Vysoké horečky u dítěte

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
24
29.5.20 20:50

Na pohotovosti jsme byly hlavně kvůli tomu ze sebou trasa chvílemi a raději pojedu 5× zbytečně.. A teploty 39.5 u 7 měsíční holčičky mi nepřijdou málo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
29.5.20 20:51

Na pohotovosti jsme byly hlavně kvůli tomu ze sebou trasa chvílemi a raději pojedu 5× zbytečně.. A teploty 39.5 u 7 měsíční holčičky mi nepřijdou málo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.5.20 21:46
@Jana228 píše:
Na pohotovosti jsme byly hlavně kvůli tomu ze sebou trasa chvílemi a raději pojedu 5× zbytečně.. A teploty 39.5 u 7 měsíční holčičky mi nepřijdou málo.

Naše dcera měla to samé. Čtyři dny horečky, pak afty po celé puse. Prý aftozni stomatitida. Je to nakažlivé a hodně nepříjemné. Trvalo 14 dní, než ji to přešlo a mohla normálně jist a fungovat. Léčili jsme jen heřmánkem, studenými nápoji, potirali aloclarem a naredenym kyslicnikem. Byl to ale boj. Takže přeji pevné nervy a malé co nejrychlejší uzdravení.

• Citovat
  • Upravit
34322
29.5.20 22:16
@Jana228 píše:
Na pohotovosti jsme byly hlavně kvůli tomu ze sebou trasa chvílemi a raději pojedu 5× zbytečně.. A teploty 39.5 u 7 měsíční holčičky mi nepřijdou málo.

Já horečky nesrážím, jen když to vyleze k těm 39,5, tak dělám koupele nebo zábaly. A opravdu tyhle teploty jsou u malých dětí normální, třeba na jeden dva dny a pak jsou zase dobré, i takhle z ničeho nic. Tělo prostě s něčím bojuje. Nebo z toho vyleze ta šestá nemoc, neštovice, jednou to byla salmonela. Podle mě je zásadní, že to dítě je pořád relativně v pohodě, pije, povídá si, hraje si. Nebo když jim je blbě, tak prospí den, pak se proberou a ok. Kdyby bylo dítě nějak apatické, malátné, divné, tak je to na doktora, ale dokud se chová normálně nebo spí, tak bych se tolik nebála.
Tělo potřebuje bacily zlikvidovat a horečka k tomu napomáhá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.5.20 06:59
@Lucie_Sx píše:
Já horečky nesrážím, jen když to vyleze k těm 39,5, tak dělám koupele nebo zábaly. A opravdu tyhle teploty jsou u malých dětí normální, třeba na jeden dva dny a pak jsou zase dobré, i takhle z ničeho nic. Tělo prostě s něčím bojuje. Nebo z toho vyleze ta šestá nemoc, neštovice, jednou to byla salmonela. Podle mě je zásadní, že to dítě je pořád relativně v pohodě, pije, povídá si, hraje si. Nebo když jim je blbě, tak prospí den, pak se proberou a ok. Kdyby bylo dítě nějak apatické, malátné, divné, tak je to na doktora, ale dokud se chová normálně nebo spí, tak bych se tolik nebála.
Tělo potřebuje bacily zlikvidovat a horečka k tomu napomáhá.

Horečka by se měla srážet tehdy, kdy její negativa převažují nad pozitivy (likvidace bacilů), což se děje už lehce nad 38 stupni :nevim: to vážně necháváš dítě s 39,4 dlouhodobě bez ničeho? Kdo ti to doporučil?? Takto vysoká teplota je pro tělo dost nebezpečná, zatěžuje ledviny, srdce, oběhový systém

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
30.5.20 08:25

Tak v noci jsme měli zase 39.4 po Nurofenovem čípku sráženo, veselá, hrála si, povídala, vypila mléko a usnula na celou noc. Dnes ráno 38.7. :nevim: myslíte, že máme počkat do pondělí na CRP? Nebo dnes?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35740
30.5.20 10:43

@Jana228 jestli je dneska večer třetí den, počkala bych minimálně do rána. Pokud ji jinak nic není

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76280
30.5.20 10:53

@Jana228 a co ty afty? rozlézají se? nejspíš je to aftozní stomatitida, jak už tady někdo psal, pokud to bude ono, bude mít miminko problém s přijímáním tuhé stravy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
30.5.20 11:12

@stinga Mě osobně to nepřijde že se jí rozlezaji. Když pije mléko tak ji to nic nedělá, vypije 210ml mléka. Teď zatím jsme bez teploty, čelo má studené. Pije, papa akorát jsem dnes vynechala oběd, aby ji to na ty afty nedrazdilo. Jinak ji nic není, dopoledne knourala, ale to vzhledem k situaci se jí nedivím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76280
30.5.20 11:17

@Jana228 moje dcera tu aftozní stomatitidu měla, proto mi to připadá stejné, ale měla už 3 roky, měla 4 dny horečky, byly jsme také u dr, která na ní nic nepoznala, až později jsem zjistila, že má plnou pusu aftů
a právě pila v pohodě, mléko to asi nedráždí, dráždí to kousky jídla a kyselé jídlo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
30.5.20 18:33
@MischaNovotna píše:
Horečka by se měla srážet tehdy, kdy její negativa převažují nad pozitivy (likvidace bacilů), což se děje už lehce nad 38 stupni :nevim: to vážně necháváš dítě s 39,4 dlouhodobě bez ničeho? Kdo ti to doporučil?? Takto vysoká teplota je pro tělo dost nebezpečná, zatěžuje ledviny, srdce, oběhový systém

Dělám zábaly nebo koupele, pokud je to nad 39,5.
A dlouhodobě ne, mají takovou horečku jeden, dva dny, a to ještě ne celý den, ale nárazově.

Doporučila mi to vlastní zkušenost. Dřív jsem se prala Paralenem a Ibuprofenem a měla jsem virozu 37,5 třeba 3 týdny. Od té doby, co jsem zrušila léky, mám třeba 39, ale jeden den, druhý už 37 a třetí ok. Ale chce to vyležet. Fakt nebetyčný rozdíl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
30.5.20 18:34
@Jana228 píše:
Tak v noci jsme měli zase 39.4 po Nurofenovem čípku sráženo, veselá, hrála si, povídala, vypila mléko a usnula na celou noc. Dnes ráno 38.7. :nevim: myslíte, že máme počkat do pondělí na CRP? Nebo dnes?

Bude dobrá. Nikam bych nejezdila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.9.20 07:32

Dobrý den, malej (skoro 11m.) má horečky 39 už od včerejší noci. Včera ráno jsem mu začala dávat čípky a to se mu vždy uleví. Teplota klesne na 37,5, ale stále se budí a pofňukává. Myslela jsem si jestli to nejsou zoubky má jich už 8 a u žádného zatím horečku neměl tak nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí