vysoká teplota

Napsat příspěvek
Velikost písma:
37
13.12.05 14:22

Ahoj Pavlas…leky na teplotu se kombinovat mohou…delala jsem na detskem oddeleni a my tam bezne davame Paralen po 6-ti hodinach a Brufika po 8-mi hodinach nezavisle na sobe…vysoka teplota se srazit musi…k tomu samozrejme plati zabaly a koupel ve vlazne vode…s tou mam moc dobrou zkusenost…radeji nakombinovat leky na teplotu,nez aby ditko dostalo febrilni krece…Marketa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
233
10.1.06 08:40

Teplota

Takže teda po 3 hodinách? Třeba v 8.00 paralen čípek, v 11.00 brufen sirup atd,?

U těch čípků Paralen 100 je uvedeno že 1 čípek do 13 kg a pak dva. Takže když má 14 kg tak 2 čípky? Není to moc?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2058
10.1.06 09:31

Tak poradím ještě jednu dobrou věc. Je dobré ochlazovat dítě v podpaží a tříslech, v lékárně jsem si koupila chladící gelový polštářek, ten hodím do mrazámu, pak obalím ručníkem a dám na ta místa. Jelikož tudy protéká krev, ochladí se a postupně chladí i celý organismus.
Nutno podotknout, že jsem před první mateřskou pracovala v dětské nemocnici u mimineček a tak mám rady k nezaplacení. někdy si říkám, že nebýt té praxe, asi bych hodně často tápala. Tak držím pěstičky, aby bylo vše co nejdřív dobré.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1473
10.1.06 10:15
pavlas píše:
Dáši i ostatní: samozřejmě v dávkování poslouchejte své doktory… Já jsem spokojená se svou a vyhovujeme mi její názor… :D

Jinak si nemyslím, že horečka zatěžuje organismus více než kombinace léků. Pokud je horečka, je vidět, že organismus bojuje. Když bojuje s nemocí, vytváří si kvalitnější protilátky než když mu okamžitě pomůžeme lékama na snížení teploty…

Sama jsem měla jako batole horečky okolo 40° a teď je prostě nemívám. A nemocná jsem nebyla už pěkně dlouho.

Přeju hlavně to zdravíčko nám i našim prckům..... :D
 Pavla

Pavli,
Horečka je nespecifická reakce na nemoc a s tvorbou protilátek tudíž nemá moc společného. Určitě je to dobré znamení, že se organismus brání, ale teploty nad 39 organismus zatěžují a hlavně vysilují a to zvlášť takhle malé prcky a je určitě lepší ji snižovat podáváním léků.
Ryšavka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1376
11.1.06 09:29

Ahojky maminy, tak uz tiez bojujeme s prvou horuckou. :-(
Vcera cely den nad 38, spravila som mu kupel v studenej vode. Stale som pripustala studenu s tym, ze mu to zacne vadit a bude chciet ist von. No ale on sa tam hral asi 20 minut ta voda nemala ani 25 stupnov.
Prvy krat za cely den ozil a tvaril sa stastne. Len dufam, ze som to neprehnala, mne ho bolo tak luto vybrat von, ked bol taky stastny.
Na noc sme dali paralen cipok je od 9kg, neviem ci tu vahu uz vobec mame. :-( v noci celkom pohoda, ale po asi 3h bol uplne ladovy nemal ani 36 stupnov. :-( nad ranom zase cez 39. tak zase dostal cipok. Vzdy tu hodinu kym to zaberie tak place a je mu zle, nevie spinkat. :-(
Nastastie mu ten paralen ucinkuje aj viac ako 6h tak nemusim davat nic ine.
Neviete niekto ako to je s tymi kupelmi, ako dlho moze byt v tej vode? aku ma mat teplotu?
Dalej ci mu mam davat cely cipok, ked mu to tak velmi zraza teplotu? Bojim sa aby mu tie prudke zmeny nevyprovokovali febrilne krce :( .
Neviem ani ci mam cakat, alebo s nim ist k dr. vyzera celkom v pohode az na tu teplotu. Ma trocha nadchu, nechce moc jest. Na usi to nevyzera.
Co som pocula je dobre 3 dni cakat, co z toho bude.
Som z toho dost bezradna, aj ked mam toho dost nacitaneho, relalita je ina a mam o neho velky strach :-(
Pred 2 tyzdnami mu zacala choroba, tieklo mu z nosa, ale nemal vobec teplotu. Uz to preslo 4 dni klud a zrazu z nicoho nic teplota.
Prva choroba je prva choroba .
Dakujem vsetkym za radu. Hned sa citim lepsie, ked som sa nikde z toho „vykecala“ :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
657
11.1.06 09:47

Ahoj.

Mě zatím všichni pediatři i na pohotovosti radili léky střídat. Nevím, co bych jinak dělala když měl syn třeba 41,2 a fyzikálním chlazením to spadlo „jen“ na 40 a do další dávky zbývalo 3nebo 4 hodiny…K fyzikálnímu chlazení se mi nejvíc osvědčílo omývání žíňkou nebo sprchování vodou o teplotě asi 36 stupňů…ale zase někteří Dr. nedoporučují dělat fyzikální chlazení v době, kdy očekáváte, že zaberou léky. Prudký pokles teploty by mohl způsobit febrilní křeče. Máme s nimi zkušenost, ale při prudkém vzestupu asi o celé 3 stupně za 20-30min.

Jo a ve škole jsme se učili, že ta zdravá teplota, která se nemá srážet je do 38 stupňů.

CIBULKA

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1428
11.1.06 20:09

Ahoj gothic,

četla jsem, že srážet teplotou by se měla jen opravdu vysoká teplota, ne třeba 38 - jistě poradí někdo zkušenější, já používala obklady ( 39,5 st. C)z octa+vody - namočila ponožky, dala malému, zabalila do ručníku a lehla si s ním. Taky jsem četla, že malý organismus by se neměl chladit celý - koupel asi jo, ale ne zábaly celého těla např. do mokrého prostěradla. Jen nevím, do kolika let :?: se to nesmí dělat. My používali čípky Paralen , obklady ve formě ponožek a naše první nemoc se nám podařila zvládnout :D

Ahoj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
932
11.1.06 21:24

Ahoj Gothic,

tak nám děti onemocněly současně :( . Anička má od včerejška teplotu 37,5 - 37,9, teď večer vystoupala na 38,2. Moje lékařka radí nedávat do 38 nic, i ve Švejcarovi jsem četla, že při teplotě se viry špatně množí, proto je dobré ji hned nesrážet. Ale při horečce nad 38 už moje dr. doporučuje čípky. Na letáku píšou, že se od 7 kg dává 1 čípek, takže já dávám celý - Anička má 8330 g. Jinak v tvém případě bych taky dávala raději zábaly rukou a nohou než celého těla a dr. bych aspoň zavolala a domluvila se s ní - já to tak dělám vždycky.

Tak ať se ti naši prcci brzo uzdraví.

Světlana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1376
11.1.06 23:44

Dakujem vsetkym za reakcie.
Neviem vobec ci to robim dobre :( . Davam ten paralen po 6-7h (jeden cipok). Cez den som cakala, kedy mu to vyskoci nad tych 38, ale ked uz sa to stane, tak trva hodinu kym mu ten paralen zaberie a to on skoro cele premrnci chudatko, tuli sa a je mu zle. Potom to zaberie a zase je v pohode tych 6-7h hra sa, neplace. Nevyzera zeby ho nieco bolelo, vadi mu len ta teplota.
jasne ze nic nepapa, len sa koji (ale to je normalne, to viem).
Znami mi radia kazdy nieco ine.
Niekto mi radi, ze mu ten paralen nemam davat pri nizsej teplote ako 38, a cakat kym vyleti. Niekto zase, ze mu mam aspon 24h davat ten paralen pravidelne a potom postupne skusat predlzovat tie cykly.
Tak fakt neviem. Mam taky pocit, ze keby sa mu to zhorsovalo a bolo to vazne tak mu to neucinkuje tych 6-7h, v noci mu to vydrzalo dokonca 9h. Maximalne co mal tak do 39 nad ranom, ale inak tak okolo 37,5 ked mu nedam paralen tak mu to ide aj na tych 38.
Zase sa kupal vo vlaznejsej vode, ale dala som teplejsiu ako vcera a zase tam bol cely spokojny. Vobec ani nechcel ist von.
K dr. by som aj sla, ale chcem mu dat sancu tie 3 dni co sa zvykne cakat, aby zabojoval.
Skusali sme aj odsavat odavackou na vysavac, ale nic sme nevysali :-(
najhorsie je, ze ma hystericke zachvaty, len zbada teplomer a zachvat, neda sa poriadne zmerat, lebo place tak, ze sa nevie ani nadychnut :-(
dakujem este raz za rady a snad nam deticky vyzdraveju.
Svetlana chudatko mala, nech vam to co najskor prejde. Kiez by to bola len ta 6 choroba, alebo nejaky virus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1376
12.1.06 08:09

Tak nechcem sa radovat predcasne, ale uz je 13h bez paralenu a nema vobec teplotu!!! Neviem co zabralo, jedine co mu davam su tie kvapky z echinacei. Vola sa to Echinacea-hanus pre deti od 6m na akutne a chronicke infekcie dychacich ciest, nadcha, kasel, angina, bronchitida. Je to na podporu imunity a je to cisto prirodny liek. Pisem to sem, kvoli tomu, ze to mozno pomoze aj niekomu inemu :-)
Svetlana, ako je na tom Anicka??Dufam, ze tiez lepsie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
932
12.1.06 20:38

Ahoj Gothic,

bohužel ne, dneska celý den měla opět teplotu - odpoledne už to šlo přes 38, teď večer to bylo 38,6. Jediné, co mě uklidňuje, je, že krásně papá - na oběd snědla 190 g příkrmu, odpoledne asi 150 jogurtu + výživy a navečer 100 frutapury, navíc často vypadá, že ji nic netrápí - např. po obědě lezla jako tryskomyš celým bytem. Nezvrací, průjem nemá, tak snad to bude nějaká banalita. Jen kdyby se už ukázalo jaká! Znáš to, radši bych prodělala deset svých nemocí než jednu Aniččinu.

Jsem moc ráda, že už je Valerikovi lépe.

Světlana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1376
12.1.06 21:04

Ahoj Svetlana, tak to ma mrzi. Snad to aj u vas prejde. Maly cely den bez teploty, uz sme nedavali ani paralen nic. A vyvadza akokeby chcel tie 2 dni dohnat, ide ma z neho porazit :D . Ale som zato rada. :-)
Skuste tiez tu echinaceu, nam asi pomohla ta.
Drzim palce!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
509
13.11.14 11:59

Ahj hoky, obnovuju diskuzi a prosím o radu. Malá (2roky) má od rána 38,6, nic jiného jí není, běhá jako by nic a hraje si. Má hrozně ledové ruce a tělíčko jí hoří a zrychleně dýchá. Zoubky jí nerostou, tak nevím čím by to mohlo být. Rýmu ani kašel nemá. Doktorku tam nemáme, nevím jestli s tímhle jezdit na pohotovost? Dala jsem pandol. Máme 1.takhle vysokou teplotu, tak jsem z toho trochu vyděšená. Děkuju za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí