Vysvědčení do přijímaček

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6363
19.1.21 10:25

@ssofiex, máš možnost podat dvě přihlášky. Určitě je podej. Za běžného režimu bys dělala dvoje přijímačky. Počítaly by se vždy lepší výsledky z obou dní (jeden den lepší čeština, druhý matematika - vezme se ČJ z prvního pokusu a MAT z druhého). Těžko říct, jak to bude letos. :nevim: Podnikat můžeš i bez maturity, když máš na to buňky. ;)
Co říkají ve škole - výchovný poradce? Škola ti samozřejmě může sednout, ale také nemusí.

@Markéta188, na jedné naši soukromé vzali i žáka s osmičky. Nebyl mimořádně nadaný, ale podmínky splňoval - povinná školní docházka - na pár bodů se v přijímačkách též trefil. Ale školné není takový ranec, jako výše uvedený.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6039
19.1.21 10:41

Nevím jak to chodí dnes, já maturovala v roce 2014, ale předpokládám ze se toho tolik nezměnilo. Na soukromou školu chodili jen děti, kteří měli bohaté rodiče a asi chtěli aby to všichni věděli. Školné bylo v té době 1600 na čtvrt roku, takže opravdu to není ranec. Na druhou stranu vím, ze se spis o té škole říkalo, ze tam chodí děti kteří chcou maturitu zadarmo, ale v té době kdy se tam nastupovalo tak ještě nebyla státní maturita.
Každopádně pokud slečna nechce na VŠ a chce jen maturitu a pracovat u svých rodičů tak asi proč ne. Ale pokud by hledala zaměstnání, tak za 1. obory na státní jsou opravdu k ničemu a za 2. soukromá střední škola nebudi v životopise až tak dobrý dojem. Raději bych sla asi vážně na řemeslo a dodelala si maturitu nastavbou. Nikdy neví co se stane a řemeslo se muže hodit :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1229
19.1.21 11:51

Nevím, proč ta negace kvůli soukromé škole. Jako jsou státní školy dobré a horší, tak úplně stejně to platí o těch soukromých.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6363
19.1.21 12:03

@Blankaspl, nejspíš z důvodu, že soukromá škola tě nechá projít do závěrečného ročníku. Pak ten, kdo opravdu na to nemá třeba maturitu neudělá a zůstane se základním vzděláním. Čtyři roky jsou… U státní zpravidla žák skončí v prvním ročníku, když to nedává, tak přejde jinam (změna oboru na škole, jiná škola apod.).
Netvrdím, že u zakladatelky toto nastane. 8)
Když jsem zažila že na maturitní obor vzala soukromá SŠ žáka z osmé třídy, který propadl, tak takováto škola no comment. 8)
Samozřejmě existují výjimky. 8) Ale za mě jít se čtyřkama na maturitní obor ne. Je fakt, že jsem staršího rázu - za mě na SŠ jen vyznamenání a jedničky a dvojky. Spolužák měl jednu trojku a bylo pozdvižení ve škole, že chce jít na maturitní obor. Ale to už je hoooodně dáááávno. 8) :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
19.1.21 12:17

Ono já bych ty 4 možna i neměla, jenže já do školy teď moc ze zdravotních důvodu nechodila, na distanční jakoby jo, ale to zase jsem si z toho nednesla nic, stále byli problémy s pripojením..a pak byli online testy, no a ty pochopitelně dopadli špatněv 1 pololetí z 8. Třídy jsem třeba měla průměr do 1,7.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6363
19.1.21 12:46

@ssofiex, tak co říká na tvou volbu výchovný poradce ve škole - každá škola ho má? Komunikujete teď nějakým způsobem? Je možnost ho kontaktovat např. přes bakaláře?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9077
19.1.21 13:14

No, na soukromou školu vezmou všechny a tahle je teda i docela drahá. Tak jestli na to rodiče mají, tak můžeš být v klidu. Na státní bych být tebou nešla určitě, když už máš na základce trojky, čtyřky a z předmětu, který ti podle tebe jde, máš za dvě. Nebo bych zvážila učňák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1229
19.1.21 13:35
@Hořec píše:
@Blankaspl, nejspíš z důvodu, že soukromá škola tě nechá projít do závěrečného ročníku. Pak ten, kdo opravdu na to nemá třeba maturitu neudělá a zůstane se základním vzděláním. Čtyři roky jsou… U státní zpravidla žák skončí v prvním ročníku, když to nedává, tak přejde jinam (změna oboru na škole, jiná škola apod.).
Netvrdím, že u zakladatelky toto nastane. 8)
Když jsem zažila že na maturitní obor vzala soukromá SŠ žáka z osmé třídy, který propadl, tak takováto škola no comment. 8)
Samozřejmě existují výjimky. 8) Ale za mě jít se čtyřkama na maturitní obor ne. Je fakt, že jsem staršího rázu - za mě na SŠ jen vyznamenání a jedničky a dvojky. Spolužák měl jednu trojku a bylo pozdvižení ve škole, že chce jít na maturitní obor. Ale to už je hoooodně dáááávno. 8) :lol:

No já mám se soukromýma škola zkušenosti dobré. Starší syn se po soukromé dostal v pohodě na policejní akademii, kde dál studuje bez nejmenších problémů. A i u toho mladšího se s tím teda nemažou a vyhazujou fest…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1229
19.1.21 13:36
@Serpentini píše:
No, na soukromou školu vezmou všechny a tahle je teda i docela drahá. Tak jestli na to rodiče mají, tak můžeš být v klidu. Na státní bych být tebou nešla určitě, když už máš na základce trojky, čtyřky a z předmětu, který ti podle tebe jde, máš za dvě. Nebo bych zvážila učňák.

To už taky není pravda. Začíná silnější populační křivka a i soukromé školy už si vybírají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9077
19.1.21 13:56
@Blankaspl píše:
To už taky není pravda. Začíná silnější populační křivka a i soukromé školy už si vybírají.

Mám opačné zkušenosti a zdaleka nejsem jediná i dle místních komentářů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1229
19.1.21 13:58
@Serpentini píše:
Mám opačné zkušenosti a zdaleka nejsem jediná i dle místních komentářů.

Každý má nějaké zkušenosti s konkrétní školou, ale je nefér házet do pytle všechny ostatní. Já měla (mám) děti na dvou různých soukromých školách a jsem ráda, že jsem zvolila tuhle cestu. Sama pracuju na škole státní, ve školství se pohybuju 30 let, tak si troufám tvrdit, že špatnou školu poznám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9077
19.1.21 21:53

@Blankaspl No vidíte, kdybyste s těmi absolventy soukromých škol musela v zaměstnání přicházet do styku jako většina lidí, tak byste za ně třeba tak nebojovala. I když uznávám, že jsou i dobré soukromé školy a je tedy nefér je házet do jednoho pytle s ostatními. Ale je jich opravdu málo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.2.22 11:10

Rada ohledně vysvědčení....

Ahoj, prosím o radu. Dcera je v 8tr. ZŠ a učí se dobře, až nyní má pololetí dostala 1× trojku, 6× dvojek a 10× jedniček, tedy průměr 1,47 a to samozřejmě nepočítám z chování. Je možné, aby měla vyznamenání? Totiž ho má na vysvědčení napsáno, že prospěla s vyznamenáním.
V 8tr. se započítává již vysvědčení na později vybranou školu, a jde o průměr??
Díky za odpověď

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smajlik345
1.2.22 14:34
@Nicoll2008 píše:
Ahoj, prosím o radu. Dcera je v 8tr. ZŠ a učí se dobře, až nyní má pololetí dostala 1× trojku, 6× dvojek a 10× jedniček, tedy průměr 1,47 a to samozřejmě nepočítám z chování. Je možné, aby měla vyznamenání? Totiž ho má na vysvědčení napsáno, že prospěla s vyznamenáním.
V 8tr. se započítává již vysvědčení na později vybranou školu, a jde o průměr??
Díky za odpověď

Větší počet známek musí být jedničky, zbytek dvojky, trojky žádná aby měla vyznamenání
Tedy u 17 známek min. 9 jedniček a 8 dvojek, což by splnila nebýt té trojky takže smůla

• Citovat
  • Upravit
24733
1.2.22 14:45

S trojkou vyznamenání mít nemůže, ani kdyby měla ze všeho ostatního jedničky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze