Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Vetve ma ted kazdy s vetsi zahradou a budou vdecni za odvoz, poptej se sousedu.
Nebo kazdy sberny dvur ma hromadu.
Osobne bych tam dala hodne slamnaty konsky hnuj - staje jsou vsude, staci se domluvit a prijet si napytlovat.
Spis se tohle cely melo delat na podzim, bude si to jeste sedat.
S tím hnojem souhlas, jsou naopak radi když si to lidi odvezou…odkud jsi?
@EvikuMiluna85 aha, já doufala někde u nás. Každopádně pokud někde uvidíš koně krávy poptej se a určitě ti dovolí si par pytlů nakydat ![]()
A co se týče kompostu na zahradě, jo je fajn, ale fakt si musíš nastudovat jak na to. My to brali letem světem a pak jsem si z kompostu na rajčata přenesla plíseň… letos už mám strach ho použit
aby tam ještě něco nebylo..ale zas je ulezely přes zimu..no nevím.. to jen takové doporučení
Jinak zahradnictví zdar. Já tomu úplně propadla a pořad uhaním muže ať už ten sklenik postaví a já mužu vyset mrkev a špenát ![]()
@Lucie_Sx mne spis jde o to co se stane kdyz tam dam jen hlinu ze zahrady a substrat.
@Dermabion dekuju za podporu)) uvidim jak nam to pujde, snad to zvladnem!
@EvikuMiluna85 nebylo to sice na mne, ale snad neva že odpovím. Záleží co tam budeš pěstovat, ale třeba plodová zelenina apod potrebuje pudu bohatou na živiny tj. Buď vypěstujes malé prd nebo budeš muset prihnojovat (slepicince atd) a to něco stojí proto je lépe založit záhon hned třeba větve a drny i kompost nejen ze dodavají živiny, ale i udržují vlahu a hrejí ze spod. Pokud to nechceš hrotit a nic shánet prosyp tu pudu alespoň ceresitem nebo něčím obdobným
@Dermabion dekuji za odpoved
No prave ze manzel to nechce hrotit, klidne si to hnojivo koupim. Chci pestovat jahody, rajcata, hrasek, redkvicky a tak..
@EvikuMiluna85 v tom případě bych koupila sušený konsky hnůj a ceresit a pudu tím oživila a pak do zálivku dávala tekuté slepicince. Ředkvičky a hrasek jsou vlastně plevel, rajčata cukety apod péči pro úrodu potrebuji
@Dermabion a ten hnuj a ceresit mam promichat s tou zeminou a nahoru dat zahrad. substrat?
@Dermabion jeste mne napada ze soused ted bude bourat zidku z veprovice, mohla bych to tam dat nebo to je nesmysl?
@EvikuMiluna85 no když trochu primichas i do koupené zeminy nic tím nezkazis, nebo existuje i už se zivinami přímo na zeleninu
@EvikuMiluna85 píše:
@Lucie_Sx mne spis jde o to co se stane kdyz tam dam jen hlinu ze zahrady a substrat.
Nestane se vubec nic, ale jednak ti na to nebude stacit Tatra
, jednak tam das proste hluchou nevyzivnou hlinu, kterou budes muset prohnojit, dat tam nejakou organickou hmotu, a proste se ti nebude chtit tam hned na podzim zaryvat hnuj.
@Dermabion píše:
@EvikuMiluna85 no když trochu primichas i do koupené zeminy nic tím nezkazis, nebo existuje i už se zivinami přímo na zeleninu
Veprovice jsou z jilovite hliny, to tam nedavej.
Ale veprovic je skoda, at to zkusi zainzerovat nekde ve skupine lidi, co delaji hlinene omitky a stavi z prirodnich materialu. Urcite o ne bude zajem.