Vysoká škola a věk
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Mialina Holka z mého pohledu zlatokopka jsi. Líbit se ti to nemusí, ale je to tak. Mimochodem já nejsem ani chlap ani skladník a stejně se mi tvoje kalkulování hnusí. Opovrhovat učitelama nebo skladníkama kvůli výši platu, představ si že jsem kdysi s učitelem byla a vzhlížela jsem k němu. Ale to ty stejně nepochopíš, protože máš hodnoty někde úplně jinde. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mialina Děvče, ty víš o životě houby. Jsou lidi, co vydělávají ještě míň a taky mají děti a hypotéky. Ono není moc velký umění ušetřit ze sedmdesáti tisíc měsíčně, umění je právě ušetřit z těch třiceti. A jsou lidi, kteří to dokážou. Prostě se musí přizpůsobit a uskromnit, což ty bys ale nedokázala, takže jsi pro život naprosto nepoužitelná
Co chceš dopřávat svým dětem? Na malou hračku jednou za čas nebo nějakej výlet se dá ušetřit i z mála. Pomoci rodičům v důchodě? Na co? Od toho snad mají důchod, pokud jim na jejich živobytí nestačí, tak budou muset snížit svůj životní standard. Neznám žádnýho důchodce, kterej by se nechal živit od dcery na mateřské s hypotékou na krku. Hadříky? Tak buď chci rodinu a hypotéku nebo každej rok novou garderóbu. To, že bys skladníka nebo učitele nechtěla, můžeš být naprosto klidná, takovej by si o tebe ani kolo neopřel. O můj plat neměj péči. Bohatě mi postačuje a klidně bude postačovat i mé případné rodině. I když pro tebe bych byl socka, nicméně od tebe by to nebyla urážka, ale pochvala ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak já hodím trošku do mlýna:
Studuju pajďák, je mi 36 a čekáme 6. miminko - takže se dá… ale - studovat pajdu, jde jen kombinovaně - ne dálkově a to ještě jen nějaké obory (bc. jsem studovala kombinovanou formou a bylo to fajn a v pohodě, mgr. studuji denní na individuál a je to peklo - potřebuješ od spolužáků výpisky, neslyšíš přednášky… nejsou skripta…).
Já být tebou, tak se kousnu a ty práva dodělám, alepoň nějaká VŠ a můžeš jít pracovat, takový státní zaměstnanec jako právník je moc potřeba a shání se (a vyjsou vstříc na další studium, a pak můžeš jít učit)a něco máš hotového, přece to nezahodíš, už jsi se dal na vojnu - třeba špatné rozhodnutí… tak pracuj, taky jsem byla v situaci, kdy jsem to chtěla vzdát, ale kousla jsem se a najednou to šlo. Za chvilku půjdeš na pajdu a dostaneš se do úplně stejné situace a k tomu ještě platit školné… nakonec to vzdáš a nemáš nic!!! Takových už bylo. Nehledě k tomu, že pokud uděláš práva, můžeš si udělat jen ped. minimum a učit na nějaké střední, nebo udělat jen navazující magisterské v oboru jakým chceš a jsi plně aprobovaný… taky se dají jen dodělat aprobace… možností je spousta jen chtít a pracovat na tom.
Budu ošklivá: ale ty se normálně vzdáváš, protože je to snažší. Postav se k tomu jako chlap a vyhraješ.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Tak já hodím trošku do mlýna:
Studuju pajďák, je mi 36 a čekáme 6. miminko - takže se dá… ale - studovat pajdu, jde jen kombinovaně - ne dálkověa to ještě jen nějaké obory (bc. jsem studovala kombinovanou formou a bylo to fajn a v pohodě, mgr. studuji denní na individuál a je to peklo - potřebuješ od spolužáků výpisky, neslyšíš přednášky… nejsou skripta…).Já být tebou, tak se kousnu a ty práva dodělám, alepoň nějaká VŠ a můžeš jít pracovat, takový státní zaměstnanec jako právník je moc potřeba a shání se (a vyjsou vstříc na další studium, a pak můžeš jít učit)a něco máš hotového, přece to nezahodíš, už jsi se dal na vojnu - třeba špatné rozhodnutí… tak pracuj, taky jsem byla v situaci, kdy jsem to chtěla vzdát, ale kousla jsem se a najednou to šlo. Za chvilku půjdeš na pajdu a dostaneš se do úplně stejné situace a k tomu ještě platit školné… nakonec to vzdáš a nemáš nic!!! Takových už bylo. Nehledě k tomu, že pokud uděláš práva, můžeš si udělat jen ped. minimum a učit na nějaké střední, nebo udělat jen navazující magisterské v oboru jakým chceš a jsi plně aprobovaný… taky se dají jen dodělat aprobace… možností je spousta jen chtít a pracovat na tom.
Budu ošklivá: ale ty se normálně vzdáváš, protože je to snažší. Postav se k tomu jako chlap a vyhraješ.
Ahoj a jaký je teda rozdíl mezi dálkovým a kombinovaným studiem? Díky
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Serpentini nikde jsem tu ani náznakem nepsala, že někým opovrhuju,to sis vybájila sama. Učitele beru jako lidi, jejichž plat neodpovídá jejich vzdělání a často ani ne práci. Máme jich pár v rodině, takže to vím. A znovu : NECHTĚLA BYCH TO. Ano, hodnoty máme evidentně jinde. A nepřijdu si kvůli tomu horší ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@fera21 píše:
@Mialina Děvče, ty víš o životě houby. Jsou lidi, co vydělávají ještě míň a taky mají děti a hypotéky. Ono není moc velký umění ušetřit ze sedmdesáti tisíc měsíčně, umění je právě ušetřit z těch třiceti. A jsou lidi, kteří to dokážou. Prostě se musí přizpůsobit a uskromnit, což ty bys ale nedokázala, takže jsi pro život naprosto nepoužitelnáCo chceš dopřávat svým dětem? Na malou hračku jednou za čas nebo nějakej výlet se dá ušetřit i z mála. Pomoci rodičům v důchodě? Na co? Od toho snad mají důchod, pokud jim na jejich živobytí nestačí, tak budou muset snížit svůj životní standard. Neznám žádnýho důchodce, kterej by se nechal živit od dcery na mateřské s hypotékou na krku. Hadříky? Tak buď chci rodinu a hypotéku nebo každej rok novou garderóbu. To, že bys skladníka nebo učitele nechtěla, můžeš být naprosto klidná, takovej by si o tebe ani kolo neopřel. O můj plat neměj péči. Bohatě mi postačuje a klidně bude postačovat i mé případné rodině. I když pro tebe bych byl socka, nicméně od tebe by to nebyla urážka, ale pochvala
Tvoji rodiče mají jistě velké štěstí, že tě mají
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Malaga
Dálkové studium, je to tom, že 1× za semestr jedeš do školy a tvý učitelé Ti dají „vědět“, co se máš na zkoušku naučit, kde to seženeš, zadají Ti třeba nějakou seminární práci k tomu a uvidíš je až u zkoušky (přibližně, znám to jen z povídání od kamarádky).
Kombinované je o tom, že jednou týdně - většinou od rána do noci (někdo dva dny po sobě za 14 dní, ap. dost často je to sobota) jsi na přednáškách a případně Ti řeknou, co máš dostudovat a kde… ale hlavně vysvětlí (někdy to moc nejde př. když jsem měla matematiku, tak na integrály měla 8 minut, derivace, matice taky, ale vektory probírala hodinu). A pak jdeš ke zkoušce.
V obou případech po Tobě chtějí stejné penzum vědomostí jako od denních, ale občas jsou na „dálkaře“ hodnější. (př. jedna docentka nám dávala stejné otázky, ale dálkaři měli abcdefg. A kamarádka říkala, že u státnic něco nevěděla a oni byli v pohodě, ale „deňákovi“ to samé dali „vyžrat“ - udělali oba.)
Největší problém je, že na pajděUK máš jen pár oborů,které můžeš dělat kombinovaně (chtěla jsem D-ZSV), výběr byl jen Př,VZ,Ped,ZSV,IV,TIV a dané dvouobory a ještě některé z nich nemají možnost kombinovaného navazMagu. Ale až budu mít Mgr. tak v si můžu dodělat aprobaci na D ale i spoustu dalších.
- Citovat
- Upravit
Díky
, takže dálkové = individuální studijní plán, je to tak?
Nic jako „dálkové“ oficiálně neexistuje a kombinované jsou cca třeba 4 konzultace za semestr + někde i každý semestr povinný týdenní blok praktických cvičení…
Zmátlo mě to, proto jsem to chtěla vysvětlit…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
@meduzza Teď jsem právě na právech, kde mi to nejde, na peďák bych musel přejít, což by znamenalo začít ve 24 letech studovat pět let od znova.
Měla jsem na výšce o 10 let staršího spolužáka. Po střední byl dlouho v zahraničí, sbíral zkušenosti a ke studiu na VŠ se dostal až ke třicítce. Při studiu pracoval, na škole si našel přítelkyni a pozdější manželku, mají dvě děti. Ty se narodily,až mu bylo kolem 40 let, nicméně to není podstatné, prostě si to zařídil časově jinak. Žádný tragéd to není.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mialina Neopovrhuješ, jen bys ho nechtěla mít doma protože pro tebe není dostatečnou kasičkou
No tak to sorry ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Serpentini zajímavý je, že někdo řekne svůj názor, který se neshoduje s tvým a hned máš potřebu útočit ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mialina Koukám na tebe každý útočí
Zajímavý že píšeš na internet svoje názory, když nejsi schopná překousnout když se jiným nelíbí, nejsi přehnaně vztahovačná?
A nepsala jsi předtím že už nebudeš reagovat? Taky zajímavý ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Serpentini jo, to já ráda napíšu svůj názor, já ho totiž dokážu napsat i bez toho, aniž bych urážela ostatní
Kdežto ty děláš čest svému nicku, co? Btw,takový krátký textíček a chybí ti v něm několik čárek, jestlipak poznáš kde, ty administrativní posilo? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
@Malaga
Dálkové studium, je to tom, že 1× za semestr jedeš do školy a tvý učitelé Ti dají „vědět“, co se máš na zkoušku naučit, kde to seženeš, zadají Ti třeba nějakou seminární práci k tomu a uvidíš je až u zkoušky (přibližně, znám to jen z povídání od kamarádky).Kombinované je o tom, že jednou týdně - většinou od rána do noci (někdo dva dny po sobě za 14 dní, ap. dost často je to sobota) jsi na přednáškách a případně Ti řeknou, co máš dostudovat a kde… ale hlavně vysvětlí (někdy to moc nejde př. když jsem měla matematiku, tak na integrály měla 8 minut, derivace, matice taky, ale vektory probírala hodinu). A pak jdeš ke zkoušce.
V obou případech po Tobě chtějí stejné penzum vědomostí jako od denních, ale občas jsou na „dálkaře“ hodnější. (př. jedna docentka nám dávala stejné otázky, ale dálkaři měli abcdefg. A kamarádka říkala, že u státnic něco nevěděla a oni byli v pohodě, ale „deňákovi“ to samé dali „vyžrat“ - udělali oba.)
Největší problém je, že na pajděUK máš jen pár oborů,které můžeš dělat kombinovaně (chtěla jsem D-ZSV), výběr byl jen Př,VZ,Ped,ZSV,IV,TIV a dané dvouobory a ještě některé z nich nemají možnost kombinovaného navazMagu. Ale až budu mít Mgr. tak v si můžu dodělat aprobaci na D ale i spoustu dalších.
Studuji kombi studium (tedy ne peďák) a tenhle semestr mám vypsaných asi 6 víkendů, něco z toho asi ještě vypustím. Jinak podmínky máme stejné jako na denním, někdy naopak přísnější.
Jinak to s tou matematikou je celkem přesné, ale ono to stačí a pořád lepší než nic. Je zbytečné sedět x hodin ve škole, když se to můžu naučit doma za pár hodin.
a hlavně v čas, který se tomu chci a mohu věnovat, dle svého uvážení, chuti a možností ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mialina Takhle píšeš názor aniž bys někoho urážela? Tak ty jsi dobře mimo
Hele, klidně se do mě navážej že dělám v administrativě, když ti to dělá dobře, ráda pomůžu
Mně to neznechutíš, já tu práci dělám ráda, o žádný vedoucí post vážně nestojím, to přenechám kasičkám pro zlatokopky jako jsi ty, děkovat nemusíš ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit