Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den,
jdu do prenatalu na 1 screening. Budu čerstvě ve 13.tydnu, byla jsem seznámena akorát s tím že budu platit 1800kc. Tak se chci zeptat co mám tedy čekat, nevím k jakému lékaři jdeme.
@Kamikaczi píše:
Dobrý den,
jdu do prenatalu na 1 screening. Budu čerstvě ve 13.tydnu, byla jsem seznámena akorát s tím že budu platit 1800kc. Tak se chci zeptat co mám tedy čekat, nevím k jakému lékaři jdeme.
Já byla na jaře a platila jsem teda 1500 Kč, i když na ceníku (včetně recepce) mají 1 800 Kč
A co víc k tomu napsat? Vezmi sebou klidně partnera, kolikrát se tam sejde celá rodina
je možné, že i když jsi objednaná na čas, tak budeš několik desítek minut čekat, bohužel je to ovlivněno "nespoluprací mimin na UZ
". Napřed si tě sestřička zavolá vedle do ordinace, předáš jí průkazku, vyptá se tě na různé údaje, zdravotní stav, pak vezme krev na NT+ (já si ještě připlácela krev na preeklampsii, myslím, že je to dost důležité a doporučuji každému, za ty peníze to stojí!), dá ti lísteček s webovou stránkou a tvým heslem k registraci kam přijdou výsledky celkového NT+, pak si zase na chvíli sedneš do čekárny a pak si tě lékař zavolá na UZ, to trvá cca 10 minut - prohlédne vše co potřebuje, změří, pokud bude dobře vidět pohlaví, tak ti ho nastíní, vytiskne fotku a hotovo. Pokud jdeš na vyšetření v dopoledních hodinách, tak výsledky se na webu objeví ještě ten večer (bývá to až po 19h, spíše po 21h
), pokud jdeš odpoledne, tak ti výsledky dojdou až večer další den, pokud jsou ok, pokud ne, tak ti volají a řeknou co dál. Já mám zkušenosti s lékaři - Mudr. Vlašín (TOP lékař), Mudr. Franc a Mudr. Beneš. Kdyby tě ještě něco zajímalo, tak se ptej, z určitých důvodu jsem tam bývala dost často.
@korn123
Ahoj já jdu příští čtvrtek na 16.hodinu. Celková částka teda i s tou preeklampsii?
Prý to proplácí pojišťovna já mám teda VZP pojišťovnu.
@Kamikaczi Taky jsem byla tak nějak okolo 16h a výsledky byly až další den večer. Cenu za preeklampsii mají v ceníku, tak jukni. Už je to doba a nepamatuji si to z hlavy. Jojo, dají ti účtenky. Jednu na NT+, druhou na preeklampsii, ať to máš zvlášť. A ty si NT+ pak můžeš nechat proplatit u pojišťovny v rámci toho balíčku pro těhotné.
@korn123
Zatím ti děkuji a když bych si na něco vzpomněla ozvu se.
@Kamikaczi Klidně napiš
i do SZ. Je dobré se ještě ten den objednat i na 2.screening, zvlášť pokud by jsi chtěla výhradně k Vlašínovi, ten to má narváno.
@korn123
Ahoj mám takový menší dotaz. Ten screening v prvním trimestru byl zevnitř nebo zvenku?
@Kamikaczi píše:
@korn123
Ahoj mám takový menší dotaz. Ten screening v prvním trimestru byl zevnitř nebo zvenku?
Přes břicho.
@korn123
A když ti řekly to pohlaví tak to tak bylo až do porodu nebo to odhadly špatně?
@Kamikaczi U syna se lékař trefil, ale při 1.screeningu to neřekl na 100%, jen nastínil a že nám to na dalším screeningu potvrdí. Teď nám bylo řečeno, že asi holka, plodovka holku potvrdila.
@korn123
Jj no já se zeptam a kdyžtak mi to pak řekne můj gynekolog.
Díky
Při prvním screeningu jsem byla u Mudr. Vlašína a je to fakt borec. Rovnou mě objednali na druhy screening, dali mi termín a čas rovnou s přihlašovacími údaji a nemusela jsem se o nic starat. Bohužel na druhém jsem byla u paní doktorky (myslím) Benešové? Teď si nejsem jistá, ale byla jsem zklamaná přístupem, byla taková hodně chladná občas až arogantní… prcek se nechtěl ukázat tak mi mačkala a štouchala do břicha a to moc příjemný nebylo. Mrzelo mě, že jsem nešla znovu k Vlašínovi, ale nikdy mi nedali na výběr.
Jinak první jsem platila a ten mi pak proplatila pojistovna na základě dokladu. A u druhého jsem platila jen DVD, i kdyz mi moje paní doktorka rikala, ze budu platit znovu i vyšetření. 🤷🏼♀️
@d.evca11
Já vůbec nevím ke kterému dnes půjdu, nechám se překvapit.