Vysoký krevní tlak

Napsat příspěvek
Velikost písma:
992
19.1.16 20:54

@Proto02 ale ne manžel dostal injekce na ředěni krve bo měl uraz nohy. Tak mě to tak štvalo už že sem si řekla že to zkusim a myslela sem si že si ulevim! Ale už to necham na dr. Zatim léky nemám uvidi se po neděli. Holter jsem ještě nikdy neměla tak nevim kdy budou z toho výsledky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
992
19.1.16 20:58

@Proto02 ten tlakoměr mam dva roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3705
19.1.16 21:06
@Mišičta píše:
@Proto02 ale ne manžel dostal injekce na ředěni krve bo měl uraz nohy. Tak mě to tak štvalo už že sem si řekla že to zkusim a myslela sem si že si ulevim! Ale už to necham na dr. Zatim léky nemám uvidi se po neděli. Holter jsem ještě nikdy neměla tak nevim kdy budou z toho výsledky
:roll: :mrgreen:
Fakt nevěřím, sorry. Ale baštili jsme ti to tady dobře :)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
992
19.1.16 21:18

@Proto02 ok fsjn pošlu fotku injekcí ok?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20916
20.1.16 13:41

Dobrý den,

na žádost zakladatelky jsem promazala diskusi - příspěvek obsahující osobní fotografie a reakce na něj.

Děkuji za pochopení :kytka:
Admin Andy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
992
20.1.16 14:24

@admin děkuji já chtěla jen tu posledni ale děkuji. ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.4.17 22:53

Prosím poraďte, chlap má vysoký tlak. Je mu teprve 41 let a už asi 2 roky bere prášky. Ty asi nejsou to pravé, měl zase vysoký tlak, dostal nové.
Ale podle mě dost mladý na to, aby bral prášky na tlak. Velkou nadváhu nemá, je spíš taková vazba. Ale 5-10 kg by mu neuškodilo, to víme. Plus stresová práce a málo spánku. To všechno hodlá řešit - nebo to slibuje.
Vás prosím o radu, na co se ještě třeba zaměřit. A jakýma přírodníma prostředkama pomoct s tlakem dolů.
 Děkuji

• Citovat
  • Upravit
2182
26.4.17 00:46

Vyrobit doma petrželové víno, recepty na netu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
26.4.17 00:51

Mladý na to rozhodně není. Manžel bere léky od 35let a to je sportovec. Pokud je k tomu indispozice v rodině, bude mít vysoký tlak i kdyby celý den proležel. Nestresovala bych ho chudáka ještě tímhle :D. Můžeš najít bylinné směsi na snížení tlaku, ale hlavní budou vždycky léky. Někdy je těžké najít ten správný, manžel jich vystřídal už několik.

• Citovat
  • Upravit
53518
26.4.17 06:39

Hlavně ať léky poctivě bere, nestojí to za to. Může zkusit třeba odstranit ten stres. Jestli třeba chodí do posilovny, tak raději třeba plavat. Nebo dlouhé procházky se psem, jestli máte. A stresová práce mu nepřidá. Pokud to třeba není hasič nebo někdo, kdo má náročné povolání, opravdu bych se zamyslela, jestli mi ten stres za nemoc stojí. Třeba jestli je podnikatel a dře 12 hodin denně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
24.4.20 08:23
@Jura007 píše:
Dieta na vysoký tlak by obecně měla omezit přejídání - takže pozor na tučná a masitá jídla - jak na složení, tak na množství, vynechat nebo radikálně omezit všechny druhy pepřů a obecně všechno ostré koření - kromě toho, že podporují chuť k jídlu, tak obsahují i aromatické látky, které povzbuzují stahy srdce - a zvedá se krevní tlak… Taky větší množství pečiva z bílé mouky, no a taky buchty a koláče… i když o tom někteří polemizují… podporují sklon ke konzumaci většího množství jídla. Naopak se doporučuje zvýšit přísun vlákniny v přírodní podobě - ovoce a zelenina.
A hlavně - minimalizovat stresy, nehádat se, nepracovat pro nevděčného šéfa, co nejlíp si rozvrhnout denní režim a žít stylem „aspoň jedna velká radost denně“.
Mimochodem - já jsem se za posledních 15 let z „dětského“ krevního tlaku 115/60 propracoval nesprávnou životosprávou na kritických 180/115, ale to jenom nárazově… jinak mívám 155/95 a to už bývám i ospalý…

Je mně 15 jsem normální postavy, mám pestrý jídelníček, ale v normálním stavu mám tlak kolem 155/90 a včera jsem naměřila 190/110 na dvou různých měřičích a nevím co s tím dělat. Do teď jsem si myslela, že žádný vysoký tlak nemám, ale když jsem si teď přečetla příznaky jako jsou špatný spánek, bolest hlavy, únava, vysoký tlak, tak všechny mám. Možná je to jen stresem, ale nevím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
24.4.20 08:27
@Anet15 píše:
Je mně 15 jsem normální postavy, mám pestrý jídelníček, ale v normálním stavu mám tlak kolem 155/90 a včera jsem naměřila 190/110 na dvou různých měřičích a nevím co s tím dělat. Do teď jsem si myslela, že žádný vysoký tlak nemám, ale když jsem si teď přečetla příznaky jako jsou špatný spánek, bolest hlavy, únava, vysoký tlak, tak všechny mám. Možná je to jen stresem, ale nevím

Nech si změřit tlak u své doktorky. Tento rok máš prevenci, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
cherrypie
23.2.24 12:39

Přeji zdraví vaší mamince! Ať se vyhýbá příliš slaným a sladkým jídlům, fastfoodu, alkoholu a je důležité také přestat kouřit. Také je vhodné denně provádět kardio cvičení, i když jen večerní procházky. Dalším velmi účinným prostředkem pro hypertenzní pacienty je Kardisel. Jsou to přírodní, tudíž absolutně bezpečné kapsle, které vyhovují téměř všem. Obsahují vitamin C, olivové listy, chrom. Díky Kardiselu se mi normalizovala hladina cholesterolu, tlak přestal kolísat, zmizela dušnost a další nepříjemné symptomy.

• Citovat
  • Upravit
28
29.6.26 19:11

Pokud má někdo vysoký tlak, často je apnoik.
Monitoruje svůj spánek a zjistíte, kolik zastav dechu máte. Doktoři moc nechtějí dávat doporučení do spánkové laboratoře, aby nepřišli o pacienty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1226
29.6.26 20:38
@lina1717 píše: Více

Reagujete na dost starý příspěvek, jen bych chtěla dodat, že velmi často apnoi ten člověk taky vůbec nemá. Středoevropani a všeobecně Slovani mívají genetický problém (kdy je ten gen i nalezený a celkem detailně popsaný), prostě se s tím narodí. Já to tak mám, od 27 let beru prášky na tlak i betablokátory, nechala jsem ze sebe udělat pacienta, ale aspoň mám naději, že mě neklepne v 50 letech tak, jako půlku ženských u nás v rodině. A jinak konkrétně tu apnoi u mě taky brali potencionálně v potaz, dost zkoumali výsledky z holtera a i se na to dost vyptávali, ale evidentně naznali, že ji nemám - nikdo mě do spánkové laboratoře neposlal, protože nebyl důvod. Z výsledků předchozích vyšetření se to dalo odvodit a pokud by existovalo podezření, tak věřím, že by mě tam poslali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí