Vysoký záhon

Napsat příspěvek
Velikost písma:
19.3.21 12:55

@klamonožka zatim nemam nic. Postupne vse zaridim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
19.3.21 13:25

Vetve ma ted kazdy s vetsi zahradou a budou vdecni za odvoz, poptej se sousedu.
Nebo kazdy sberny dvur ma hromadu.

Osobne bych tam dala hodne slamnaty konsky hnuj - staje jsou vsude, staci se domluvit a prijet si napytlovat.
Spis se tohle cely melo delat na podzim, bude si to jeste sedat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1614
19.3.21 13:31

S tím hnojem souhlas, jsou naopak radi když si to lidi odvezou…odkud jsi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.3.21 13:33

@Dermabion z Olomouce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1614
19.3.21 13:37

@EvikuMiluna85 aha, já doufala někde u nás. Každopádně pokud někde uvidíš koně krávy poptej se a určitě ti dovolí si par pytlů nakydat :lol:
A co se týče kompostu na zahradě, jo je fajn, ale fakt si musíš nastudovat jak na to. My to brali letem světem a pak jsem si z kompostu na rajčata přenesla plíseň… letos už mám strach ho použit :lol: aby tam ještě něco nebylo..ale zas je ulezely přes zimu..no nevím.. to jen takové doporučení

Jinak zahradnictví zdar. Já tomu úplně propadla a pořad uhaním muže ať už ten sklenik postaví a já mužu vyset mrkev a špenát :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.3.21 13:38

@Lucie_Sx mne spis jde o to co se stane kdyz tam dam jen hlinu ze zahrady a substrat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.3.21 13:40

@Dermabion dekuju za podporu)) uvidim jak nam to pujde, snad to zvladnem!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1614
19.3.21 13:49

@EvikuMiluna85 nebylo to sice na mne, ale snad neva že odpovím. Záleží co tam budeš pěstovat, ale třeba plodová zelenina apod potrebuje pudu bohatou na živiny tj. Buď vypěstujes malé prd nebo budeš muset prihnojovat (slepicince atd) a to něco stojí proto je lépe založit záhon hned třeba větve a drny i kompost nejen ze dodavají živiny, ale i udržují vlahu a hrejí ze spod. Pokud to nechceš hrotit a nic shánet prosyp tu pudu alespoň ceresitem nebo něčím obdobným

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.3.21 13:53

@Dermabion dekuji za odpoved :) No prave ze manzel to nechce hrotit, klidne si to hnojivo koupim. Chci pestovat jahody, rajcata, hrasek, redkvicky a tak..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1614
19.3.21 15:30

@EvikuMiluna85 v tom případě bych koupila sušený konsky hnůj a ceresit a pudu tím oživila a pak do zálivku dávala tekuté slepicince. Ředkvičky a hrasek jsou vlastně plevel, rajčata cukety apod péči pro úrodu potrebuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.3.21 15:41

@Dermabion a ten hnuj a ceresit mam promichat s tou zeminou a nahoru dat zahrad. substrat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.3.21 15:45

@Dermabion jeste mne napada ze soused ted bude bourat zidku z veprovice, mohla bych to tam dat nebo to je nesmysl?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1614
19.3.21 15:45

@EvikuMiluna85 no když trochu primichas i do koupené zeminy nic tím nezkazis, nebo existuje i už se zivinami přímo na zeleninu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
19.3.21 17:38
@EvikuMiluna85 píše:
@Lucie_Sx mne spis jde o to co se stane kdyz tam dam jen hlinu ze zahrady a substrat.

Nestane se vubec nic, ale jednak ti na to nebude stacit Tatra ;), jednak tam das proste hluchou nevyzivnou hlinu, kterou budes muset prohnojit, dat tam nejakou organickou hmotu, a proste se ti nebude chtit tam hned na podzim zaryvat hnuj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
19.3.21 17:41
@Dermabion píše:
@EvikuMiluna85 no když trochu primichas i do koupené zeminy nic tím nezkazis, nebo existuje i už se zivinami přímo na zeleninu

Veprovice jsou z jilovite hliny, to tam nedavej.
Ale veprovic je skoda, at to zkusi zainzerovat nekde ve skupine lidi, co delaji hlinene omitky a stavi z prirodnich materialu. Urcite o ne bude zajem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Party Time spotřebiče

• (4.8) + 30 recenzí

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí