Vysoký calprotektin ve stolici u syna

1780
4.4.16 13:57

Vysoký calprotektin ve stolici u syna

Ahoj vsem,
synovi (1,5) zjistili vysoky calprotektin ve stolici. Nemate s tim zkusenosti? Co by to mohlo byt? Zanet strev?
Chteji nas objednat do Motola na kolonoskopii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
65432
4.4.16 14:11

@Sunnyess dcera ho měla 10× zvýšený, byla na kolonoskopii, CT střev, nic se nezjistilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1780
4.4.16 15:42

@vokishka
A nepamatujes si kolik byla ta hodnota? Nevim kolik je u zdraveho cloveka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65432
4.4.16 15:47

@Sunnyess nevím, ta normální hodnota tam byla uvedena, jen právě vím, že to bylo desetinásobek. Ono je to už nějaký ten rok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1780
4.4.16 15:51

@SáraW
Ma od narozeni caste prujmy, ale dokud byl kojeny neprislo mi to tak zly. Pak mu zase rostly zuby, k tomu jsou prujmy taky casty, takze az po nejaky dobe jsem si rekla, ze to ma fakt casto a hodne a ze to neni normalni. Vyrazili jsme teda k Mudr. a ta nas poslala na krev a dala kalisek na stolici. To bylo pred mesicem, calprot. mel pres 3000. Mezi tim mel i infekt, zvracel, nejedl, nepil, tak jsme skoncili v nemocnici. Potom teprve dorazily vysledky z krve, ktery trvaly 3 tydny na potravin. alergie (lepek, kravsky mliko) to vse ma negativni. Presto mu byla nasazena dieta na mliko, ale po vic jak tydnu bezmlecne stravy jsme byli na tom porad stejne.
Po mesici mu udelali kontrolni calprotektin znovu a vysledek je 5200!!! 8o :,( Mam strach, co to muze byt..
Nema jine obtize, neboli ho brisko, ma chut k jidlu, pribiva na vaze. Je mi lito, ze jsi nemocna.. Jake mas omezeni?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1780
4.4.16 16:19

@SáraW
Diky moc, dam vedet, co nam reknou v tom Motole, ale tam jsou dlouhe cekaci lhuty a bude to az nekdy v cervnu. Takze si jeste pockame a do ty doby nebudeme vedet nic. :? Jeste prosim Te s tim crohnem, jaky mas omezeni?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1993
4.4.16 21:11

Já mám ulcerozni kolitidu - kalprotektin mám zvýšený, kolem 200, když mi je nejhůř, tak kolem 1000. O tak vysokých hodnotách, co píšeš ty, jsem neslysela (možná jiná laborka?). Jen dodám, že kalprotektin se zvyšuje i při průjmu po dietní chybě, ale to by pak tak nestoupalo :( držím palce, ať to není nic vazneho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1780
4.5.16 18:32

@SáraW
Ahoj, tak jsme nakonec skoncili v Krci. Hospitalizovali nas, takze mu nakonec udelali ty vysetreni o hodne driv. Ma za sebou kolonoskopii i gastroskopii. :( Cekali jsme na vysledky a vcera mi doktor rekl, ze se nezjistilo nic, ani primo pritom vysetreni, ani z laborky - nezjistili vubec nic! :? Ani zadny zanet, ani nic infekcniho, ani crohna, vubec nic. Mame vysazene mleko a mlecne vyrobky, vcetne sojovych ad. a cekame co bude.. Z krve mu ale zadna alergie na mleko, ani lepek nevysla..stejne to zkousime!
Takze prujem ma stale 6× denne a pritom mu nic nezjistili.. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1780
4.8.16 22:46

@SáraW
Ahoj, dobry, ze pises, zrovna vcera jsem se dozvedela, ze by to najednou mohl byt opravdu Crohn. Jsme totiz zase hospitalizovany a i kdyz se to z tech vzorku neukazalo, tak nejaky zanet v tenkem streve nakonec ma. Chteji mu dat leky - kortikoidy, ale maji prej hodne nezadoucich ucinku, nemas s tim zkusenosti?
Prej ta Crohnova choroba ma nekolik podob a ten nas pripad, je mu hodne podobny.. Jinak po 10 tydnech bezmlecne stravy se alergie neprokazala.
Jo calprotektin mu znovu delali a ma ho furt nad 1000, presnou hodnotu nevim. Proste je to porad moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
668
30.3.17 17:20
@Sunnyess píše:
@SáraW
Ahoj, dobry, ze pises, zrovna vcera jsem se dozvedela, ze by to najednou mohl byt opravdu Crohn. Jsme totiz zase hospitalizovany a i kdyz se to z tech vzorku neukazalo, tak nejaky zanet v tenkem streve nakonec ma. Chteji mu dat leky - kortikoidy, ale maji prej hodne nezadoucich ucinku, nemas s tim zkusenosti?
Prej ta Crohnova choroba ma nekolik podob a ten nas pripad, je mu hodne podobny.. Jinak po 10 tydnech bezmlecne stravy se alergie neprokazala.
Jo calprotektin mu znovu delali a ma ho furt nad 1000, presnou hodnotu nevim. Proste je to porad moc.

Ahoj, můžu se zeptat, jak je na tom malý teď, přišlo se na něco? Mám 5 měsíčního syna, je kojený a od 7. týdne, co dostal vakcínu na rotaviry má zelenou vodnatou stolici, malý pořád plakal, nejdříve to Dr. neřešila, ve třech měsících mu udělala testy a vyšel kalprotektin 1300, po měsíci ale vyšli pozitivní i rotaviry a kalprotektin přes 4000 :,( ale Dr. to stále neřešila, až dnes kdy jsme byli znovu dát stoličku do laborky, nás objednala na příští týden na sono střev a pak nás čekají testy na mléko, vejce, kuřecí a lepek. Nevím, jak mu pomoci, ani co nás čeká, tak mne zajímá, jak to dopadlo u vás? Doufám, že dobře :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1780
31.3.17 11:25

@Lenííkk
Ahoj, to mě moc mrzí, že si něčím obdobným taky procházíte.. :? My pořád válčíme a válčit bude malej asi celej život, protože to co máje asi na 90% crohnova choroba. Bere léky - kortikoidy a imuran - lék na tuto nemoc a k tomu se snažíme dodržovat bezezbytkovou dietu, což znamená, že nesmí vlákninu, takže z ovoce jen banán a jablko, jinak by neměl nic a zeleninu jen vařenou kořenovou.
Nesmí slupky, semínka, oříšky, prostě všechno po čem zůstávají zbytky. Jde to blbě, kór teď když je mu 2,5 a dost si vymýšlí, co bude jíst. Jinak jezdíme na pravidelné kontroly na gastro a poslední calprotektin mu klesl z 1800 na 800, ale to měl vyšší kvůli nějaký střevní chřipce, kterou jsme si prošli celá rodina. Ale nižší než těch 800 to zatím neměl.
Jinak to není pořád rozhodně dobrý, už byly i lepší časy, že měl stolici 1-3× denně, pak se zase zhoršil a aktuálně to má 3-5× denně.
Doktor začíná uvažovat o biologické léčbě, no uvidíme, co bude… :roll: 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
668
31.3.17 12:03

@Sunnyess teda to je síla, že stále nevíte na 100% co malému je, mrzí mě, že s tím stále bojujete, alespoň, že se to lepší. Věřím, že je to těžké, mu vysvětlit že tohle a tohle nemůže :(. Uvidíme, jak to bude u nás, náš malý sice kaká tak jednou denně, ale žluto zelenou vodu a poslední hodnota kalprotektinu přes ty 4000 mě fakt vyděsila, jsem zvědavá jak dopadne včerejší vzorek a příští týden to sono. Asi se domluvím s Dr. aby nás poslala na gastro. Ještě se zeptám, jak váš malý snášel zavedení prikrmů? Nás do toho Dr. tlačila, tak jsem zkusila dát cuketu - po té měl lehce krvavý hlen v plence, ale po dýni a po mrkvi měl pár dní kakání předpisový, tak jsem měla radost - než ho ta mrkev zacpala, dali jsme rourku a ven šlo zas zelené. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
4.3.18 08:09

@Sunnyess
Dobry den, muzu se zeptat jak na tom jste? Mam 2 leteho syna taky nespecificky strevni zanet. Je na biologicke, zjistili mu to v Motole v 9m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
2.6.20 16:32

Kalprotektin

@Sunnyess aho ako dopadol maly s tým zvýšeným kalprotektinom?? Čo to bolo.
j ja som sa práve dozvedel hodnotu svojho kalprotektin a je 1800 mám sa báť???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9761
3.6.20 16:14

@Angelo23
Kultivačně se stolice vyšetřovala? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...