g starsi dcera a je tam moc spokojena, tak uvidime, jestli se dostane i ta mladsi. To cekani me nebavi
Tak snad se rano dočkáte, to čekání nezávidím. Syn je na preferovaný gympl přijat, to víme od včerejška. Vysledek na tom druhem je mi celkem jedno, zapisovy lístek už máme dokonce vyplněný
.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.