Vysoká škola a věk

Napsat příspěvek
Velikost písma:
hodinarka
10.8.18 15:10

@Sněžení moje chyba, myslela jsem UK jako Univerzita Karlova

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.9.18 19:04

Ahoj, tady jsem zas já, zakladatel. Asi to vypadá tak, že na tom pajdáku opravdu skončím. Jenže bych potřeboval odpověď na praktický dotaz pro život. Jsem sám a všichni kolem mě se začínají ženit, vdávat, když ne to, tak plánovat rodinu, domy, svatby. Tak mě napadá, copak by nějaká holka mohla chtít kluka, který bude ještě ve 28 letech pořád studovat, se všemi omezeními (nebude si moct dovolit vlastní bydlení atd.). Tady ten, v podstatě celibát, je něco, co mě od toho pořád odrazuje. Díky za odpovědi.

• Citovat
  • Upravit
26270
4.9.18 19:10

Tak pokud budeš studovat, tak není nutné se hned ženit ne? A fakt nechápu, o jakém celibátu mluvíš? 8o…hledáš problémy tam, kde nejsou…tak už tu školu konečně dodělej, tuhle kapitolu uzavři a posuň se dál.
Přijde mi atraktivnější 32 letý dostudovaný než 28 letý nedostudovaný. Ale každý to má jinak. :nevim:
A holku si najdeš i po škole. a i to uplatnění na pracovním trhu bys se školou mohl mít lepší, což by mohlo zvyšovat tvou atraktivitu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4071
4.9.18 19:12
@Anonymní píše:
Ahoj, tady jsem zas já, zakladatel. Asi to vypadá tak, že na tom pajdáku opravdu skončím. Jenže bych potřeboval odpověď na praktický dotaz pro život. Jsem sám a všichni kolem mě se začínají ženit, vdávat, když ne to, tak plánovat rodinu, domy, svatby. Tak mě napadá, copak by nějaká holka mohla chtít kluka, který bude ještě ve 28 letech pořád studovat, se všemi omezeními (nebude si moct dovolit vlastní bydlení atd.). Tady ten, v podstatě celibát, je něco, co mě od toho pořád odrazuje. Díky za odpovědi.

Otazka spíš zní, co by ženská dělala s tragédem, ktery je tak zoufalý, ze se ptá, kdo by ho asi tak chtěl, když je mu 28 let a studuje. Chlape, začni pracovat na svym sebevedomi. Užívej si zivota a mrkni na film CHCEŠ ME CHCI TE.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66852
4.9.18 19:13

pokud bydlíš v práglu nebo jiné lokalitě, kde chyběj učitelé, můžeš pracovat při studiu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10141
4.9.18 19:19
@Anonymní píše:

Určitě bych nevzdávala školu! Nevím proč držíš celibát? Najdi si kamarády, kteřá také studují a nebudou to řešit. Proč je špatné mít v 28 kluka, který jde za svým snem? Vždyť pak budeš pracovat a pracovat a pracovat… tak by se měl člověk snažit dělat práci, kterou dělat chce. A na začátku si na mě působil, že chceš peďák :nevim: . Tak se hecni a koukej to dodělat :pankac: . Co vlastně nakonec děláš za specializaci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.9.18 19:21

@meduzza Teď jsem právě na právech, kde mi to nejde, na peďák bych musel přejít, což by znamenalo začít ve 24 letech studovat pět let od znova.

• Citovat
  • Upravit
10141
4.9.18 19:28
@Anonymní píše:
@meduzza Teď jsem právě na právech, kde mi to nejde, na peďák bych musel přejít, což by znamenalo začít ve 24 letech studovat pět let od znova.

Hele mám kolem sebe lidi, kteří studovali dlouho. A víš co? Časem, když máš pak praxi, se tě na věk nikdo neptá, kdy jsi dostudoval. Obzvlášť u toho učitele, budou rádi, že mají mladého učitele s aprobací, kterou hledají. A u toho peďáku můžeš dělat nějakou brigádu třeba doučování. Klidně o prádzninách a tak. Našetříš peníze a holku do kina taky pozveš :). Jaké chceš učit předměty?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9117
4.9.18 19:32

No, já se musím přiznat že by mě to odradilo :oops: Ale já jsem člověk, který už v devatenácti stál na vlastních nohou, takže pro mě tohle prostě už od mých dvacíti let je hodně důležité. Jinak studium samo o sobě mi nevadí, naopak hrozně obdivuji všechny 40 + dálkaře, mému chlapovi je za chvíli třicet a končí VŠ dálkově a já ho samozřejmě podporuju a pokud bude chtít pokračovat dál, tak budu nadšená. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15055
4.9.18 19:36
@Anonymní píše:
@meduzza Teď jsem právě na právech, kde mi to nejde, na peďák bych musel přejít, což by znamenalo začít ve 24 letech studovat pět let od znova.

Jdi studovat dálkově a do toho pracuj :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
4.9.18 19:36
@Anonymní píše:

I při studiu se dnes lze postarat o sebe, pracovat, pořídit si vlastní bydlení, oženit se, … ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.9.18 19:55

Anonym kvůli os. informacím.

Hele, takhle… Je mi 21, jdu do druháku na peďáku (UK) a jsem vcelku spokojená. Nemyslím si, že by všechny holky chtěly dítě v pětadvaceti ;) A rozhodně si holka bude vážit víc někoho, kdo do studia šel později, než někoho, komu studium o pár let později přišlo trapné. Působí to, že si neumíš jít za tím, co chceš (nečetla jsem předchozí diskuzi, možná (a i snad) se pletu), a to každou ženu odradí.
Proč řešíš celibát? :nevim: Proč bys nemohl mít partnerku? Protože by si tě nevážila proto, že jsi začal studovat později? Hloupost. Naopak - co já bych za cílevědomého chlapa, co ví, co chce, dala ;)
A že nebudeš pracovat? Ale kdeže :D Jdu do druháku a mám místo v jazykovce. Netroufnu si na zkušenější, ale začátečníky mám (a není to na úkor jejich vzdělání, vrací se mi i tenhle rok, rodiče i děti jsou spokojení a děti něco umí). S ostatními předměty to bude podobné - učitelů je málo, 3 roky utečou a NMgr studium jde dělat už s prací třeba dálkově.
Jen chtít, chlape :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Ou
24138
4.9.18 19:58

1. studenti souloží i bez hypotéky a zásnub.
2. i dospělí souloží bez toho, aby byli finančně zabezpeční.

Celibát je především v tvé úzkosti a komunikačních obtížích.

Při studiu se dají dělat odborné stáže a pracovat plus mínus v oboru jak junior -speciálně v současné situaci.

Jen si osobně myslím, že tam k tomu všemu máš regulérní deprese, které je potřeba nejprve zaléčit, protože případný neúspěch na další škole způsobený depresí by ti jen přidal.

Především si dej do pořádku psychiku a to za pomoci psychoterapie a nejspíš i vhodné medikace. Fakt to pak půjde daleko snáz. Jak škola, tak práce, tak ženské.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
356
4.9.18 19:59

Ve 24 letech jsi zjistil, že ti to nejde na právech a tak chceš zkusit pedák? Tyhle věčný studenty nechápu. Pokud budeš začínat teď něco nového, tak kombinovane a začni pracovat. Studuju při práci a rodině druhou VŠ a jde to, tak proč by to nešlo i tobě. Abych řekla pravdu, tak tyhle uvzdychany chlapy fakt málokterá holka vyhledává, takže na sobě zapracuj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3823
4.9.18 20:07

VS jsem dodelala ve 30. Prosimte bud v klidu, nechapu co resis

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie