Vysoká škola a věk

Napsat příspěvek
Velikost písma:
849
4.9.18 20:16
@Anonymní píše:
Ahoj, tady jsem zas já, zakladatel. Asi to vypadá tak, že na tom pajdáku opravdu skončím. Jenže bych potřeboval odpověď na praktický dotaz pro život. Jsem sám a všichni kolem mě se začínají ženit, vdávat, když ne to, tak plánovat rodinu, domy, svatby. Tak mě napadá, copak by nějaká holka mohla chtít kluka, který bude ještě ve 28 letech pořád studovat, se všemi omezeními (nebude si moct dovolit vlastní bydlení atd.). Tady ten, v podstatě celibát, je něco, co mě od toho pořád odrazuje. Díky za odpovědi.

Asi to bude znít blbě, ale mě osobně by spíš než tvůj věk při studiu odradilo to, že chceš učit. Nevím, jestli máš představu, kolem jaké částky se pohybují platy učitelů, ale rodina by se z toho živila těžko :? Když už pedak, tak bych se snažila poohlédnout po nějaké jiné práci, kterou bys mohl s pedakem dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.9.18 20:22

A nemůžeš studovat dálkově? Já začala studovat v 28, nejdřív druhou střední, pak vysokou, při tom jsem doplatila hypotéku, podruhé se vdala, máme 2 děti .. jako nevidím v tom problém, skloubit normální život se studiem. Občas je to trochu náročnější, to ano, ale všechno jde, když se chce.

• Citovat
  • Upravit
135
4.9.18 20:26

Nečetla jsem tedy celou diskuzi…Ale nechápu, co řešíš. Studuj pokud mozno kombinovaně a do toho pracuj. Pokud kombinovane není možno, bude to s práci obtížnější, ale jistě budeš schopen se sám slušně uživit. Pokud budeš chtít. Jaký pak celibát. Sama jsem učitelka a několik kolegů studuje - dokonce i teprve bakaláře. Učitelů je nedostatek, většinou není problém přijmout studenta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3274
4.9.18 20:38

Snad to nebude znít podivně, ale máš výhodu v tom, že jsi kluk. kluci si většinou nabrknou někoho mladšího, takže i když ti bude třicet, najdeš si mladou kočenu, třeba 25 let, čerstvě vystudovaná, která taky bude chtít jít ještě na rok dva do práce než se stane maminou, no a třetím rokem se můžeš ženit a plodit :-D být já ve tvé kůži, novou školu už bych nestudovala(pokud by nebyl jen gympl), max nějaký tříletý obor. Připadala bych si že už to mimčo nějak nestíhám :-D Pajdák je teda taky tak na 5 let, že? a co třeba aspoň nějaký tříletý obor na bakaláře?..a jestli nemáš jen gympl, jako já, tak se taky uplatníš..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
181
4.9.18 20:50

Takze jsi studoval pajdak, nedodelal, prihlasil ses na prava, ktery te taky nebavi a ve 28 letech chces znovu zacit od nuly studovat pajdak? Promin, tohle by me odradilo, pusobi to tak, ze nevis co chces a neumis dotahnout veci do konce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15503
4.9.18 21:09
@Anonymní píše:
Ahoj, tady jsem zas já, zakladatel. Asi to vypadá tak, že na tom pajdáku opravdu skončím. Jenže bych potřeboval odpověď na praktický dotaz pro život. Jsem sám a všichni kolem mě se začínají ženit, vdávat, když ne to, tak plánovat rodinu, domy, svatby. Tak mě napadá, copak by nějaká holka mohla chtít kluka, který bude ještě ve 28 letech pořád studovat, se všemi omezeními (nebude si moct dovolit vlastní bydlení atd.). Tady ten, v podstatě celibát, je něco, co mě od toho pořád odrazuje. Díky za odpovědi.

Nefňukej a nelituj se,pokud se do tebe nějaká holka zamiluje,bude tě chtít ať jsi student nebo pracuješ… Nevím proč držíš celibát,proč ke škole nepracuješ,to tě budou živit rodiče až do 28let? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.9.18 22:38

Díky všem za názory. Omlouvám se, že jsem tak dlouho nenapsal, ale vypadl mi internet. Celibát jsem samozřejmě myslel jenom manželství, partnerství atd ne přímo sex. I když je pravda, že mám s navazováním známostí potíže, protože mám problém na sobě vidět klady (pokud tedy nějaké mám), takže nějak netuším, co by se na mě komu mohlo líbit. Ke škole jsem nepracoval, protože jsem měl něco našetřeno z dřívějších brigád a jsem velmi skromný ( v podstatě mi stačí něco kolem 1000 měsíčně).

@Luucy Pajdák jsem nedodělal proto, protože jsem si zvolil špatný obor, chtěl jsem to napravit, jenže jsem k tomu potřeboval novou přihlášku s tím, že ztratím jeden rok, což není taková hrůza a při té příležitosti jsem si dal přihlášku na práva, kam jsem se dostal taky. I když jsem tvrdě prosazoval pajdák, tak jsem se nakonec nechal svým okolím víceméně ukecat, abych šel na práva, protože „práva se přece neodmítají a nebudeš vědět co s prachama“ (ale dávám to za vinu především sám sobě, měl jsem si trvat na svém). Po prvním roce jsem pochopil, že to nebude nic pro mě, jenže už jsem kvůli tomu ztracenému roku nechtěl měnit školu, tak jsem se snažil, jenže už to prostě takhle dál nejde. Ten obor skutečně není nic pro mě, narozdíl od pajdáku mě nebaví, nerozumím mu. Možná, že neumím dotahovat věci do konce, ale pokud umíš v životě udělat všechno správně, tak máš můj obdiv.

• Citovat
  • Upravit
1222
5.9.18 00:01
@Mialina píše:
Asi to bude znít blbě, ale mě osobně by spíš než tvůj věk při studiu odradilo to, že chceš učit. Nevím, jestli máš představu, kolem jaké částky se pohybují platy učitelů, ale rodina by se z toho živila těžko :? Když už pedak, tak bych se snažila poohlédnout po nějaké jiné práci, kterou bys mohl s pedakem dělat.

K překvapení některých se dá dokonce z dvou platů učitelů uživit pětičlenná rodina a dokonce se v létě podívají i na 10 dní k moři a v zimě na pár dní na hory :think: Samozřejmě, popisovaná rodina nejsou začínající pedagogové, nicméně ani tak nedosáhnou na oficiální průměr učitelského platu.
Jenomže ne každý nutně potřebuje třeba 40 000 měsíčně, co by měl jinde :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
849
5.9.18 13:28

@Taka tak to už pak i záleží na jiných okolnostech, např. jak mají dotyční vyřešené bydlení - pořídit si vlastní domek z učitelského platu a ještě poplatit všechno ostatní není jednoduché, pokud třeba nemáš pomoc od rodiny. Nepotřebuji luxus, ale taky nechci přemýšlet o tom, jestli můžu jít a koupit si tuhle bundu,co se mi líbí a nebo nemůžu. Jinak mám pocit, že zrovna ve školství moc platy nerostou ani po X odučených letech. Na to, že musíš mít pět let VŠ, to není hitparáda. Pokud to někomu vyhovuje, tak proč ne, ale osobně bych do školství nešla a partnera - učitele bych nechtěla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2160
5.9.18 19:29
@Mialina píše:
@Taka tak to už pak i záleží na jiných okolnostech, např. jak mají dotyční vyřešené bydlení - pořídit si vlastní domek z učitelského platu a ještě poplatit všechno ostatní není jednoduché, pokud třeba nemáš pomoc od rodiny. Nepotřebuji luxus, ale taky nechci přemýšlet o tom, jestli můžu jít a koupit si tuhle bundu,co se mi líbí a nebo nemůžu. Jinak mám pocit, že zrovna ve školství moc platy nerostou ani po X odučených letech. Na to, že musíš mít pět let VŠ, to není hitparáda. Pokud to někomu vyhovuje, tak proč ne, ale osobně bych do školství nešla a partnera - učitele bych nechtěla.

No vidíš a já blbec si myslel, že lidi se berou z lásky a ne pro prachy. Kdyby byl prodavač, dělník, skladník taky bys ho nechtěla? Máš nastavený nějaký finanční limit, pod který nejsi ochotná jít? A zjišťuješ výši platu do budoucna ještě předtím než tě pozve na první rande a nebo až na něm? Luxus sice nepotřebuješ, ale kdyby nezbylo na hadříky, to by bylo zle co :D Protože všecko co nutně nepotřebuješ je vlastně luxus. Ale když nechceš přemýšlet, jestli si můžeš nebo nemůžeš koupit bundu, která se ti líbí, tak není nic jednoduššího než sama máknout a nežebrat u manžílka, kterej živí celou rodinu :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
849
5.9.18 21:37

@fera21 možná jsem ti šlápla na kuří oko nebo žiješ v romantických filmech. Láska je hezká, ale když musíš každej večer přemýšlet, z čeho zaplatíš nájem nebo z čeho koupíš dětem boty, tak jde láska do kytek. Říkej si tomu jak chceš, ale já bych takhle žít nechtěla. Takže ne, nechtěla bych skladníka, pokud by nebyl ochotný a schopný najít si lepší práci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2160
5.9.18 21:50

@Mialina Ještě jsem neviděl ani skladníka ani učitele, kterej by pod mostem umíral s celou rodinou hlady. Naopak, co si pamatuju, tak všichni učitelé, který jsem za svůj život poznal měli rodinu celkem dobře zabezpečenou. Ovšem jejich manželky holt nebyly zlatokopky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9117
5.9.18 21:57

@Mialina Kde žiješ ty prosímtě? :lol: Já znám těch skladníků dost a absolutní většina si špatně nežije. Ono hlavně záleží kde toho skladníka děláš, z těch mých známých nemá nikdo pod třiadvacet čistého (jen s učňákem). Ano, znám i takové co mají patnáct se vším všudy, ale to jsou lemplové :roll: sama dělám administrativu právě ve skladu a už se v oboru pár let pohybuju :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2160
6.9.18 11:19

V tom bude asi ten problém, že pro slečnu je třiadvacet čistyho málo :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
849
6.9.18 19:37

@fera21 Nejsem zlatokopka. A že se mi 23 tisíc zdá pro rodinu málo? Ano, zdá. Pokud se dají dohromady dva takové platy, tak to ještě jde (ale i tak) . Ale nechtěla bych, aby chlap domu přinesl 23 čistého a já byla např. na mateřské někde ani ne sedmi tisícema. Zaplatíš jídlo, elektřinu, benzin, drogerii, hypotéku, která může být třeba deset tisíc, pokud chceš malý domek. A další věci. A co ti zbyde? Co můžeš dopřát svým dětem? Pomoci rodičům v důchode? Udělat si radost třeba těma hadříkama, o kterých jsi tak opovržlivě psal předtím? Takže opakuji, že bych takhle žít nechtěla, nestydím se za to a jako zlatokopka si nepřijdu. Tím končím svou účast na diskuzi. Btw: třeba se mýlím, ale možná, že by ses mohl také poohlédnout po lepší práci, aby tě pak podobné příspěvky tak nerozhodily a nemusel jsi na někoho hned útočit :) :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze